დალიეთ კურკუმას გასაოცარი ჩაი ღვიძლის ფუნქციის გასაუმჯობესებლად, ტოქსინების მოსაშორებლად და უჯრედების განახლებისთვის!
მარტივი დეტოქსიკაციის პროცესი, რომელიც გაგიუმჯობესებთ ჯანმრთელობას!
ყველას კარგად მოგეხსენებათ, რომ ღვიძლი სასიცოცხლო ორგანოდ ითვლება. მაშასადამე ის ასრულებს ბევრ მნიშვნელოვან ფუნქციას და ჩვენი ჯანმრთელობისთვის ძალიან მნიშვნელოვანია ღვიძლის გამართული ფუნქციონირება.
თუმცა დღესდღეობით პესტიციდებისა და ქიმიკატების ზემოქმედების მნიშვნელოვნად გაზრდასთან ერთად. უფრო და უფრო მატულობს ორგანიზმში ტოქსინების დაგროვება. ადამიანების უმეტესობის ღვიძლი ტოქსინებით არის „გადატვირთული“ და თუ დეტოქსიკაციის პროცესი დროულად არ განხორციელდა, ამან შეიძლება გამოიწვიოს საჭმლის მომნელებელი პრობლემები. ასევე ჯანმრთელობის ისეთი პრობლემები, როგორიცაა თავის ტკივილი, შებერილობა, წონის მომატება, ნაღვლის ბუშტის პრობლემები, გულძმარვა, ეს ყველაფერი კი თავის მხრივ დაკავშირებულია ღვიძლის არასწორ ფუნქციონირებასთან.
დეტოქსიკაცია მნიშვნელოვანი პროცესია, რომელიც ეხმარება ღვიძლის ჯანმრთელობის შენარჩუნებაში. კურკუმა კი ის ერთ-ერთი ეფექტური დეტოქსიკაციის ინგრედიენტია, რომელიც ასტიმულირებს ნაღვლის ბუშტს ნაღვლის გამომუშავებით და ამით ეხმარება ღვიძლს ორგანიზმიდან ტოქსინების გამოდევნაში.
კურკუმას ჩაის რეცეპტი:
დაგჭირდებათ:
- ადუღებული წყალი - ½ ჭიქა
- კურკუმა - 2 ჩ.კ
- ჯანჯაფილი - 1 ჩ.კ
- შავი პილპილი - ½ ჩ/კ, დარიჩინი - ½ ჩ/კ
- თაფლი - 1 ჩ.კ, ქოქოსის რძე - ½ ჭიქა
მომზადება:
აიღეთ ½ ჭიქა ადუღებული წყალი, დაუმატეთ 1 ჩაის კოვზი კურკუმა და 1 ჩაის კოვზი კოჭა. კარგად შეურიეთ ერთმანეთს და დააფარეთ თავსახურავი. გააჩერეთ ასე 15 წუთის განმავლობაში.
შემდგომ უკვე დაამატეთ ½ ჩაის კოვზი დარიჩინი და შავი პილპილი 1 ჩაის კოვზ თაფლთან ერთად. ასევე დაამატეთ ½ ჭიქა ქოქოსის რძეც და კვლავ კარგად აურიეთ.
ამ გასაოცარი ჩაის სარგებელი:
ქვემოთ დეტალურადაა მოცემულია კურკუმას ჩაის ინგრედიენტების თვისებები, რომლებიც დაგეხმარებათ ღვიძლის დეტოქსიკაციაში.
კურკუმა: კურკუმა შეიცავს თვისებებს, რომლებიც ხელს უწყობს ანთების და გაღიზიანების შემცირებას.
ჯანჯაფილი: ჯანჯაფილი და კურკუმა საუკეთესო მცენარეა ძალების აღსადგენად და კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის სამკურნალოდ.
Შავი "პილპილი: შავი პილპილი აუმჯობესებს კურკუმინის ბიოშეღწევადობას.
ქოქოსის რძე:ქოქოსის რძეში ნაპოვნი მყარი ცხიმები დაგეხმარებათ კურკუმას უკეთ შეთვისებაში
თაფლი: თაფლი მდიდარია კატალიზატორებით, ვიტამინებითა და მინერალებით, გარდა ამისა, ის ამდიდრებს ჩაის გემოს.
აქ მოცემულია იმ სასარგებლო გავლენების ჩამონათვალი, რომელიც შეგიძლიათ მიიღოთ ამ ჩაის რეგულარულად მიღებით:
აძლიერებს იმუნიტეტს ღვიძლის ფუნქციის გაუმჯობესებით, წმენდს ორგანიზმს და ღვიძლს, აუმჯობესებს სისხლის მიმოქცევას, ასუფთავებს სისხლს, აუმჯობესებს თქვენი კანის ფერს, მათ შორის კი ამცირებს ქოლესტერინის დონესაც კი.