რითია უნიკალური კომბოსტოს წვენი?ამის წაკითხვის შემდეგ თქვენ ყოველდღე დაიწყებთ კომბოსტოს წვენის მომზადებას მთელი ოჯახისთვის!
კომბოსტოს წვენს ჯანმრთელობისთვის სასარგებლო თვისებები აქვს. იგი გამოიყენება კიბოს პროფილაქტიკისთვის, წყლულების სამკურნალოდ, ქოლესტერინის შესამცირებლად. ეს ბოსტნეული გამოირჩევა ბეტა-კაროტინის, უხსნადი ბოჭკოვანი ნივთიერებების, B1, B6, C, E, K ვიტამინების, აგრეთვე მინერალების: იოდის, მაგნიუმის, რკინის, კალციუმის და გოგირდის მაღალი შემცველობით.
ძველად კომბოსტოს “მთვარის შუქს” უწოდებდნენ, რადგან ითვლებოდა, რომ ეს ბოსტნეული მთვარის შუქზე იზრდება. დღეს კომბოსტოს წვენს აქტიურად იყენებენ მრავალი დაავადების სამკურნალოდ.
კომბოსტოს წვენი წყლულოვანი დაავადების დროს: კომბოსტოს წვენი არის უსაფრთხო და ეფექტური ბუნებრივი საშუალება წყლულების საწინააღმდეგოდ. იგი შეიცავს ბუნებრივ ვიტამინებს, ჰეფარნატს და გლუკოზინოლატებს, რომლებიც ხელს უწყობენ კუჭისა და საჭმლის მომნელებელი ტრაქტის დამცავი ფუნქციების გააქტიურებას და ლორწოვანი გარსის განკურნებას. გამოქვეყნებული კვლევის თანახმად, პეპტიური წყლულის მქონე 13 პაციენტს, რომლებიც 10 დღის განმავლობაში კომბოსტოს წვენს იყენებდნენ, იგივე სამკურნალო შედეგი ჰქონდათ, როგორც პაციენტებს, რომლებიც მკურნალობდნენ მედიკამენტებით 37 დღის განმავლობაში. კვლევაში ნათქვამია, რომ კომბოსტოს წვენს აქვს წყლულის საწინააღმდეგო თვისებები, კომბოსტოს წვენში U ვიტამინის არსებობის წყალობით, რაც ხელს უშლის კუჭში ჰისტამინით გამოწვეული პეპტიური წყლულების განვითარებას.
კომბოსტოს წვენი კიბოს პროფილაქტიკისთვის: ჯვაროსნული მცენარის (იგივე პირშუშხა, კომბოსტოსებრი ჯგუფისაა) ხშირმა გამოყენებამ შესაძლოა შეამციროს კიბოს განვითარების რისკი. ამიტომ კომბოსტო მიიჩნევა კიბოს პროფილაქტიკის საუკეთესო 14 საკვებს შორის. კიბოს საერთაშორისო ჟურნალში გამოქვეყნებული კვლევის თანახმად, ბოსტნეულის, მაგალითად კომბოსტოს დიდი მოხმარება ასოცირდება ძუძუს კიბოს შემცირებულ რისკთან. კვლევამ აჩვენა, რომ მკერდის კიბოსა და შემდეგ ხილსა და ბოსტნეულს შორის არის ძლიერი საპირისპირო რეაქცია. ესენია: მუქი მწვანე ფოთლოვანი ბოსტნეული, ჯვაროსნული ბოსტნეული, კომბოსტო, სტაფილო, პომიდორი და სოკო.
კომბოსტოს წვენი ამცირებს ქოლესტერინის დონეს: კვლევის შედეგებმა აჩვენა, რომ პაციენტები რომლებიც ბროკოლისა და კომბოსტოს სმუზებს სვამდნენ, ჰქონდათ დაბალი ქოლესტერინი.
წითელი კომბოსტო თეთრი კომბოსტოს წინააღმდეგ: სულ არაფრის მიღებას კიდევ ჯობია ნებისმიერი კომბოსტოს წვენის დალევა. მაგრამ თუ თქვენ გაქვთ არჩევანის საშუალება, აირჩიეთ წითელი კომბოსტო. წითელ კომბოსტოს უფრო მეტი ვიტამინი C აქვს, ვიდრე თეთრ კომბოსტოს. ის უფრო მეტ C ვიტამინსაც კი შეიცავს, ვიდრე ფორთოხალი! თეთრი კომბოსტოსგან განსხვავებით, წითელი კომბოსტო შეიცავს ანტიოქსიდანტურ ნაერთებს, რომლებიც ცნობილია ანტოციანების სახელით, ფლავონის წითელ პიგმენტებს, რომლებსაც აქვთ ჯანმრთელობისთვის უდიდესი სარგებელი.
უსაფრთხოების ზომები: თუ ფარისებრი ჯირკვლის პრობლემები გაქვთ, ექიმს მიმართეთ კომბოსტოს წვენის მიღებაზე.