გააუმჯობესე ფარისებრი ჯირკვლის ფუნქცია, მოიშორე ქოლესტერინი, ჭარბი წონა და სხვა! უბრალოდ დალიეთ 2 ჭიქა ამ ინფუზიიდან!
გაიგეთ მიხაკის ინფუზიის რეცეპტი და მისი წარმოუდგენელი სამკურნალო თვისებების შესახებ!
ინდური მიხაკი მცენარეა ლანცეტისებრი ფოთლებით, პატარა კრემისებრი თეთრი ყვავილებით, მისგან შეგროვებული მტევნებში, ქმნიან საკვებ ნაყოფს, წაგრძელებულ და მოწითალო შეფერილობას.
გამხმარ ყვავილებს იყენებენ კულინარიაში, ხოლო მას უმატებენ კერძებს, ტკბილეულს და პურის და ფუნთუშების ცხობისას.
მიხაკის ზეთს აქვს ტკივილგამაყუჩებელი და ანტისეპტიკური თვისებები. გამოიყენება თავის ტკივილის, მენსტრუალური კრუნჩხვების, კანდიდოზური სტომატიტის, გაციების, კბილის და ყელის ტკივილის დროს.
გარდა ამისა, იგი გამოიყენება პარფიუმერიაში სუნამოების მოსამზადებლად. მიხაკს აქვს ძლიერი და მდგრადი სუნი.
აღმოჩნდა, რომ მიხაკის ზეთი მოქმედებს როგორც ანტიოქსიდანტი, ათავისუფლებს წყალბადს და ანგრევს პოლიუჯერი ცხიმებს, ხელს უშლის კანის ნაადრევ დაბერებასაც.
მიხაკის ინფუზია გამოიყენება როგორც პირის ღრუს გამოსავლები საშუალება ცუდი სუნის მოსაშორებლად. რეკომენდებულია მისი გამოყენება ჰიპოთირეოზის წინააღმდეგ საბრძოლველადაც, ფარისებრი ჯირკვლის გამართული ფუნქციონირებისთვის.
გარდა ამისა, მიხაკის ინფუზია შეიძლება გამოყენებულ იქნას ქოლესტერინის დონის გასაკონტროლებლად. შესანიშნავია სოკოვანი და კანის ინფექციების სამკურნალოდ. მიხაკის ანთების საწინააღმდეგო თვისებების გამო მისი გამოყენება შესაძლებელია ვირუსული დაავადებების სამკურნალოდაც.
მიხაკის დეკორექცია, რომელიც გამოიყენება ჩაის სახით, ზრდის ნერწყვის და კუჭის წვენის გამომუშავებას. საჭმლის მონელებაში მონაწილეობით ეს ჩაი აჩქარებს ცხიმების დაშლასთან დაკავშირებულ პროცესებს, ამიტომ მიხაკის ჩაი სასარგებლო იქნება მათთვის, ვისაც წონაში დაკლება სურს.
ჩაის დამზადება მარტივია. სუფრის კოვზ ინდურ მიხაკს დაასხით ლიტრი მდუღარე წყალი და ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 10 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადაწურეთ და დალიეთ. რეკომენდებულია დღეში 3 ჭიქამდე დალევა.
სხვა ინგრედიენტებთან კომბინაცია აძლიერებს ინდური მიხაკის ეფექტს. გთავაზობთ ჩაის რეცეპტს, რომელიც აჩქარებს ნივთიერებათა ცვლას და ამცირებს შეშუპებას.
დაგჭირდებათ 3 სუფრის კოვზი მიხაკი, 3 დარიჩინის ჯოხი, 3 სუფრის კოვზი გახეხილი კოჭა და 1 ლიტრი წყალი.
მიხაკთან და დარიჩინთან ერთად წყალი მიიყვანეთ ადუღებამდე, გამორთეთ ცეცხლიდან და დაუმატეთ ჯანჯაფილი. გააჩერეთ 5 წუთი და შემდეგ გადაწურეთ და დალიეთ. ეს ჩაი შეიძლება დალიოთ ცხელი ან ცივი სახით.
უკუჩვენებები: არ არის რეკომენდებული ორსულებისთვის, რადგან ეს ჩაი იწვევს საშვილოსნოს შეკუმშვას, რამაც შეიძლება გამოიწვიოს აბორტი!