vap.ge

ინფორმაცია რასაც არავინ გეუბნებათ ნიახურის შესახებ და რა ემართება თქვენს ორგანიზმს მაშინ, როცა მას საკვებ რაციონში ამატებთ!

ინფორმაცია რასაც არავინ გეუბნებათ ნიახურის შესახებ და რა ემართება თქვენს ორგანიზმს მაშინ, როცა მას საკვებ რაციონში ამატებთ!

უძველესი დროიდან ცნობილია, რომ ნიახური ძალიან კარგი საშუალებაა სხვადასხვა დაავადებებთან საბრძოლველად.

მეტიც, ნიახური ბოლო დროს ერთ-ერთ ყველაზე პოპულარულ საკვებად იქცა, პრობლემა კი ისაა, რომ ხალხი ფიქრობს, რომ მასში ერთადერთი სასარგებლო რამ მისი ღეროა, თუმცა უნდა იცოდეთ, რომ მისი ფოთლები, ფესვები და თესლიც კი საკვებს, სანელებელს და ბუნებრივ წამალს ემსახურება და ასევე ჩვეულებისამებრ შეგიძლიათ მათი გამოყენებაც

ამ ბოსტნეულს იყენებენ სუპების, სალათების და წონის დაკარგვის პროდუქტების მოსამზადებლად. თუმცა ჩვენ შეგვიძლია გამოვიყენოთ თირკმელების დაავადებების სამკურნალოდაც.

აქვე გეტყვით, რა სარგებელი შეგიძლიათ მიიღოთ ნიახურის ჭამისგან:

ნიახურის მოხმარების სარგებელი:

ნიახურს ბევრი კარგი თვისება აქვს სხვადასხვა დაავადების სამკურნალოდ. სხვა საკითხებთან ერთად მას აქვს შარდმდენი, მატონიზირებელი და ამოსახველებელი თვისებები. გარდა ამისა, ის მდიდარია ფლავონოიდებით, ვიტამინებითა და მინერალებით, რომლებიც აძლიერებენ თავდაცვას და აუმჯობესებენ მეტაბოლიზმს. ასე რომ, ამ მცენარისგან ბევრის მიღება შეგვიძლია.

როგორც დიურეზული ბოსტნეული, ნიახური შლის ტოქსინებს, რომლებიც შეიძლება დაგროვდეს ორგანიზმში. ანალოგიურად, ის ებრძვის ანთებას და დაგვეხმარება წონის კლებაში. გარდა ამისა, ეს ბოსტნეული მდიდარია კალიუმით, ფოსფორით, B და C ვიტამინებით, ნატრიუმით, კალციუმით და შეიცავს უამრავ სითხეს.

ნიახური ასევე დაგვეხმარება ნერწყვისა და კუჭის წვენის გამომუშავების გაზრდაში. ამ მიზეზით, ის ასტიმულირებს მადას და აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას, აძლიერებს ნაწლავის ბუნებრივ მოძრაობას. გარდა ამისა, ანეიტრალებს ჭარბ ბაქტერიებს, რომლებიც პასუხისმგებელნი არიან ნაწლავის ფერმენტაციაზე. იმის გამო, რომ ის შეიცავს უამრავ ბუნებრივ ბოჭკოს, ის ქმნის ბუნებრივ ამოსახველებელ ეფექტს, რომელიც გვეხმარება წონის კლებაშიც.

დაავადებები, რომელთა მკურნალობა შეგიძლიათ ნიახურით

- თირკმლის კენჭები, ნაღვლის კენჭები, ცისტიტი, რევმატიზმი
- ანემია, ჰეპატიტი, ანორექსია, ასევეა საჭმლის მომნელებელი პრობლემები, მუცლის ტკივილი, სიყვითლე და შაქრიანი დიაბეტიც კი

საუკეთესო სარგებელი რომ მიიღოთ, საინფუზიო შემდეგნაირად უნდა მოამზადოთ. საკმარისია ჭიქაში მოათავსოთ 20 გრ ნიახური (მისი ნებისმიერი ნაწილი) და შეავსეთ იგი ადუღებული წყლით. დახურეთ თავსახურით დატოვეთ რამდენიმე წუთით, შემდგომ კი უბრალოდ მიირთვით ეს წყალი!

Facebook კომენტარები
Exit mobile version