5 საუკეთესო ტუტე საკვები, რომელიც ყოველდღიურად უნდა მიირთვათ, რათა თქვენი ორგანიზმი მდგრადი იყოს მრავალი დაავადების მიმართ
დაამატეთ თქვენს საკვებ რაციონს!
მჟავა წარმომქმნელი საკვები მოიცავს რძის პროდუქტებს, ყავას, ხორცს, პარკოსნებს, გაზიან სასმელებს, შემწვარ საკვებს, ჩირს, დაკონსერვებულ საკვებს, თევზს და თეთრ ფქვილს. მედიკამენტები, დამატკბობლები, გარემო ტოქსინები, ტოქსიკური ემოციები, სტრესი და ბრაზი ასევე იწვევს ორგანიზმში მჟავიანობას.
ხოლო თანამედროვე საკვები რაციონი და ცხოვრების წესი კიდევ ერთ ერთი ძირეული ფაქტორია რის შედეგადაც ორგანიზმშიმატულობს მჟავა გარემო. მაგრამ ამის მიუხედავად არის კარგი ამბავიც! არსებობს რამდენიმე საკვები, რომელიც შეგიძლიათ დაამატოთ თქვენს საკვებ რაციონს, მაგრამ ასევე გამორიცხოთ მჟავიანობის ზრდა. შედეგად კი თავს ბევრად უკეთესად, ენერგიულად და ნაკლებ სტრესულად იგრძნობთ.
ტოპ 5 ტუტე საკვები, რომელიც უნდა მიირთვათ ყოველდღე, რათა თქვენი ორგანიზმი მდგრადი იყოს მრავალი დაავადების მიმართ:
1. ლიმონი
მიუხედავად იმისა, რომ ლიმონს აქვს მჟავე გემო, საჭმლის მონელების პროცესში ისინი გარდაიქმნება ტუტე ნივთიერებად, რომელიც ეხმარება სხეულს. სინამდვილეში, ლიმონი ყველაზე ტუტე საკვებია, ამიტომ წყალში ლიმონის წვენის ან რამდენიმე ლიმონის ნაჭრის დამატება კარგი იდეაა.
2. ასპარაგუსი
ლიმონის გარდა, ასპარაგუსი ასევე ერთ-ერთი ყველაზე ძლიერი ტუტე საკვებია. მას აქვს pH 8.5, რაც მას შესანიშნავ დანამატად აქცევს ნებისმიერ საკვებთან. ის ამარაგებს ორგანიზმს ვიტამინებით, მინერალებით, წყლით, ბოჭკოებით და დაბერების საწინააღმდეგო თვისებებით.
3. კაიენის წიწაკა
კაიენის წიწაკა არის ანტიბაქტერიული აგენტი, რომელიც ორგანიზმს ტუტეობის დოზას სთავაზობს. მას აქვს pH 8.5 და ცნობილია თავისი უნარით გააუმჯობესოს ტვინის ფუნქცია, შეამციროს არტერიული წნევის დონე, ხელი შეუწყოს დეტოქსიკაციას და ტოქსინების აღმოფხვრას და გააუმჯობესოს სისხლის მიმოქცევა.
4. ავოკადო
ავოკადოს აქვს pH 8.0, ამიტომ გასაკვირი არ არის, რომ ისინი ტუტე გარემოს ქმნიან და სასარგებლოა მთელი სხეულისთვის. მათ ასევე შეუძლიათ სხვა მჟავე საკვების ზემოქმედების განეიტრალება და ცნობილია ოსტეოპოროზის პროფილაქტიკისთვის, გულის ჯანმრთელობის გაუმჯობესების, საჭმლის მონელების, დეტოქსიკაციის პროცესის მხარდაჭერით და მრავალი სხვა სარგებელით.
ისინი საკმარისად მრავალმხრივია სალათებში დასამატებლად, გემრიელ გუაკამოლეში ან უბრალოდ მარილითა და პილპილით მირთმევისთვის.
5. ნიორი
ის არა მხოლოდ საოცარ გემოს აძლევს ნებისმიერ კერძს, არამედ ანეიტრალებს ისეთი საკვების მჟავიანობას, როგორიცაა ყველი, კვერცხი, თევზი და ხორცი. ნიორი და მწვანე ბოსტნეული იქნება მნიშვნელოვანი კომბინაცია, რომელიც ამარაგებს ორგანიზმს ტუტეობით, საკვები ნივთიერებებით და ბოჭკოებით.
სხვა პროდუქტები სხეულის ალკალიზაციისთვის:
- ხილის წვენი, ყველანაირი სახის ბოსტნეულის წვენები
- მცენარეული ჩაის უმეტესობა, ვანილის ექსტრაქტი
- ლუდის საფუარი და თითქმის ყველა სახის ხილი, გარდა მოცვის და ქლიავის