5 ჯანმრთელობისთვის სასარგებლო პროდუქტი, რომელზეც უნდა დახარჯოთ ფული
ბევრი პროდუქტი ძალიან ძვირია. გაინტერესებთ, ღირს თუ არა ფულის დახარჯვა ამ პროდუქტებზე? მრავალფეროვანი მაღალი ხარისხის პროდუქციის გამოყენება შეგიძლიათ დიდი რაოდენობით.
უნდა გახსოვდეთ, რომ ამ პროდუქციის ხარისხი მნიშვნელოვანია. მათი გემო, სუნი, ტექსტურა, და ფორმა განსხვავებულია. გარდა ამისა, თქვენს სხეულს საუკეთესო საკვები ნივთიერებებით უზრუნველყოფს.
ზოგადად, საკვები განიცდის დამაბინძურებლების განადგურებას. მაგრამ მაღალი ხარისხის პროდუქტი უფრო ძვირია, რადგან მათზე უკეთესად ზრუნავენ. თქვენი ეჭვების გასაფანტად გაჩვენებთ 5 პროდუქტს, რომლებიც ბევრ სარგებელს მოუტანს თქვენს ჯანმრთელობას და ამართლებს მათ ფასს.
ყველაზე რეკომენდებული მაღალი ხარისხის პროდუქტები:
1. ქათმის კვერცხი
ქათმის კვერცხი ადამიანისთვის იდეალურ საკვებად ითვლება. მის შემადგენლობაში ოპტიმალურად არის დაბალანსებული ცხიმები, ცილები, ნახშირწყები, ვიტამინები A, B, D, E და მინერალური ნივთიერებები, როგორიცაა კალციუმი, ფოსფორი, რკინა, თუთია. მიუხედავად ამისა, დიეტოლოგები არ გვირჩევენ კვერცხის უმად მირთმევას.
2. ავოკადო და ავოკადოს ზეთი
ეს არ არის იაფი მაგრამ არის მაღალი ხარისხის საკვები. მათში ნახავთ ყველაზე მეტ ცხიმს, რომელიც სასარგებლოა გულისთვის. ამას გარდა, მათი მოხმარება დაგეხმარებათ წონის დაკლებაში.
3. მაჩას მწვანე ჩაი
ეს არის განსაკუთრებული იაპონური მცენარე, განსხვავებით ჩვეულებრივი ჩაისაგან, სადაც ფოთლები უნდა მოხარშოთ. ჩაის ფხვნილის საშუალებით შეგიძლიათ მოამზადოთ ჩაი და მათთან ერთად მიიღოთ ყველა სასარგებლო ნივთიერება.
4. გოგრის თესლი
შეიცავს არგინინის დიდ რაოდენობას. ეს ამინომჟავა ხელს უწყობს სისხლძარღვების გაფართოებას, აუმჯობესებს სისხლის მიმოქცევას, რაც წარმოადგენს ჰიპერტონიული დაავადების პროფილაქტიკას. ასევე თესლი შეიცავს ბევრ ცილას, რომელიც ადვილად ითვისება ორგანიზმში და არეგულირებს შაქრის დონეს სისხლში. A და E ვიტამინების მაღალი შემცველობა ხელს უწყობს კანის სიმკვრივესა და სიგლუვეს
5. თევზი
თევზი ვიტამინებითა და მიკროელემენტებით მდიდარი, მეტად სასარგებლო საკვებია, ამიტომ ის რეგულარულად უნდა ჩავრთოთ კვების რაციონში. ცხიმიანი თევზი (სარდინი, სკუმბრია, ქაშაყი, ორაგული, კალმახი) მაღალკალორიულია და ამავე დროს მდიდარია D ვიტამინით, რომელიც ასე მნიშვნელოვანია ძვლოვანი ქსოვილის ფორმირებისა და ნორმალური ზრდა-განვითარებისთვის.
აღნიშნული სახეობები დიდი ოდენობით შეიცავს უჯერ ცხიმოვან მჟავებს, რომლებიც გულ-სისხლძარღვთა სისტემის დაავადებათა საუკეთესო საპროფილაქტიკო საშუალებაა, ამიტომ, დიეტოლოგთა რჩევით, ცხიმიანი თევზი კვირაში ორჯერ მაინც უნდა მივირთვათ.