vap.ge

3 აუცილებელი პროდუქტი ნაწლავის ფლორის აღსადგენად

3 აუცილებელი პროდუქტი ნაწლავის ფლორის აღსადგენად

ამ სტატიაში ჩვენ აგიხსნით თუ როგორ შეგიძლიათ მოაწესრიგოთ ნაწლავები და ბუნებრივად აღადგინოთ მისი ფლორა. ჩვენ ასევე მოგიყვებით ყველაზე მნიშვნელოვან საკვებზე, რომლებიც შეიცავს პრობიოტიკებს.

Ზოგადად, დიდ ყურადღებას არ ვაქცევთ ნაწლავებს. ამასთან, ნაწლავი, რომელიც არ ფუნქციონირებს დაბალანსებულად, ორგანიზმისთვის ტოქსინების წყაროა და ასევე ხელს გიშლით საკვები ნივთიერებების სწორად ათვისებაში.

ფლორა განისაზღვრება, როგორც ბაქტერიების ჯგუფი, რომლებიც ცხოვრობენ კონკრეტულ არეალში. ნაწლავის ფლორა მიეკუთვნება ბაქტერიების ჯგუფს, რომლებიც ნაწლავებში ცხოვრობენ. ნაწლავის ფლორა ძალზე მნიშვნელოვანია ჩვენი მეტაბოლიზმისა და იმუნური სისტემისთვის.

პრობიოტიკები

პრობიოტიკები არიიან ცოცხალი ბაქტერიები, რომლებმაც გაიარეს ბუნებრივი დუღილის პროცესი. ეს მიკროორგანიზმები ხელს უწყობენ თქვენი იმუნური სისტემის გაძლიერებას და ნაწლავის ფლორის აღდგენას. თქვენს ნაწლავის ფლორაზე შეიძლება გავლენა იქონიოს ცუდმა კვებამ, ანტიბიოტიკებმა და ნაწლავების პრობლემებმა.
პრობიოტიკების ყოველდღიურად მიღება ხელს შეუწყობს ჯანმრთელობის პრობლემების მოგვარებას (ან თუნდაც მნიშვნელოვნად შეამცირებს მათ გამოვლინებებს):

იოგურტი

იოგურტი არის ძალიან ჯანსაღი საკვები, რომელსაც შეუძლია ნაწლავის ფლორის აღდგენა. სახლში იოგურტის დამზადებით თქვენ თავიდან აიცილებთ საღებავებს, არომატს და შაქარს, რომლებიც ემატება არომატიზირებულ იოგურტს მაღაზიებში.

Იოგურტის მომზადება ბევრად უფრო ადვილია, ვიდრე ფიქრობთ. უფრო მეტიც, ასეთ ბუნებრივ პროდუქტს გემრიელი გემო აქვს.

კეფირი

კეფირი ჯანმრთელობისა და საჭმლის მონელებისთვის კიდევ უფრო სასარგებლოა, ვიდრე იოგურტი, რადგან ის მდიდარია ცოცხალი საფუარით და შეიცავს ნაკლებ ლაქტოზას. მას აქვს ოდნავ მჟავე გემო, მაგრამ შეგიძლიათ ტკბილი ცოტა თაფლით ან აგავას სიროფით.
მნიშვნელოვანია აღინიშნოს, რომ არსებობენ ადამიანები, რომლებიც ცუდად იტანენ ლაქტოზას, მაგრამ მაინც კარგად ანელებენ დადუღებულ ლაქტოზას საკვებს.

მჟავე კომბოსტო

ეს არის ევროპული მრავალი ქვეყნის ტიპიური პროდუქტი, სადაც იგი გამოიყენება ხორცთან და თევზთან საჭმლის მონელების გასაადვილებლად. იგი მიიღება კომბოსტოს ფოთლების, წყლით და მარილით . ასევე სჯობს მჟავე კომბოსტოს სახლში მომზადება, რადგან მაღაზიის პროდუქტს გაცილებით დაბალი კვებითი ღირებულება აქვს.

Facebook კომენტარები
Exit mobile version