vap.ge

სახლში დამზადებული საოცრად ეფექტური კბილის პასტის რეცეფტები

სახლში დამზადებული საოცრად ეფექტური კბილის პასტის რეცეფტები

 

ზოგიერთები ორგანიზმის ინდივიდუალური თავისებურებებიდან გამომდინარე განსაკუთრებულად არიან მიდრეკილნი კბილებზე ქვების წარმოქმნისადმი, თუმცა, არსებობს კატეგორია, რომელსაც ქვები საერთოდ არ უვითარდება.

ამასთან პირის ღრუში წარმოქმნილი ქვების 90%-ი ქვედა ყბის წინა კბილებზე მოდის, უფრო კონკრეტულად, მათ ენისკენა ზედაპირზე.

თავდაპირველად კბილებზე რბილი, ღია შეფერილობის ნადები ჩნდება – საკვები ნარჩენებისა და ბაქტერიების გროვა.

ამ უკანასკნელზე ილექება ნერწყვში არსებული და პირის ღრუში მოხვედრილი მარილები; დროთა განმავლობაში ნადები მკვრივდება და მუქდება, საბოლოოდ კი მკვრივ და მყარ ქვად ყალიბდება.

პირველ რიგში, განვიხილოთ, თუ რატომ არის ასეთი ეფექტური ნატურალური პასტები:

ეფექტურიად გამოიყენება ნადების მოსაშორებლად საჭმელი სოდაც. აუცილებლად გაითვალისწინეთ, რომ ის უნდა გამოიყენოთ იშვიათად და ზომიერად, რათა არ გაინადგუროთ ემალი.

რეცეპტი № 1

დაგჭირდებათ:

მომზაების წესი:

  1. ყველა კომპონენტი შეურიეთ ერთმანეთში, გარდა ქოქოსის ზეთისა.
  2. 1 ჩაის კოვზ ქოქსის ზეთს დაუმატეთ მომზადებული ნარევი უშუალოდ კბილების გამოხეხვის წინ.
  3. გამოიყენეთ ეს ნატურალური პატა კვირაში მაქსიმუმ 2-ჯერ.

რეცეპტი  № 2

დაგჭირდებათ:

ინსტრუქცია:

  1. თიხას დაასხით იმ რაოდენობით წყალი, რომ მიიღოთ ბლანტი, არაჟნის კონსისტენციის მასა.
  2. დაუმატეთ დარჩენილი კომპონენტები და კარგად გადაურიეთ.
  3. ნატურალური კბილი პასტა, რომელიც გაგითეთრებთ ემალ, გაანადგურებს მავნე მიკრობებ და მოგაშორებთ უსიამოვნო სუნს, მზად არის.
  4. ის შეგიძლიათ გამოიყენოთ ყოველდღიურად.

რეცეპტი № 3

დაგჭირდებათ:

ინსტრუქცია:

  1. შეურიეთ ყველა კომპონენტი ერთმანეთში.
  2. სამკურნალო ნატურალური პასტა მზად არის
  3. გამომდინარე იქიდან, რომ ის სოდას შეიცავს, გამოიყენეთ კვირაში მაქსიმუმ 2-ჯერ.

უსიამოვნო სუნი, ყვითელი ნადები და ქვების ფორმირება – პირის ღრუს გავრცელებული პრობლემები, რომელთაგანაც ყოველი მეორე ადამიანი იტანჯება.

თუ თქვენც მიეკუთვნებით ამ ადამიანების რიცხვს, აუცილებლად გამოიყენეთ ჩამოთვლილი საშუალებებიდან ერთ-ერთი.

აუცილებლად სანახავი: 5 დაავადება, რომელსაც ყავის ეშინია – ეს უნდა იცოდეთ

Facebook კომენტარები
Exit mobile version