vap.ge

ქათამი ყვავილოვანი კომბოსტოთი და ბულგარული წიწაკით ცხარე სოუსში , სასწაული გემო აქვს.

ბოსტნეულისა და ქათმის ფილე სიმრავლის წყალობით კერძი არომატული და დამაკმაყოფილებელი გამოდის, თანაც საკმაოდ მსუბუქი და ნაზი.

მაგრამ კერძს განსაკუთრებულ ტონს ანიჭებს ორიგინალური სოუსი, რომელიც დაფუძნებულია სოიოს სოუსზე, თაფლზე და ლიმონის წვენზე სანელებლების დამატებით.

ქათამიც და ბოსტნეულიც სასიამოვნო პიკანტურ არომატს იძენს.

ინგედიენტები:

ქათმის ფილე – 550 გრამი

ყვავილოვანი კომბოსტო – 500-600 გრამი

ტკბილი წითელი წიწაკა – 370 გრამი (2 ცალი)

სოუსის სოუსი – 100 მლ

თაფლი – 1 ჩაის კოვზი

ლიმონი – 60 გრამი (მეოთხედი ლიმონი)

დაფქული ქინძი – 0.5 ჩაის კოვზი

ხმელი ნიორი – 1 ჩაის კოვზი

დაფქული პაპრიკა – 0.5 ჩაის კოვზი

მარილი გემოვნებით

ახალად დაფქული წიწაკა ( წიწაკის ნარევი ) – გემოვნებით

მცენარეული ზეთი – 30 მლ (2 სუფრის კოვზი)

მომზადების წესი ნაბიჯ-ნაბიჯ:

ვამზადებთ საჭირო პროდუქტებს.

ქათმის ფილეს ვრეცხავთ, ვაშრობთ ქაღალდის პირსახოცებით. დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად.

ტაფაზე გააცხელეთ მცენარეული ზეთი და შეწვით ქათამი საშუალო ცეცხლზე 7-8 წუთის განმავლობაში, სანამ არ გახდება ოქროსფერი.

ყვავილოვანი კომბოსტო დაყავით პატარა ყვავილედებად.

გააცალეთ ტკბილი წიწაკა ყუნწიდან და თესლიდან. რბილობი დავჭრათ დიდ ნაჭრებად.

შემწვარ ქათამს დაუმატეთ ყვავილოვანი კომბოსტო, მარილი და პილპილი (თითოეული დაჭერით) და შეწვით 4-5 წუთის განმავლობაში.

გამოწურეთ ლიმონის წვენი – საჭიროა 1-2 სუფრის კოვზი.

ცხარე სოუსის მომზადება. სოიოს სოუსს დაუმატეთ ლიმონის წვენი (მოარგეთ თქვენი სურვილისამებრ), თაფლი, პაპრიკა, ქინძი, ხმელი ნიორი, წიწაკის ნარევი. ყველაფერს ვურევთ.

ტაფაში მოვაყაროთ ბულგარული წიწაკა. აურიეთ და შეწვით რამდენიმე წუთის განმავლობაში.

შემდეგ დაასხით ცხარე სოუსი, ყველაფერი ისევ აურიეთ, დააგემოვნეთ და საჭიროების შემთხვევაში მოაყარეთ მარილი. ტაფას დააფარეთ თავსახური და შიგთავსი 5 წუთის განმავლობაში მოხარშეთ. შემდეგ ახადეთ სახურავი და მოხარშეთ კიდევ 3 წუთი ან სანამ სოუსი არ შეიწოვება.

ეს ქათამი ყვავილოვანი კომბოსტოთი და ბულგარული წიწაკით ცხარე სოუსში შეიძლება ცალკე კერძად მიირთვათ.

Გემრიელად მიირთვით!

Facebook კომენტარები
Exit mobile version