vap.ge

ზამთრის სუსხიან დღეებს განსაკუთრებით მოუხდება – ყველის სუპი დაკონსერვებული თევზით!

ამ გემრიელი თევზის სუპის დიდი პლიუსი არის სწრაფი და მარტივი პროცესი, რადგან დაკონსერვებული თევზი გამოიყენება სამზარეულოსთვის.

მაგრამ ეს წვნიანი არც ისე მარტივია, როგორც ჩანს! არაჩვეულებრივად, შემადგენლობა შეიცავს დამუშავებულ ყველს, რომელიც წვნიანს აძლევს რძისფერ შეფერილობას და მდიდარ ნაღების ყველის გემოს და არომატს.

იდეალური დასაწყისი თქვენი ყოველდღიური მენიუს გასამდიდრებლად!

დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები (4 პორციაზე) :

თევზის კონსერვი ზეთში – 230 გრამი

დამუშავებული ყველი – 2 ცალი. (150 გრამი )

კარტოფილი – 400 გრამი

ხახვი – 70 გრამი

სტაფილო – 50 გრამი

მზესუმზირის ზეთი – 30 მლ

დაფნის ფოთოლი – 1 ცალი.

ახალი კამა (სერვისისთვის) – 10 გრამი

მარილი გემოვნებით

დაფქული შავი პილპილი – გემოვნებით

წყალი – 1,3 ლ

მომზადების წესი:

მოამზადეთ საჭირო ინგრედიენტები.
თევზის კონსერვი გამოდგება თქვენი გემოვნებით, მე მაქვს სარდინი.
აიღეთ ხარისხიანი დამუშავებული ყველი, რომ წვნიანში გაიხსნას და ხელუხლებელი არ დარჩეს.

გათლილი კარტოფილი დავჭრათ პატარა ნაჭრებად.

გადაიტანეთ კარტოფილი ქვაბში, დაასხით წყალი (1,3 ლ) და დადგით მაღალ ცეცხლზე. ადუღებული წყლის შემდეგ მოაყარეთ მარილი და მოხარშეთ კარტოფილი დაბალ ცეცხლზე 15-20 წუთის განმავლობაში, ჯიშის მიხედვით.

გაფცქვენით ხახვი და დაჭერით პატარა კუბებად.
გათლილი სტაფილო გახეხეთ მსხვილ სახეხზე.

ტაფაზე გააცხელეთ მზესუმზირის ზეთი და შეწვით ხახვი და სტაფილო საშუალო ცეცხლზე, 3-4 წუთის განმავლობაში.

თევზის კონსერვი გადაიტანეთ თასში. სითხეს არ ვწურავთ, სუპის გემოს უფრო გამდიდრებს.
ასე რომ, თევზის ნაჭრები დაყავით პატარა ნაჭრებად. ზედმეტად არ გახეხოთ ისე, რომ თევზი მზა წვნიანში გამოჩნდეს.

დამუშავებული ყველი დავჭრათ პატარა კუბიკებად.

ამ დროს კარტოფილი უნდა მოიხარშოს.

დამუშავებული ყველი მოათავსეთ ქვაბში კარტოფილითან ერთად.

ყველის შემდეგ, შეურიეთ მოშუშული ბოსტნეული.

იქ დაამატეთ თევზის კონსერვი და დაფნის ფოთლები.

წვნიანი მიიყვანეთ ადუღებამდე მაღალ ცეცხლზე. შემდეგ შეამცირეთ სითბო დაბალ ცეცხლზე და მოხარშეთ ყველის წვნიანი დაკონსერვებული თევზით დაახლოებით 7 წუთის განმავლობაში. ამ დროის განმავლობაში ყველი უნდა გაიხსნას.

წვნიანს მოაყარეთ პილპილი და საჭიროების შემთხვევაში დაამატეთ მარილი.
გადმოდგით ქვაბი გაზქურიდან.

ყველის წვნიანი დაკონსერვებული თევზით ჩაასხით თასებში, მორთეთ დაჭრილი კამით და მიირთვით.

სუპი თევზის დაკონსერვებით და დამუშავებული ყველით ძალიან გემრიელი, არომატული და ორიგინალური გამოდის.

Გემრიელად მიირთვით!

Facebook კომენტარები
Exit mobile version