ნიორი + რძე = ნორმალური წნევა
დადასტურებული მეცნიერების მიერ!
ლუდმილა დანილჩენკო 56 წლისაა. 20 წლის წინ მას ჰიპერტენზიის დიაგნოზი დაუსვეს. მაგრამ დღეს ის დაკავებულია აერობიკით და მშვიდად მიირთმევს ყავას. ეს ძველი და ხალხური რეცეპტი მას ბებიამ უთხრა.
ჰიპერტენზია არის არტერიული წნევის მუდმივი მატება. ეს არის გულ-სისხლძარღვთა სისტემის ერთ-ერთი ყველაზე გავრცელებული დაავადება. 60 წელს გადაცილებულთა ადამიანებში, ყოველ წამში ხდება წნეივის მატება - ჰიპერტენზია.
ლუდმილას ძალიან საშიში ჰობი აქვს - დაჩის მოვლა, რაც ფიზიკურ შრომას მოითხოვს და შესაბამისად, თუ ხანში შესულ ადამიანს უწევს ფიზიკური შრომა, წნევაც იმატებს.
ბევრმა ადამიანმა იცის, რომ ნიორი ძალიან კარგია ორგანიზმისთვის, მაგრამ მხოლოდ ლუდმილამ იცის, თუ როგორ უნდა მოამზადოს ნიორი სწორად, რომ გაქრეს წნევა.
აღმოჩნდა, რომ ნიორს რძეში მოხარშვა და ისე მომზადება სჭირდება.
პირველი ხერხი:
- რძე - 1 ჭიქა;
- ნიორი - 2 გახეხილი თავი.
ნიორი ჩაყარეთ რძეში, მიიყვანეთ ადუღებამდე და მოხარშეთ იქამდე, სანამ არ დარბილდება, დაახლოებით 30 წუთი. გადაწურეთ და გააგრილეთ ოთახის ტემპერატურაზე. მიიღეთ ნივრიანი რძე დღეში 3-ჯერ, 1 სუფრის კოვზი.
მეორე ხერხი:
1 ლიტრ რძეზე გაუკეთეთ 5 თავი ნიორი, ნიორს არ მოაშოროთ თავები, უბრალოდ გარეცხეთ, რომ მოშორდეს მტვერი. ნიორი ჩავყაროთ რძით სავსე ჭურჭელში და ვადუღოთ 15-20 წუთი. დავტოვოთ გაზქურაზე გაციებამდე. გადავწუროთ და დავლიოთ 1/2 ჭიქა დღეში 2-ჯერ. არ ჩააგდოთ არცერთი დღე და მიიღეღ ეს სასმელი 2-3 თვის განმავლობაში. შედეგს რამდენიმე დღეში იხილავთ.
თუ წლების შემდეგ წნევა ისევ დაგიბრუნდათ, მაშინ ისევ გაიმეორეთ ეს კურსი.