vap.ge

თუ შაკიკი გაქვთ, რეგულარულად დალიეთ ყურძნის წვენი! აქ კი გაგაცნობთ მის ზოგიერთ სარგებელს!

თუ შაკიკი გაქვთ, რეგულარულად დალიეთ ყურძნის წვენი! აქ კი გაგაცნობთ მის ზოგიერთ სარგებელს!

გემრიელიცაა და ჯანსაღიც!

თუ იცნობთ შაკიკით დაავადებულ ადამიანს, ალბათ იცით, რომ მის მიერ გამოწვეული ტკივილი ძალიან ძლიერი და აუტანელია.

შაკიკის დროს არის გარკვეული ტკივილები, რომლებიც იწვევს მგრძნობელობას ხმის და სინათლის მიმართ, ასევე ღებინებასა და გულისრევასაც კი. ზოგიერთ შემთხვევაში, შაკიკი ასევე იწვევს დეპრესიას, კისრის ტკივილს, საკვებისადმი ლტოლვას, გუნება-განწყობილების დაქვეითებას, დიარეას ან ყაბზობას.

ზოგიერთმა საკვებმაც კი შეიძლება გამოიწვიოს შაკიკი, მაგალითად, წითელი ღვინო. თუ გაწუხებთ შაკიკი, გაიარეთ კონსულტაცია ექიმთან, რათა გაარკვიოთ მისი მიზეზები, შაკიკის ტიპი და რა შეგიძლიათ გააკეთოთ მის წინააღმდეგ.

ქიმიური და ბუნებრივი მიზეზები:

მაიოს კლინიკაში ნათქვამია, რომ ნებისმიერი ტიპის შაკიკის მქონე ადამიანების უმეტესობას ტვინში ქიმიური დისბალანსი აქვს. მათი სეროტონინის დონე ჩვეულებრივ ძალიან დაბალია და იწვევს ძალიან ძლიერ ტკივილს. ზოგიერთმა საკვებმა ასევე შეიძლება გამოიწვიოს ეს: კოფეინი, შოკოლადი, ალკოჰოლი, ყველი ან სტრესი. გარდა ამისა, ამინდმა ან ჰაერის წნევამ შეიძლება გამოიწვიოს ძალიან მძიმე შაკიკი.

რატომ მოქმედებს ყურძნის წვენი შაკიკის წინააღმდეგ:

როგორც აღვნიშნეთ, ღვინო შეიძლება იყოს შაკიკის გამომწვევი, მაგრამ ყურძნის წვენი ითვლება ერთ-ერთ ყველაზე ეფექტურ საშუალებად ტკივილის შესამსუბუქებლად და შაკიკის თავიდან ასაცილებლად. ყურძენი დატვირთულია B12-ით, C ვიტამინით და ასევე რიბოფლავინით. ისინი გვთავაზობენ ჯანმრთელობის უამრავ სარგებელს შაკიკის პრევენციიდან ღვიძლის ფუნქციის გაუმჯობესებამდე.

დარწმუნდით, რომ არ იყიდით ყურძნის წვენს მაღაზიაში, რადგან ის შეიძლება არ შეიცავდეს აუცილებელ ჯანსაღ ინგრედიენტებს და ხშირად შეიცავს დიდი რაოდენობით შაქარს. უკეთესი იქნება მოამზადოთ ხელნაკეთი ყურძნის წვენი.

ხელნაკეთი ყურძნის დამზადების სახელმძღვანელო:

გამოიყენეთ ორგანული ყურძენი, გარეცხეთ ისინი საწურში უამრავი წყლით.
შემდგომ კი მათგან გამოწურეთ წვენი.

შემდეგ მიღებული მასა აიღეთ და ადუღეთ 10 წუთის განმავლობაში. ტემპერატურა უნდა იყოს საშუალო. შედედების შემჩნევის შემთხვევაში აურიეთ. შემდეგ გადაწურეთ, რომ მხოლოდ წვენი მიიღოთ.

დარჩენილი ყურძნის წვენი კი დატოვეთ მაცივარში გასაცივებლად. და ბოლოს დალიეთ საოცარი წვენი და ისიამოვნეთ მისი სამკურნალო თვისებებით!

Facebook კომენტარები
Exit mobile version