გაფრთხილება! თუ ქათმის მკერდი დაფარულია ამ ძაფებით, არ იყიდოთ. გაიგეთ მიზეზი და გაუფრთხილდით ჯანმრთელობას…

737

გაფრთხილება! თუ ქათმის მკერდი დაფარულია ამ ძაფებით, არ იყიდოთ. გაიგეთ მიზეზი და გაუფრთხილდით ჯანმრთელობას…

ამის შესახებ Შენ უნდა იცოდე!

იყავით ძალიან ფრთხილად, რადგან ამ ძაფებმა შეიძლება გამოიწვიოს გულისრევა და ღებინება. თქვენ საკვებს იგი უნდა მოარიდოთ.

მიზეზები, თუ რატომ არ უნდა იყიდოთ ქათმის მკერდი ამ ძაფებით:

იტალიურ გაზეთ Zootechnic-ში გამოქვეყნებული 2013 წლის კვლევის მიხედვით, ქათმის მკერდი, რომელიც დაფარულია ამ თეთრი ძაფებით, შეიცავს 224 პროცენტით მეტ ცხიმს და ნაკლებ ცილას, ამიტომ არსებობს რისკი.

სხვა კვლევა, რომელიც ამჯერად გამოქვეყნდა Science of the Poultry Science-ში იმავე წელს, მივიდა მსგავს დასკვნამდე: თეთრი ზოლები ნიშნავს ცხიმის მაღალ დონეს და ცილების მნიშვნელოვან შემცირებას.

შეიძლება უკვე შენიშნეთ. ეს თეთრი ძაფები ჰგავს თეთრ ზოლებს, რომლებიც ნორმალური ქათმის კუნთის პარალელურია. საშუალო ამერიკელი წელიწადში დაახლოებით ორმოცდაერთ კილოგრამ ქათამს ჭამს.

იაფი ხორცის ბაზარი საბოლოოდ უბიძგებს ფერმერებს, რომ აწარმოონ პროდუქრი მაგ: წონით დიდი ცხოველები მოკლე დროში. თუმცა, Consiglio Nazionale di Pollo-ს სპიკერმა თქვა, რომ თეთრი ძაფი ქათმის მხოლოდ მცირე პროცენტს აზიანებს და არ უქმნის ჯანმრთელობის ან საკვების უვნებლობის საკითხებს ადამიანებისთვის.

ჟაკლინ ლონდრა, Good Housekeeping Institute-ის გენერალური მენეჯერი, ეთანხმება იმას, რომ ქათამი ჯერ კიდევ ჯანსაღი არჩევანია: „ქათამი, იმ პირობით, რომ არ არის შემწვარი, არის ცილის შესანიშნავი წყარო და ასევე B ვიტამინის, B-12-ის შესანიშნავი წყარო.

რა თქმა უნდა, ანტიბიოტიკების გარეშე წარმოებული ხორცის მოხმარება პრიორიტეტული უნდა იყოს, იმ პირობით, რომ რეკომენდებულია ფრინველის სათანადო მომზადება, შენახვა სწორ ტემპერატურაზე, მაცივარში ან საყინულეში.

როგორც ჩანს, ჩვენ შეგვიძლია გავაგრძელოთ ქათმის ხორცის მირთმევა ამ რჩევების გათვალისწინებით. ყოველივე ამის შემდეგ, როგორც ძველი ანდაზა ამბობს, პრევენცია უკეთესია, ვიდრე განკურნება.

Facebook კომენტარები