ინგრედიენტები
- წითელი ბულგარული წიწაკა – 5 კგ
- მწარე წითელი წიწაკა – 1 კგ
- ნიორი – 500 გრ
- ტომატის პასტა – 800 – 1000 გრ
- უცხო სუნელი, ხმელი ქინძი, ყვითელი ყვავილი – 3-3 სკ
- ზეთი – 200 მლ
- ძმარი – 250 მლ
- მარილი – 5-6 სკ ნ
მომზადების წესები
1. კარგად გარეცხეთ წითელი ბულგარული და მწარე, წითელი წიწაკები. შეამშრალეთ, მოაჭერით ყუნწები, ამოაცალეთ თესლი და გაატარეთ ხორცსაკეპში ნიორთან ერთად.
2. მომზადებულ მასაში ჩაამატეთ 800 გრ სქელი ტომატის პასტა, 3 სკ უცხო სუნელი, 3 სკ ყვითელი ყვავილი, 3 სკ ხმელი ქინძი, მარილი, 250 მლ ძმარი, 200 მლ ზეთი, კარგად აურიეთ ყველაფერი ერთმანეთს, თუ შესანახად გააკეთებთ აუცილებლად უყავით ასპირინი კილოზე თითო აბი და გააჩერეთ ჯამში 2-3 დღე. თუკი მოგეჩვენებათ რომ მარილი აკლია, არ ჩაამატოთ იმავე დღეს, დაელოდეთ და მხოლოდ მეორე დღეს ჩაამატეთ, რათა კარგად მოესწროს ყველაფრის გაჯერება.
Facebook კომენტარები