საოცარია, მაგრამ ხორბლის სარეველა ბალახი ეხმარება ჯანმრთელობის გაუმჯობესებას!
ტოქსინები, რომლებიც ასაკთან ერთად უჯრედებში გროვდება, წამლავს ჩვენს ორგანიზმს, იწვევს სხვადასხვა დაავადებებს, რითაც გვაახლოებს სიბერესთან. ამის თავიდან ასაცილებლად კი აუცილებელია რეგულარულად ჩავიტაროთ დეტოქსიკაციის პროცედურები.
ამ მიზნებისათვის კი არ არსებობს უკეთესი მცენარე, ვიდრე მცოცავი ხორბლის ბალახი!
მართლაც, ცოტამ თუ იცის სარეველას სამკურნალო თვისებების შესახებ, რომელსაც შესაშური სიცოცხლისუნარიანობა აქვს... ამასობაში, ავიცენაც კი „მედიცინის კანონში“ წერდა ხორბლის ბალახის სამედიცინო პრაქტიკაში გამოყენების შესახებ!
ხორბლის ბალახი შეიცავს 100-ზე მეტ სასიცოცხლო ელემენტს, აუცილებელ ცხიმოვან მჟავებს, ანტიოქსიდანტებს და მნიშვნელოვან ფერმენტებს.
ხორბლის ბალახის თითქმის 70% შედგება ქლოროფილისგან. ხოლო ქლოროფილი ეფექტურად გამოდევნის ორგანიზმიდან ტოქსინებს და მძიმე მეტალებს, ზრდის სისხლის წითელი უჯრედების რაოდენობას, აჩქარებს ნივთიერებათა ცვლას, ამდიდრებს სისხლს ჟანგბადით და თითქმის აღადგენს ყველა სისტემის მუშაობას.
გამწმენდი მიზნებისთვის ხალხურ მედიცინაში ჩვეულებრივ გამოიყენება ხორბლის ბალახის წვენი. მის მოსამზადებლად ახალი ღეროები კარგად უნდა გაირეცხოს, მდუღარე წყალში გაწუროთ და ხორცსაკეპ მანქანაში გაატაროთ
როგორ მოვამზადოთ ხორბლის ბალახის წვენი:
მიღებული მასა უნდა განზავდეს წყლით 1:1, გაწურეთ სითხე და ადუღეთ 3-5 წუთის განმავლობაში. მოხარშულ წვენში ხანგრძლივად შესანახად დაუმატეთ იგივე რაოდენობის არაყი და კორკი.
რეკომენდებულია პრეპარატის დალევა 30 მლ ჭამამდე 30 წუთით ადრე 2-3 თვის განმავლობაში. შემდეგ თქვენ უნდა დაისვენოთ იმავე პერიოდით.
ხორბლის ბალახის სასმელს პრაქტიკულად არანაირი უკუჩვენება არ აქვს: ის არ უნდა მიირთვათ მხოლოდ ბავშვებმა, ორსულებმა და მის მიმართ ინდივიდუალური შეუწყნარებლობის მქონე ადამიანებმა.
ეს ინსტრუმენტი მხოლოდ ღვთაებრივი საჩუქარია ყველასთვის, ვისაც სურს სიბერემდე იცხოვროს და არ იცოდეს რაიმე დაავადებების შესახებ!