ბადრიჯნის შესანიშნავი თვისებები თქვენი ჯანმრთელობისთვის, რომლებზეც აქამდე არ გსმენიათ

1405

ბადრიჯნის შესანიშნავი თვისებები თქვენი ჯანმრთელობისთვის, რომლებზეც აქამდე არ გსმენიათ

ბადრიჯანი დაბალკალორიული პროდუქტია. ის შეიცავს B ჯგუფის ვიტამინებს, C ვიტამინს, PP და კაროტინს, ასევე ორგანიზმისთვის ისეთ მინერალებს, როგორიცაა კალიუმი, რკინა, კალციუმი, მაგნიუმი, ნატრიუმი და ფოსფორი.

ბადრიჯანი ხელს უშლის ქოლესტერინის წარმოქმნას. ეს ხილი ძალიან სასარგებლოა ხანდაზმულთათვის, ისინი კარგია თერაპიაში და ათეროსკლეროზის, გულსისხლძარღვთა დაავადებების პროფილაქტიკისთვის, რომელსაც თან ახლავს შეშუპება.

C ვიტამინი ბადრიჯანში იცავს სხეულს ინფექციებისგან და გაციებისგან. 

B ჯგუფის ვიტამინები შესანიშნავად აძლიერებენ ნერვულ სისტემას, ხელს უწყობენ უძილობისა და დეპრესიის მოცილებას.

ბადრიჯანი კარგია კანისთვის, რადგან ხელს უწყობს მასში ტენიანობის შენარჩუნებას და, შესაბამისად, ნაოჭების მოცილებას. 

სასარგებლო ნივთიერებები, რომლითაც ხილი მდიდარია, ხელს უწყობს ქსოვილების რეგენერაციას, კანს კი მცირე ჭრილობების მოცილებას.

გარდა ამისა ბადრიჯანი შესანიშნავად უმკლავდება შემდეგი სახის პრობლემებს:

  1. ამცირებს ქოლესტერინის დონეს.  

ბადრიჯანი არის კარგი ქლოროგენული მჟავა, ძლიერი თავისუფალი რადიკალების გამწმენდი საშუალება. ქლოროგენულ მჟავას შეუძლია დაეხმაროს ცუდი ქოლესტერინის შემცირებაში, რაც ზიანს აყენებს არტერიებს. ამ მჟავას აქვს ანტივირუსული, კიბოს საწინააღმდეგო და ანტიმიკრობული თვისებები.

2. ხელს უწყობს ტვინის ჯანმრთელობას

ბადრიჯანი შეიცავს ფიტო-საკვებ ნივთიერებებს, რომლებიც იცავს უჯრედის მემბრანას ნებისმიერი სახის დაზიანებისგან .

3. წონის დაკლება

ბადრიჯანი ცნობილია წყლის მაღალი შემცველობითა და დაბალი კალორიულობით. ეს იდეალური საკვები პროდუქტია მათთვის, ვისაც წონაში დაკლება სურს.

4. გააჩნია ანტიბაქტერიული თვისებები

ბადრიჯანი მდიდარია C ვიტამინით, რაც ეფექტურია ანტივირუსული და ანტიბაქტერიული თერაპიისთვის.

5. ეხმარება მოწევის შეწყვეტაში

ბადრიჯანი მცირე რაოდენობით შეიცავს ნიკოტინს, მისი ეს თვისება ეხმარება ადამიანებს მოწევისგან თავის დანებებაში. 

6. შეუძლია კიბოს აღმოფხვრა. 

 აღმოჩნდა, რომ ბადრიჯან პოლიფენოლებს აქვთ კიბოს საწინააღმდეგო მოქმედება. გარდა ამისა, ბოსტნეული შეიცავს ქლოროგენულ მჟავას და ანტოციანებს, რომლებსაც აქვთ ანთების საწინააღმდეგო თვისებები. ანტიოქსიდანტები იცავს უჯრედებს თავისუფალი რადიკალებით გამოწვეული დაზიანებისგან, რაც თავის მხრივ ხელს უშლის სიმსივნის ზრდას, კიბოს უჯრედებში შეჭრას და ხელს უწყობს კიბოს უჯრედების სიკვდილს.

 

Facebook კომენტარები