ინგრედიენტები
1კგ ფქვილი
1კვერცხი
15გრ დროჟი(3ჩკ)
150გრ შაქარი
1პაჭკა ვანილი
100გრ კარაქი( ან 5სკ ზეითუნის ზეთი
მწიკვი მარილი
200გრ ქიშმიში
100მლ წყალი
350-400მლ თბილი რძე
მომზადების წესი:
მიქსერის ჯამში ჩავყაროთ ფქვილი დავამატოთ ყველა იგრედიენტი გარდა ქიშმიშისა და მოვზილოთ დაახლოებით 12-15 წთ.მზა ცომი დავაყოვნოთ 1 საათი ან მეტი სანამ კარგად არ ამოფუვდება.შემდეგ დავამატოთ გარეცხილი და განშრალი ქიშმიში ისიც ნელი მოძრაობით შევაზილოთ და ისევ დავაყოვნოთ 1 საათი.შემდეგ დავყოთ გუნდებად და დავალაგოთ საცხობ ფორნაზე და ვაცალოთ ცომს დასვენება 30წთ.შემდეგ ვაცხოთ 200°-ზე.როგამოცხვება წაუსვათ ზეთში გახსნილი შაქარი და ისევ ვაცხოთ 2-3 წუთი..ჩვენი ბულკიც მზადა არის ფუმფულა რამოდენიმე დღე თუ პარკში ჩადებთ და ისე შეინახავთ
Facebook კომენტარები