როგორ გავათხელოთ სხეულში სისხლი?
ბუნებრივი წამლების რეცეპტები ქსოვილების ჟანგბადით შიმშილის თავიდან ასაცილებლად!
თუ სისხლძარღვებში სისხლის მიმოქცევა შენელდა, ამ დროს იწყება ჩვენი სხეულის ქსოვილების ჟანგბადით შიმშილი. რაც ასევე ზრდის სისხლის შედედების რისკს. ამიტომაცაა აუცილებელი, რომ თქვენს საკვებ რაციონში შეიტანოთ სისხლის გამათხელებელი საკვები.
ამ მხრივ კი თქვენს ყურადღებას შევაჩერებთ ბუნებრივ, შინ დამზადებულ სამკურნალო საშუალებებზე.
ალბათ ბევრს მოგეხსენებათ, რომ სისხლის გამათხელებლებში ასპირინი ერთ ერთი საუკეთესოა. თუმცა, პრეპარატი იწვევს გვერდით მოვლენებს, როგორიცაა წყლულების შესაძლო წარმოქმნა და კიდევ მრავალი სხვა. ასპირინის მიკრონაწილაკებს შეუძლიათ კუჭის კედლებში შეღწევაც, რაც იწვევს ანთების განვითარებას. ამიტომ, უმჯობესია გამოიყენოთ არა სააფთიაქო ასპირინი, არამედ ჟოლოსა და მოცხრის დეკორქცია.
სალიცილის მჟავას შეუძლია მნიშვნელოვნად შეამციროს სისხლის სიბლანტე. მინუსი ის არის, რომ ბოსტნეულისა და ხილის ბუნებრივი მჟავა არ არის საკმარისი იმისათვის, რომ გავლენა მოახდინოს სიბლანტეზე. მაგრამ ეს არ ნიშნავს იმას, რომ თქვენ უნდა მოერიდოთ მათ.
ასევე თევზის ქონი ათხელებს სისხლს და ხსნის წარმოქმნილ თრომბებს. ამიტომ ექიმები გვირჩევენ თევზის კერძების ჭამას კვირაში მინიმუმ 3-ჯერ. სასურველია თევზი ცხიმიანი ხორცით უნდა აირჩიოთ.
იოდი ასევე მნიშვნელოვანი ელემენტია სისხლის ნორმალური სიბლანტის უზრუნველსაყოფად. ამიტომ, ექიმები გვირჩევენ რეგულარულად მიირთვათ ზღვის მცენარეები.
ტაურინი ასტაბილურებს არტერიულ წნევას, ამიტომ ის ასევე ათავისუფლებს სისხლის ჭარბ სიბლანტეს. მისი დიდი რაოდენობა ზღვის პროდუქტებსა და თხილშია. რეკომენდებულია დღეში ერთი სუფრის კოვზი თხილის ჭამა. ასევე შეამცირეთ სისხლის სიბლანტე ბოსტნეულით, როგორიცაა პომიდორი, ბულგარული წიწაკა და სხვა. კალიუმი და ვიტამინები A და E დიდი რაოდენობით გვხვდება ჩილის წიწაკაშიც. სწორედ ეს ვიტამინები დადებითად მოქმედებს გულ-სისხლძარღვთა სისტემის მუშაობაზე.
ბალახოვან მცენარეებს შორის კი შეიძლება გამოირჩეოდეს ბალახოვანი ტკბილი სამყურა. ხოლო საყვარელი ხილი და კენკრა, რომელიც დადებით ეფექტს მოგცემთ, არის ალუბალი, ნესვი, გრეიფრუტი და სხვა.
ერთ-ერთი ყველაზე სასიამოვნო ჯანსაღი პროდუქტი მშრალი წითელი ღვინოა. ექიმები გვირჩევენ დალიოთ დღეში 1 ჭიქა ღვინო ჭამის დროს.
ხოლო საკვები, რომელიც დააზარალებს სისხლის მაღალი სიბლანტის მქონე ადამიანებს ამ სიტუაციაში მთავარი მტერი არის ვიტამინი K. ამიტომ, თქვენ უნდა შეზღუდოთ ვიტამინით მდიდარი საკვების მოხმარება. ხელს უწყობს სისხლის შედედებას, რაც პროვოცირებს თრომბის წარმოქმნას.
K ვიტამინით ყველაზე მდიდარი შავი შოკებერის ნაყოფია. მაგრამ გარდა ამისა, დიდი რაოდენობით ვიტამინი გვხვდება სალათის ფოთოლში, ისპანახში და სხვა მწვანილებში. თუ გაწუხებთ სისხლის ზედმეტი სიბლანტე, მაქსიმალურად უნდა შეზღუდოთ K ვიტამინით მდიდარი საკვების მიღება, რადგან ეს აძლიერებს სისხლის შედედებას.
ნივრის და თაფლის ინფუზია: შეურიეთ 250 გრ გაწმენდილი ნიორი და 300 გრ თხევადი თაფლი. მოათავსეთ შუშის ჭურჭელში, დაახურეთ, გააჩერეთ 20 დღის განმავლობაში. გამოიყენეთ სუფრის კოვზი დღეში სამჯერ ჭამამდე 30-40 წუთით ადრე.
მუსკატის ნაყენი: 100 გრ დაფქულ მუსკატს დაასხით 500 მლ არაყი. გააჩერეთ 3 კვირა, ყოველდღე შეანჯღრიეთ. 3 კვირის შემდეგ, თქვენ უნდა გაფილტროთ პროდუქტი. 20 წვეთი ნაყენი განზავდეს 50 გრ წყალში და დალიოთ უნდა სამჯერ დღეში ჭამის წინ. როდესაც წამალი დასრულდება, საჭიროა 10 დღიანი შესვენება, შემდეგ კი კურსი კვლავ გაიმეორეთ. სულ 5 ასეთი კურსია საჭირო.
ყველას შეგიძლიათ აირჩიოთ თქვენთვის სასურველი რეცეპტი. არცერთი მათგანის მომზადება არ არის ძალიან რთული!.