საუკეთესო ბადრიჯნის სალათა

816
ბადრინჯნის თბილი სალათა  საუკეთესო კერძია მთელი ოჯახისთვის 
ინგრედიენტები:
2   ცალი დიდი ბადრიჯანი

20   მლ/ლ ზეითუნის ზეთი

ზღვის მარილი გემოვნებით

3   ცალი დიდი დაჭრილი პომიდორი

3   კბილი დაკეპილი ნიორი

2   ჩ/კ დაფქული პაპრიკა

12  ჩ/კ დაფქული ძირა

1   ცალი პატარა წითელი ჩილი

1   ს/კ ყავისფერი შაქარი

1   ჩ/კ მარილი

20   მლ/ლ ლიმონის წვენი

20   მლ/ლ წითელი ღვინის ძმარი

პილპილი

3   ს/კ დაჭრილი ოხრახუში

3   ს/კ დაჭრილი ქინძი

რეცეპტის მომზადების საფეხურები

პირველ რიცხვში წინასწარ უნდა  გააცხელეთ ღუმელი 200 C-ზე.

ალაგ–ალაგ ზოლებად ჩამოათალეთ კანი ბადრიჯანს და დაჭერით 1 სმ სისქის ნაჭრებად.

ნაჭრების ორივე მხარეზე ფუნჯით წაუსვით ზეითუნის ზეთი და მოათავსეთ საცხობ ლანგარზე. ზემოდან მოაყარეთ ზღვის მარილი. აცხვეთ 30 წუთის განმავლობაში

გამოიღეთ ღუმელიდან. თუ ბადრიჯანი ცოტათი გამომშრალი მოგეჩვენებათ მოასხურეთ წყალი. გააცივეთ 5 წუთით, შემდეგ დაჭერით 1 სმ ზომის კუბიკებად და გადადგით.

საშუალოზე მაღალ ტემპერატურაზე ტაფაზე გაააცხელეთ ზეითუნის ზეთი. დაუმატეთ პომიდორი, ნიორი, სანელებლები, დაჭრილი და თესლგაცლილი ჩილი, შაქარი და მარილი.

მოთუშეთ 10 წუთის განმავლობაში. გადმოდგით გაზქურიდან და დაუმატეთ ლიმონის წვენი, ძმარი და შავი პილპილი.

დაუმატეთ გადადებული ბადრიჯანი და შეურიეთ მწვანილები.

მიირთვით თბილი, ან ოთახის ტემპერატურაზე.

Facebook კომენტარები

ფრენის კომპენსაცია
ფრენის კომპენსაცია