სადღესასწაულო სუფრაზე პრეზენტაციის ღირსია ქათმის, მანდარინისა და კიტრის სალათი.
წვნიანი და არომატული მანდარინის ნაჭრები კარგად უხდება ხრაშუნა კიტრის, ნაზ მოხარშულ ქათმის და მწვანე სალათს.
კერძს ავსებს მარცვლოვანი მდოგვის საფუძველზე დამზადებული დრესინგი. გამოდის ძალიან სადღესასწაულო და ლამაზი სალათი!
დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები:
ქათმის ფილე - 300 გრამი
მანდარინი - 350 გრამი
კიტრი - 150 გრამი
სალათის ფურცლები - 100 გრამი
ფრანგული მდოგვი - 30 გრამი
მცენარეული ზეთი - 20 მლ
სუფრის ძმარი 9% - 5 მლ
მარილი გემოვნებით
ახლად დაფქული წიწაკა ( შეურიეთ ) - გემოვნებით
მომზადების წესი:
გარეცხეთ ქათმის ფილე. ქვაბში მიიყვანეთ წყალი ადუღებამდე. მარილი მოაყარეთ წყალს და დაუმატეთ დაფნის ფოთოლი. ქათმის ფილე მოათავსეთ მდუღარე წყალში. მოხარშეთ ფილე დაბალ ცეცხლზე დაახლოებით 30 წუთის განმავლობაში, სანამ არ დარბილდება. მომზადების დრო დამოკიდებულია ხორცის ნაჭრის ზომაზე. მოხარშული ქათამი გავაციოთ.
მოამზადეთ ბრტყელი კერძი. სალათის ფოთლები ხელებით დაჭერით დიდ ნაჭრებად. შემთხვევითი ნიმუშით მოათავსეთ თეფშზე.
კიტრის ბოლოები ორივე მხრიდან დავჭრათ. კიტრი დავჭრათ დიდ კუბიკებად და მოვათავსოთ ფრინველის სალათის ფოთლებზე.
გააცალეთ მანდარინს ქერქი. დაყავით ცალკე კუბებად. გაასუფთავეთ თეთრი ფირის თითოეული ნაჭერი და გაჭერით შუაზე. შემთხვევითი თანმიმდევრობით მოათავსეთ დანარჩენი ინგრედიენტები.
შესაკმაზად ცალკე ღრმა თასში დაამატეთ მარცვლოვანი მდოგვი, მცენარეული ზეთი, ძმარი, მარილი და ახლად დაფქული წიწაკის ნარევი. აურიეთ.