არაქისის სარგებელი ჩვენი ჯანმრთელობისთვის, რომელიც თქვენ უნდა იცოდეთ!
გემრიელი და ჯანსაღი პროდუქტია!
ესაა 12 სარგებელი, რომელიც შეგიძლიათ მიიღოთ არაქისისგან:
საკმაოდ კარგი საშუალებაა გულისთვის:
არაქისი შეიცავს მონოუჯერი და პოლიუჯერი ცხიმების მაღალ დონეს, რომლებსაც აქვთ ჯანსაღი გულის შენარჩუნების უნარი. გარდა ამისა, არაქისი შეიცავს ოლეინის მჟავას, რომელიც ამცირებს ცუდი ქოლესტერინის დონეს და ზრდის "კარგი" ქოლესტერინის დონეს ადამიანის ორგანიზმში.
ენერგიის ამაღლება:
არაქისი ფართოდაა ცნობილი ენერგიის გაზრდის უნარით. ის მდიდარია ვიტამინებით, მინერალებით, ანტიოქსიდანტებითა და ნუტრიენტებით, რომლებიც ენერგიის ყველაზე მნიშვნელოვანი წყაროა.
ხელს უწყობს წონის დაკლებას: არაქისი შესწავლილია წონის შესანარჩუნებლად. ის შეიცავს უამრავ კალორიას და ცხიმს, მაგრამ არ მოქმედებს სხეულის წონის მატებაზე.
ხელს უშლის ნაღვლის ბუშტის წარმოქმნას: ნათქვამია, რომ ნაღვლის ბუშტში კენჭებმა შეიძლება გავლენა მოახდინოს ზრდასრულთა 10-დან 25 პროცენტამდე მთელ მსოფლიოში. არაქისის რეგულარულმა მოხმარებამ შეიძლება შეამციროს ნაღვლის ბუშტის კენჭების გაჩენის შანსი. კვლევებმა აჩვენა, რომ მხოლოდ 30 გრამი არაქისი დღეში 25%-ით ამცირებს ამ მდგომარეობის რისკს.
მეხსიერების გაუმჯობესება:
არაქისი ჩვეულებრივ მოიხსენიება, როგორც "ტვინის საკვებად" მისი ვიტამინის B3-ის გამო, რომელიც ძალიან კარგია ტვინის ფუნქციონირებისთვის და მეხსიერების გასაუმჯობესებლად.
დეპრესიის წინააღმდეგ ბრძოლა:
სეროტონინი არის ძალიან მნიშვნელოვანი ქიმიკატი თავის ტვინში, რომელიც დაგეხმარებათ განწყობის რეგულირებაში. საბედნიეროდ, ამინომჟავა ტრიპტოფანი, რომელიც არაქიშია, შეუძლია სეროტონინის გამოთავისუფლებას, რის გამოც არაქისი ასევე შესანიშნავია დეპრესიის თავიდან ასაცილებლადაც.
ხელს უწყობს ორსულობას და იცავს პატარას: ორსულობის დროს არაქისის მოხმარებამ შეიძლება ასევე შეამციროს ზოგიერთი გავრცელებული ალერგიული დაავადების შანსები, როგორიცაა ასთმა ბავშვებში.
ხელს უშლის ალცჰეიმერის დაავადებას: მრავალი კვლევის თანახმად, ნიაცინის შემცველი საკვების მიღებამ, როგორიცაა არაქისი, შეიძლება შეამციროს ალცჰეიმერის დაავადების ალბათობა 70%-ით.
ის კანს ბზინვარებას ანიჭებს და უფრო ჯანსაღს ხდის მას:
არაქისის შემადგენლობაში შემავალ ინგრედიენტებს აქვთ კანის ბზინვარება და სიჯანსაღე. გარდა ამისა, მასში შემავალი დიეტური ბოჭკო ეხმარება ორგანიზმს ჭარბი ტოქსინების მოშორებაში, რაც კანს საოცრად რბილს და ბზინვარეს ხდის.
აფერხებს ნაოჭების განვითარებას და დაბერებას:
დაბერების პირველი ნიშნები, როგორიცაა ფერის შეცვლა, ნაოჭები და კანის ელასტიურობის დაქვეითება, ერთ-ერთი მთავარი ესთეტიკური პრობლემაა. საბედნიეროდ, არაქისი მდიდარია C ვიტამინით, რომელიც მნიშვნელოვანია კოლაგენის წარმოებისთვის.
მომზადებისა და მოვლის მეთოდები:
არაქისის მარცვლებს ხშირად მოიხმარენ უმი სახითაც. ამ შემთხვევაში უგემოვნოა, მაგრამ სასიამოვნოდ ტკბილი. შეწვა კი აძლიერებს არაქისის გემოს, ზრდის ანტიოქსიდანტების დონეს, როგორიცაა პ-კუმარინის მჟავა და ხელს უწყობს ტოქსიკური აფლატოქსინის აღმოფხვრას.
შემწვარ და დაფქულ მარცვლებს ჩვეულებრივ უმატებენ სალათებს, დესერტებს, კერძოდ ნაყინს და სხვა რძის პროდუქტებს.
მოხარშულ არაქისს უნიკალური გემო აქვს. სინამდვილეში, ადუღება ავითარებს მის მკვებავ და ანტიოქსიდანტურ პროფილს.
უსაფრთხოების ინსტრუქცია:
არაქისის ალერგია არის ზოგიერთი ადამიანის ჰიპერმგრძნობელობის რეაქცია ამ თხილით მომზადებული გარკვეული საკვების მიმართ. შედეგად, ადამიანს შეიძლება ჰქონდეს ღებინება, მუცლის ტკივილი, ტუჩებისა და ყელის შეშუპება, რაც იწვევს სუნთქვის გაძნელებას და გულმკერდის შეშუპებასაც კი.
ამიტომ სანამ მის გამოყენებას გადაწყვეტთ დარწმუნდით,რომ მასზე ალერგია არ გაქვთ!!