როგორ ამოვიცნოთ ყალბი თაფლი (ის ყველგანაა), უბრალოდ გამოიყენეთ ეს ხრიკი
ამის შესახებ Შენ უნდა იცოდე!
თაფლი, ფუტკრის პროდუქტი, უდავოდ ერთ-ერთი ყველაზე ჯანსაღი საკვებია დედამიწაზე, რომელიც გთავაზობთ უამრავ ჯანმრთელობის სარგებელს.
მისი გამოყენება შესაძლებელია სხვადასხვა დაავადების სამკურნალოდ. თუმცა, ბაზარზე ყალბი თაფლის მრავალი სახეობაა, რომელსაც ეტიკეტი ორგანული აქვს და დაბალი ფასითაც ხშირად გვიზიდავს.
მეტიც, გეტყვით იმასაც, რომ Food Safety News-ის კვლევის თანახმად, ბაზრებზე გაყიდული თაფლის 76%-ზე მეტი ყალბია.
"ყალბი" თაფლის წარმოების პროცესი შლის თაფლს ყველა მინარევს, მათ შორის მტვრისა და ცვილის კვალს.
როგორც ამბობენ, ინფილტრაცია მნიშვნელოვანია პროდუქტის სიცოცხლის გახანგრძლივებისთვის და კრისტალიზაციის თავიდან ასაცილებლად, მაგრამ ასევე გამორიცხავს თაფლის ჯანმრთელობის ბევრ სარგებელს.
როგორც ჩანს, ეს პროცესი თაფლის გეოგრაფიული წარმოშობის დამალვას ემსახურება. მეტიც ჩინელმა მწარმოებლებმა თაფლი დააბინძურეს ანტიბიოტიკებითა და არალეგალური ლითონებით მისი შემოტანის მიზნით.
ამიტომ ყველა უნდა მოვერიდოთ ამ თაფლს, რადგან მტვრის დაბინძურების შემთხვევაში მნიშვნელოვანია პროდუქტის წარმოშობის მოკვლევა და ანალიზი.
აქ მოცემულია რამდენიმე გზა, რომელიც დაგეხმარებათ ყალბი თაფლის ამოცნობაში:
- თუ თაფლი დროთა განმავლობაში არ კრისტალდება, მაშინ ის ყალბია.
- ჭიქა წყალს დაუმატეთ სუფრის კოვზი თაფლი და თუ თაფლი მალევე გადნება, ის ყალბია.
- ასევე ჭიქა წყალს დაუმატეთ რამდენიმე წვეთი ძმარი და დაუმატეთ ცოტაოდენი თაფლიც. თუ თაფლი იწყებს ქაფის მოკიდებას, ეს აშკარა ნიშანია იმისა, რომ ის არ არის ორგანული.
- ჭიქა წყალს დაუმატეთ ცოტა თაფლი და რამდენიმე წვეთი იოდი. თუ თაფლის ფერი ცისფერი შეფერილობის ხდება, მაშინ ეს იმის ნიშანია, რომ მას ურევენ სიმინდის სახამებელს.
- ყურადღებით შეამოწმეთ პროდუქტის ეტიკეტი. თუ ის შეიცავს მაღალი ფრუქტოზის სიმინდის სიროფს ან კომერციულ გლუკოზას, მაშინ მოერიდეთ მის შეძენას.