ჩაი, რომელიც ფეხზე დაგაყენებთ! ჯანმრთელობის უცვლელი მეგობარი..

775

ჩაი, რომელიც ფეხზე დაგაყენებთ! ჯანმრთელობის უცვლელი მეგობარი..

ბუნებრივი დეკორქეცია!

1. ვარდის ჩაი

ვარდის ჯიშს აქვს სამკურნალო თვისებები, პირველ რიგში მის შემადგენლობაში C ვიტამინის მაღალი შემცველობის გამო, სხვათა შორის, მასში კიდევ უფრო მეტი ასკორბინის მჟავაა, ვიდრე ლიმონსა და შავ მოცხარში. ვარდის ღერო ასევე შეიცავს დიდი რაოდენობით სხვა ვიტამინებს, მინერალებს და ორგანულ მჟავებს. ის ხსნის ანთებას, კარგი შარდმდენი და ქოლეტური საშუალებაა და, რა თქმა უნდა, ხელს უწყობს იმუნური სისტემის გაძლიერებას და გაციების წინააღმდეგ ბრძოლას.

ვარდის ბულიონის შესანიშნავი ალტერნატივა, რომლის შესახებაც მასალაში დავწერეთ, იქნება ჩაი ჟოლოს დამატებით.

ინგრედიენტები:

ვარდის ღერო 50 გრ
ჟოლო 50 გრ, წყალი 200გრ
თაფლი გემოვნებით
შავი მოცხარი გემოვნებით

მომზადება:

ადუღეთ წყალი და დაასხით ვარდის ღეროებს, დაამატეთ ჟოლო და შავი მოცხარი და დააფარეთ თავსახური.

აცადეთ ჩაი გაცივდეს ოთახის ტემპერატურამდე და გადაწურეთ. სუფრასთან მიტანამდე დაამატეთ ცოტა თაფლი გემოვნებით.

2. ჯანჯაფილის სასმელი

ჯანჯაფილი ნამდვილი ხსნაა შემოდგომისა და გაზაფხულის უბედურებისგან. მისი რაციონში ჩართვით დაივიწყებთ რა არის სეზონური გაციება. ჯანჯაფილი მდიდარია C, A, B1, B2 ვიტამინებით, ეთერზეთებით, ფოსფორის მარილებით, რკინით, ნატრიუმით, მაგნიუმით, კალციუმით. გარდა ამისა, ეს მცენარე შეიცავს ყველა საჭირო ამინომჟავას.

ზოგადად, საკვები ნივთიერებების ოდენობით ჯანჯაფილი ახლოს არის ნიორთან, მაგრამ არ აქვს უსიამოვნო სუნი. ისევე როგორც ნიორი, კოჭა(ჯანჯაფილი) კლავს მიკრობებს და ზრდის ორგანიზმის წინააღმდეგობას ინფექციების მიმართ. მას აქვს შესანიშნავი ტკივილგამაყუჩებელი და დიაფორული ეფექტი. მოამზადეთ ჯანჯაფილის ჩაი რძით და თავად დარწმუნდებით მის სასარგებლო გავლენას ორგანიზმზე.

ინგრედიენტები:

ახალი კოჭა 1 ს.კ; რძე 0,5ლ; წყალი 0,5ლ; მიხაკი 10 ც.
კარდამონი 10 ც; მუსკატის კაკალი 0,5 ჩ.კ; მწვანე ჩაი 2 ს/კ და შავი ჩაი 1 ჩ.კ

მომზადება:

ცეცხლზე დადგით ცხელი წყალი. დაამატეთ მიხაკი, კარდამონი და მწვანე ჩაი.
მას შემდეგ, რაც წყალი ადუღდება, დაამატეთ რძე. ცოტა მოითმინეთ და წყალში ჩაყარეთ შავი ჩაი და წვრილად დაჭრილი ჯანჯაფილი. როდესაც მიღებული მასა ადუღებას დაიწყებს, დაუმატეთ მუსკატის კაკალი და გააჩერეთ ცეცხლზე კიდევ 3-4 წუთი.

3. წიწაკის ინფუზია

სექტემბერში იწყება არა მხოლოდ ვარდის სეზონი, არამედ კიდევ ერთი უნიკალური მცენარის. ეს არის ზღვის წიწაკა. მას არანაკლებ სასარგებლო თვისებები აქვს. ზღვის წიწაკა მდიდარია ვიტამინებით, როგორიცაა B1, B2, C, PP, K, E, ფოლიუმის მჟავა და სხვადასხვა მიკროელემენტები. ეს კენკრა ფართოდ გამოიყენება როგორც ხალხურ, ასევე ტრადიციულ მედიცინაში.

წიწაკის რეგულარული მოხმარება კარგია ჯანმრთელობისთვის და მრავალი დაავადების პროფილაქტიკის გასაღებია. უფრო მეტიც, თუ თქვენს რაციონში ზღვის წიწაკის ინფუზიას დაამატებთ, შეგიძლიათ შეამციროთ მგრძნობელობა ამინდის ცვლილების მიმართ და დაიცვათ ორგანიზმი ვირუსებისგან.

ინგრედიენტები:

ზღვის წიწაკის კენკრა 150 გ
წყალი 0,6ლ, საკვები გემოვნებით

მომზადება:

კენკრა გარეცხეთ და გაყავით ორ ნაწილად. 100 გრამი წიწაკისგან გააკეთეთ პიურე და დაუმატეთ დარჩენილი კენკრა. მიღებული მასას დაასხით მდუღარე წყალი და გააჩერეთ 10-15 წუთის განმავლობაში. ინფუზია მიირთვით თაფლთან ერთად.

Facebook კომენტარები