5 კარგი რამ, რაც მოხდება, როცა ყოველდღე დაიწყებთ ფინიკის ჭამას!..

1245

5 კარგი რამ, რაც მოხდება, როცა ყოველდღე დაიწყებთ ფინიკის ჭამას!..

ფინიკი უგემრიელესი ნაყოფია, რომელიც ჩვეულებრივ იზრდება მშრალ რეგიონებში, როგორიცაა კალიფორნია და ახლო აღმოსავლეთი. ის ჩვეულებრივ გამოიყენება როგორც ინგრედიენტი ტკბილეულში, მაგრამ უმი სახით მოხმარებისას ის ასევე გვთავაზობს ბევრ ჯანმრთელობის სარგებელს..

ფინიკი მართლაც ძალიან სასარგებლოა! ის მდიდარია მთელი რიგი საკვები ნივთიერებებით, ბოჭკოვანით დაწყებული ვიტამინებით და მინერალებით დამთავრებული, რომლებიც აუმჯობესებენ საჭმლის მონელებას და ათავისუფლებს დიარეას, ყაბზობას და ნაწლავის სხვა პრობლემებს.

თუ თქვენს ყოველდღიურ რაციონში მხოლოდ 3 ფინიკს შეიტანთ, ეს 5 რამ შეიძლება მოხდეს:

1. აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას:

ფინიკი მდიდარია ხსნადი ბოჭკოებით, რაც აუცილებელია საჭმლის მომნელებელი სისტემის ჯანმრთელობისთვის, რადგან ის ატენიანებს საჭმლის მომნელებელ ტრაქტს და ხსნის ყაბზობას. ისინი ასევე შეიცავს დიდი რაოდენობით კალიუმს, საკვებ ნივთიერებას, რომელიც ხსნის საჭმლის მონელებას და დიარეას.

2. გულის ჯანმრთელობა:

ფინიკი კალიუმის შემცველობის წყალობით შესანიშნავია გულის ჯანმრთელობისთვის. ეს მინერალი ამცირებს ინსულტის რისკს LDL (დაბალი სიმკვრივის ლიპოპროტეინების) ქოლესტერინის დონის შემცირებით. ასე რომ, ფინიკი ნამდვილად საუკეთესო საჭმელია თქვენი გულის ჯანმრთელობისთვის!

3. ენერგიის გაძლიერება:

ფინიკი შეიცავს ბუნებრივ შაქარს, როგორიცაა გლუკოზა, საქაროზა და ფრუქტოზა. არ ინერვიულოთ შაქრის შემცველობაზე, რადგან ის ასევე სავსეა ბოჭკოებით, რომლებიც მხარს უჭერენ ორგანიზმში ენერგიის გამომუშავებას, რომელიც დაკავშირებულია სხვა ტკბილ კერძებთან.

4. ძვალი, სისხლი და იმუნური სისტემა: ფინიკი მდიდარია სელენით, მანგანუმით და მაგნიუმით, ეს ყველაფერი მნიშვნელოვანია ძვლებისა და სისხლის სიჯანსაღის შესანარჩუნებლად.

5. ანემიის დახმარება და პროფილაქტიკა:

ანემია, რომელიც დღესდღეობით საკმაოდ ხშირია, გამოწვეულია რკინის დაბალი შემცველობით. გამძლეობის სპორტსმენები და ქალები განსაკუთრებით მგრძნობიარენი არიან ამ აშლილობის მიმართ, რამაც შეიძლება მუდმივი დაღლილობის შეგრძნება გაგიჩინოთ. ფინიკი რკინის შემცველობის წყალობით შესანიშნავი საკვებია ანემიის პროფილაქტიკასა და მკურნალობისთვის.

როგორ გამოვიყენოთ ის სწორად?:

შეგიძლიათ მიირთვათ უმი სახით, დაუმატოთ სალათებს ან სმუზებს, დაუმატოთ დესერტებს ან მოამზადოთ მისგან სიროფი.

ინგრედიენტები:

½ ჭიქა უმი კაკაოს ფხვნილი, 1 ჩაის კოვზი დარიჩინი
⅓ ჭიქა ქოქოსის ზეთი, გამდნარი, ⅛ ჭიქა ფხვიერი უმი ნუში
⅛ ჭიქა პეკანი, დაჭრილი პატარა ნაჭრებად
სურვილისამებრ: ქოქოსის ფანტელები, კაკაოს ნაჭრები, მეტი დარიჩინი

ინსტრუქცია:

შეურიეთ კაკაოს ფხვნილი, დარიჩინი და ქოქოსის ზეთი
მიღებული მასა გადაიტანეთ ფუნთუშა ცომში, მოაყარეთ ნუში, პეკანი, ქოქოსის ფანტელები, კაკაოს ღვეზელები და დარიჩინი
შედგით მაცივარში გამაგრებამდე. მზადაა!

Facebook კომენტარები