საკვები, რომელიც იწვევს დაავადებებული უჯრედების “სიკვდილს”, აშორებს ტოქსინებს და ხსნის თავისუფალ რადიკალებს!

1770

საკვები, რომელიც იწვევს დაავადებებული უჯრედების “სიკვდილს”, აშორებს ტოქსინებს და ხსნის თავისუფალ რადიკალებს!

გამონათქვამი “შენ ხარ ის, რასაც ჭამთ” მარტივიცაა და მართალიც! სინამდვილეში, ეს 15 საკვები მეცნიერულად დამტკიცებულია, რომ ებრძვის სხვადასხვა დაავადებას და აცილებს თავისუფალ რადიკალებს ორგანიზმიდან.

ბოლო რამდენიმე წლის კვლევამ დაადასტურა, რომ რასაც ჭამთ დიდ გავლენას ახდენს თქვენს ჯანმრთელობაზე. რაც შეეხება დიეტას, რომელიც შეიცავს დაავადებების საწინააღმდეგო ინგრედიენტებს, ექსპერტები თანხმდებიან, რომ ის ძირითადად მცენარეებისგან უნდა შედგებოდეს. ამრიგად, დიეტა მოიცავს უამრავ ორგანულ ხილს და ბოსტნეულს.

დაავადებებთან საბრძოლველად საკვები პროდუქტების სიის შესაქმნელად, გაითვალისწინეთ ორგანული ხილი, ბოსტნეული, მწვანილი და ცილები. ზოგიერთი საკვები ამცირებს ანთებას, რაც ცნობილია, რომ ხელს უწყობს დაავადებების განვითარებას. სხვა საკვები ასტიმულირებს გადაგვარებული უჯრედების სიკვდილს, ზოგი კი ეხმარება ორგანიზმს ტოქსიკური ნარჩენების აღმოფხვრაში და თავისუფალ რადიკალებთან ბრძოლაში. ამ პროდუქტების კომბინაცია კი ნებისმიერ დაავადებას უტევს!

საკვები, რომელიც უნდა შეიტანოთ თქვენს ყოველდღიურ რაციონში:

1. სტაფილო

სტაფილო შეიცავს ბეტა-კაროტინს, ნაერთს, რომელიც ხელს უწყობს კარგ მხედველობას, აძლიერებს იმუნურ სისტემას და მხარს უჭერს კანს და ლორწოვან გარსებს. სტაფილო ასევე მდიდარია ანტიოქსიდანტებით, რომლებიც დადასტურებულია, რომ იცავს უჯრედის მემბრანას მავნე ტოქსინებისგან. გარდა ამისა, სტაფილოში ანტიოქსიდანტების შემცველობამ შეიძლება ასევე შეაფერხოს კიბოს უჯრედების ზრდა.

2. პომიდორი: პომიდორში ნაპოვნი ლიკოპენი ძლიერი ანტიოქსიდანტია, რომლის რეგულარული მოხმარება დაკავშირებულია პროსტატის დაავადების დაქვეითებულ რისკთან.

3. ლობიო: ლობიო ბოჭკოსა და ფიტოქიმიკატების შესანიშნავი წყაროა. ნაჩვენებია, რომ ეს უკანასკნელი აფერხებს დაავადებული უჯრედების ზრდას და ანელებს სიმსივნის პროგრესირებას. ლობიო მდიდარია ფოლიუმის მჟავით და B ვიტამინით, რომლებიც დაკავშირებულია პანკრეასის დაავადების დაბალ რისკთან. გთხოვთ გაითვალისწინოთ, რომ ეს ნაერთები გვხვდება მხოლოდ ორგანულ ლობიოში.

4. ყურძენი: ყურძენი მდიდარია რესვერატროლით, ნაერთით, რომელიც დადასტურებულია, რომ ამცირებს ანთებას, ხელს უშლის ცუდი ქოლესტერინის დაჟანგვას, აფერხებს მავნე უჯრედების ზრდას და ებრძვის სხვადასხვა სახის დაავადებას. მოცვიდა ბროწეული ასევეა სხვადასხვა დაავადების წინააღმდეგ ბრძოლის საკმაოდ კარგი წყარო.

5. ნიორი:  ნიორში გოგირდის შემცველობა ხელს უშლის მავნე უჯრედების განვითარებას, ასევე იწვევს დაავადებული უჯრედების სიკვდილს და ხელს უწყობს დნმ-ის აღდგენას.

6. კოჭა: მიჩიგანის უნივერსიტეტის კიბოს ყოვლისმომცველ ცენტრში ჩატარებული კვლევის თანახმად, ჯანჯაფილის საკვერცხის უჯრედების სიკვდილის უნარის ანთების საწინააღმდეგო თვისებები უფრო სწრაფად მოქმედებს, ვიდრე ქიმიოთერაპია. ჯანჯაფილი ასევე შეიძლება გამოყენებულ იქნას შაკიკის, კუნთების ანთების და გულისრევის მოსახსნელად.

7. კურკუმა: კურკუმინის აქტიური ინგრედიენტი კურკუმინი არის კაცობრიობისთვის ცნობილი ერთ-ერთი ყველაზე ძლიერი ანტიოქსიდანტი. მეცნიერულად დადასტურებულია, რომ ის ეხმარება სხვადასხვა სახის დაავადების  მკურნალობას.

8. ისპანახი: ისპანახში შემავალი ლუტეინი და ზეაქსანტინი ხელს უწყობს თავისუფალი რადიკალების და არასტაბილური მოლეკულების ამოღებას ორგანიზმიდან. დაახლოებით 490 000 ადამიანზე ჩატარებულმა კვლევამ აჩვენა, რომ ისინი, ვინც ამ ბოსტნეულს ჭამდნენ, საყლაპავის დაავადების  განვითარების საგრძნობლად დაბალი რისკის ქვეშ იყვნენ.

Facebook კომენტარები