ზამთრის სუსხიან დღეებს განსაკუთრებით მოუხდება – ყველის სუპი დაკონსერვებული თევზით!

994

ამ გემრიელი თევზის სუპის დიდი პლიუსი არის სწრაფი და მარტივი პროცესი, რადგან დაკონსერვებული თევზი გამოიყენება სამზარეულოსთვის.

მაგრამ ეს წვნიანი არც ისე მარტივია, როგორც ჩანს! არაჩვეულებრივად, შემადგენლობა შეიცავს დამუშავებულ ყველს, რომელიც წვნიანს აძლევს რძისფერ შეფერილობას და მდიდარ ნაღების ყველის გემოს და არომატს.

იდეალური დასაწყისი თქვენი ყოველდღიური მენიუს გასამდიდრებლად!

დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები (4 პორციაზე) :

თევზის კონსერვი ზეთში – 230 გრამი

დამუშავებული ყველი – 2 ცალი. (150 გრამი )

კარტოფილი – 400 გრამი

ხახვი – 70 გრამი

სტაფილო – 50 გრამი

მზესუმზირის ზეთი – 30 მლ

დაფნის ფოთოლი – 1 ცალი.

ახალი კამა (სერვისისთვის) – 10 გრამი

მარილი გემოვნებით

დაფქული შავი პილპილი – გემოვნებით

წყალი – 1,3 ლ

მომზადების წესი:

რეცეპტის მომზადების ფოტო: ყველის სუპი დაკონსერვებული თევზით - ნაბიჯი ნომერი 1

მოამზადეთ საჭირო ინგრედიენტები.
თევზის კონსერვი გამოდგება თქვენი გემოვნებით, მე მაქვს სარდინი.
აიღეთ ხარისხიანი დამუშავებული ყველი, რომ წვნიანში გაიხსნას და ხელუხლებელი არ დარჩეს.

რეცეპტის ფოტო: ყველის სუპი დაკონსერვებული თევზით - ნაბიჯი ნომერი 2

გათლილი კარტოფილი დავჭრათ პატარა ნაჭრებად.

რეცეპტის ფოტო: ყველის სუპი დაკონსერვებული თევზით - ნაბიჯი ნომერი 3

გადაიტანეთ კარტოფილი ქვაბში, დაასხით წყალი (1,3 ლ) და დადგით მაღალ ცეცხლზე. ადუღებული წყლის შემდეგ მოაყარეთ მარილი და მოხარშეთ კარტოფილი დაბალ ცეცხლზე 15-20 წუთის განმავლობაში, ჯიშის მიხედვით.

რეცეპტის ფოტო: ყველის სუპი დაკონსერვებული თევზით - ნაბიჯი ნომერი 4

გაფცქვენით ხახვი და დაჭერით პატარა კუბებად.
გათლილი სტაფილო გახეხეთ მსხვილ სახეხზე.

რეცეპტის ფოტო: ყველის სუპი დაკონსერვებული თევზით - ნაბიჯი ნომერი 5

ტაფაზე გააცხელეთ მზესუმზირის ზეთი და შეწვით ხახვი და სტაფილო საშუალო ცეცხლზე, 3-4 წუთის განმავლობაში.

რეცეპტის ფოტო: ყველის სუპი დაკონსერვებული თევზით - ნაბიჯი ნომერი 6

თევზის კონსერვი გადაიტანეთ თასში. სითხეს არ ვწურავთ, სუპის გემოს უფრო გამდიდრებს.
ასე რომ, თევზის ნაჭრები დაყავით პატარა ნაჭრებად. ზედმეტად არ გახეხოთ ისე, რომ თევზი მზა წვნიანში გამოჩნდეს.

რეცეპტის ფოტო: ყველის სუპი დაკონსერვებული თევზით - ნაბიჯი ნომერი 7

დამუშავებული ყველი დავჭრათ პატარა კუბიკებად.

რეცეპტის ფოტო: ყველის სუპი დაკონსერვებული თევზით - ნაბიჯი ნომერი 8

ამ დროს კარტოფილი უნდა მოიხარშოს.

რეცეპტის ფოტო: ყველის სუპი დაკონსერვებული თევზით - ნაბიჯი ნომერი 9

დამუშავებული ყველი მოათავსეთ ქვაბში კარტოფილითან ერთად.

რეცეპტის ფოტო: ყველის სუპი დაკონსერვებული თევზით - ნაბიჯი ნომერი 10

ყველის შემდეგ, შეურიეთ მოშუშული ბოსტნეული.

რეცეპტის ფოტო: ყველის სუპი დაკონსერვებული თევზით - ნაბიჯი ნომერი 11

იქ დაამატეთ თევზის კონსერვი და დაფნის ფოთლები.

რეცეპტის ფოტო: ყველის სუპი დაკონსერვებული თევზით - ნაბიჯი ნომერი 12

წვნიანი მიიყვანეთ ადუღებამდე მაღალ ცეცხლზე. შემდეგ შეამცირეთ სითბო დაბალ ცეცხლზე და მოხარშეთ ყველის წვნიანი დაკონსერვებული თევზით დაახლოებით 7 წუთის განმავლობაში. ამ დროის განმავლობაში ყველი უნდა გაიხსნას.

რეცეპტის ფოტო: ყველის სუპი დაკონსერვებული თევზით - ნაბიჯი # 13

წვნიანს მოაყარეთ პილპილი და საჭიროების შემთხვევაში დაამატეთ მარილი.
გადმოდგით ქვაბი გაზქურიდან.

რეცეპტის ფოტო: ყველის სუპი დაკონსერვებული თევზით - ნაბიჯი ნომერი 14

ყველის წვნიანი დაკონსერვებული თევზით ჩაასხით თასებში, მორთეთ დაჭრილი კამით და მიირთვით.

რეცეპტის მომზადების ფოტო: ყველის სუპი დაკონსერვებული თევზით - ნაბიჯი # 15

სუპი თევზის დაკონსერვებით და დამუშავებული ყველით ძალიან გემრიელი, არომატული და ორიგინალური გამოდის.

რეცეპტის ფოტო: ყველის სუპი დაკონსერვებული თევზით - ნაბიჯი ნომერი 16

Გემრიელად მიირთვით!

Facebook კომენტარები