ამ გემრიელი თევზის სუპის დიდი პლიუსი არის სწრაფი და მარტივი პროცესი, რადგან დაკონსერვებული თევზი გამოიყენება სამზარეულოსთვის.
მაგრამ ეს წვნიანი არც ისე მარტივია, როგორც ჩანს! არაჩვეულებრივად, შემადგენლობა შეიცავს დამუშავებულ ყველს, რომელიც წვნიანს აძლევს რძისფერ შეფერილობას და მდიდარ ნაღების ყველის გემოს და არომატს.
იდეალური დასაწყისი თქვენი ყოველდღიური მენიუს გასამდიდრებლად!
დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები (4 პორციაზე) :
თევზის კონსერვი ზეთში - 230 გრამი
დამუშავებული ყველი - 2 ცალი. (150 გრამი )
კარტოფილი - 400 გრამი
ხახვი - 70 გრამი
სტაფილო - 50 გრამი
მზესუმზირის ზეთი - 30 მლ
დაფნის ფოთოლი - 1 ცალი.
ახალი კამა (სერვისისთვის) - 10 გრამი
მარილი გემოვნებით
დაფქული შავი პილპილი - გემოვნებით
წყალი - 1,3 ლ
მომზადების წესი:
მოამზადეთ საჭირო ინგრედიენტები.
თევზის კონსერვი გამოდგება თქვენი გემოვნებით, მე მაქვს სარდინი.
აიღეთ ხარისხიანი დამუშავებული ყველი, რომ წვნიანში გაიხსნას და ხელუხლებელი არ დარჩეს.
გადაიტანეთ კარტოფილი ქვაბში, დაასხით წყალი (1,3 ლ) და დადგით მაღალ ცეცხლზე. ადუღებული წყლის შემდეგ მოაყარეთ მარილი და მოხარშეთ კარტოფილი დაბალ ცეცხლზე 15-20 წუთის განმავლობაში, ჯიშის მიხედვით.
ტაფაზე გააცხელეთ მზესუმზირის ზეთი და შეწვით ხახვი და სტაფილო საშუალო ცეცხლზე, 3-4 წუთის განმავლობაში.
თევზის კონსერვი გადაიტანეთ თასში. სითხეს არ ვწურავთ, სუპის გემოს უფრო გამდიდრებს.
ასე რომ, თევზის ნაჭრები დაყავით პატარა ნაჭრებად. ზედმეტად არ გახეხოთ ისე, რომ თევზი მზა წვნიანში გამოჩნდეს.
წვნიანი მიიყვანეთ ადუღებამდე მაღალ ცეცხლზე. შემდეგ შეამცირეთ სითბო დაბალ ცეცხლზე და მოხარშეთ ყველის წვნიანი დაკონსერვებული თევზით დაახლოებით 7 წუთის განმავლობაში. ამ დროის განმავლობაში ყველი უნდა გაიხსნას.