ქათამი ბრინჯით ყოველთვის იდეალური კომბინაციაა. მოდით გავხადოთ ის უფრო გემოვნებით, საკუთარ წვენში პომიდვრის დამატებით. გემოსა და სიკაშკაშისთვის აიღეთ ტკბილი წიწაკა და პაპრიკა. ყველაფერი მზადდება ერთ კერძში.
ბრინჯი და ქათამი გაჟღენთილია ბოსტნეულის წვენებში და არომატებში. გამოდის ძალიან მადისაღმძვრელი!
კერძისთვის დაგჭირდებათ:
გრძელმარცვლოვანი ბრინჯი - 150 გრამი
ქათმის ბარძაყები (ფილე) - 300 გრამი (3 ცალი)
დაკონსერვებული პომიდორი საკუთარ წვენში (გახეხილი) - 400 გრამი
ხახვი - 80 გრამი (1 საშუალო ზომის)
ტკბილი წიწაკა - 70 გრამი (1 საშუალო ზომის)
ნიორი - 2 კბილი
მარილი - 1 ჩაის კოვზი ან გემოვნებით
დაფქული შავი პილპილი - 0,25 ჩაის კოვზი ან გემოვნებით
დაფქული პაპრიკა - 1 ჩაის კოვზი
წყალი - 200 მლ
მცენარეული ზეთი (შესაწვავად) - 2 სუფრია კოვზი + საჭიროებისამებრ
ახალი ოხრახუში (სერვისისთვის) - 10 გრამი(3 ყლორტი)
მომზადების წესები:
მოამზადეთ ყველა პროდუქტი სიის მიხედვით.
მე მაქვს ქათმის ბარძაყის მზა ფილე, შეგიძლიათ აიღოთ ჩვეულებრივი თეძოები კანით და ძვლებით.
ტაფაზე გავაცხელოთ მცენარეული ზეთი, მოვაყაროთ ქათმის ფილები და შევწვათ მაღალ ცეცხლზე 4-5 წუთის განმავლობაში თითოეულ მხარეს, სანამ ოქროსფერი არ გახდება. შემდეგ ქათამი გადაიტანეთ თეფშზე.
სანამ ფილე მზადდება, გააცალეთ ხახვი და დაჭერით საშუალო ნაჭრებად.
გაფცქვენით ნიორი და დაჭერით თხელ ნაჭრებად.
ტაფაში, სადაც ფილე მოხარშული იყო, საჭიროების შემთხვევაში დაამატეთ მცენარეული ზეთი, მოაყარეთ ხახვი, წიწაკა და ნიორი. შეწვით საშუალო ცეცხლზე 5 წუთის განმავლობაში, სანამ ბოსტნეული რბილია.
გარეცხეთ ბრინჯი გამდინარე წყლის ქვეშ და ჩაამატეთ ტაფაში. მოაყარეთ მარილი, დაფქული პაპრიკა და დაფქული პილპილი.
შემდეგ ტაფაში დაამატეთ დაკონსერვებული პომიდორი წვენთან და 200 მლ წყალთან ერთად. ნაზად აურიეთ ყველაფერი.
შემწვარი ქათმის ფილეები ჩავყაროთ ტაფაში, ოდნავ ჩავძიროთ სითხეში. ტაფას დააფარეთ თავსახური და შიგთავსი 25-30 წუთის განმავლობაში დაბალ ცეცხლზე მოხარშეთ, სანამ ბრინჯი და ქათამი არ მოიხარშება.
ოხრახუში გარეცხეთ, გააშრეთ და წვრილად დაჭერით. მოხარშულ ბრინჯს მოაყარეთ ქათამი და ბოსტნეული ტომატის სოუსში დაჭრილ ოხრახუშით.