11 მიზეზი, თუ რატომ უნდა მიირთვათ ნიახური ყოველ ღამე..!

1263

11 მიზეზი, თუ რატომ უნდა მიირთვათ ნიახური ყოველ ღამე..!

როდესაც ვსაუბრობთ ჯანსაღ საკვებზე, განსაკუთრებით ბოსტნეულსა და ხილზე, უმეტესობა მაშინვე გვგონია ვაშლი, ლიმონი, ისპანახი და პომიდორი. მაგრამ არც ისე ხშირად ნიახური.

თუმცა, ნიახური წარმოუდგენლად ჯანსაღი ბოსტნეულია, რომელსაც შეუძლია ჯანმრთელობის სარგებლობის უსასრულო სია მოგაწოდოთ, ამიტომ ამ სტატიის წაკითხვის შემდეგ მას აუცილებლად დაამატებთ თქვენს რეგულარულ მენიუს.

აქაა წარმოდგენილი მისი საოცარი ჯანმრთელობის სარგებელი:

ნიახური ხელს უწყობს საჭმლის მონელებას: ზოგიერთი ადამიანი აღწერს ნიახურის გემოს, როგორც “ხრაშუნა წყალს” და ის ნამდვილად ეხმარება საჭმლის მონელებას. ეს არის წყლის მდიდარი წყარო, რომელიც უხსნად ბოჭკოებთან ერთად აწესრიგებს განავალს. რჩევა: დიარეის შემთხვევაში მოერიდეთ ნიახურის ჭამას, რადგან მას აქვს ძლიერი შარდმდენი და გამწმენდი თვისებები.

ნიახური ხსნის ანთებას. მისი მოხმარება მოგიხსნით აკნეს, ასთმის, სახსრების ტკივილს, ასევე ფილტვების ინფექციებს.

არეგულირებს ტუტე ბალანსს. ნიახური არეგულირებს ორგანიზმში pH დონის ბალანსს და ხელს უშლის სისტემის მჟავიანობას.

ნიახური აქვეითებს არტერიულ წნევასაც: შეიცავს აქტიურ ნაერთებს, რომლებიც ცნობილია როგორც ფთალიდები, რომლებიც აუმჯობესებენ სისხლის მიმოქცევის სისტემას, ხოლო უმი ნიახურის ჭამა ამცირებს მაღალ წნევას.

ნიახური მკურნალობს “ცუდ” ქოლესტერინს: ნიახური შეიცავს ინგრედიენტს, რომელიც ცნობილია როგორც ბუტილფტალიდი, რომელიც უზრუნველყოფს გემოს და არომატს და ეს ინგრედიენტი ამცირებს ცუდ ქოლესტერინს!

ის შეიცავს “კარგ” მარილებს. ნიახური შეიცავს ბუნებრივ, ორგანულ ნატრიუმს. ეს სასიცოცხლოდ მნიშვნელოვანია საერთო ჯანმრთელობისთვის.

ის მხარს უჭერს თვალის ჯანმრთელობას. ნიახურის დიდი ღერო შეიცავს A ვიტამინის ყოველდღიური მოთხოვნილების 10%-მდე, რომელიც იცავს თვალებს და ასევე გიცავთ ასაკთან დაკავშირებული მხედველობის გადაგვარებისგან.

ნიახური ხელს უწყობს წონის დაკლებას. ნიახურის დიდი ღერო შეიცავს მხოლოდ 10 კალორიას, ამიტომ თავისუფლად დაამატეთ იგი სალათებსა და სუპებში.

ის ამცირებს სტრესს: ნიახური ამშვიდებს ნერვულ სისტემას დიდი რაოდენობით მინერალების, განსაკუთრებით მაგნიუმის, ასევე ეთერზეთის გამო. ამრიგად, ის ამცირებს სტრესს და საღამოს მირთმევის შემთხვევაში, ის დაგეხმარებათ ადვილად დაიძინოთ.

Რჩევები:

ყოველთვის აირჩიეთ ნიახურის თავდაყირა ღეროები, რომლებიც თავის ადგილზე იკეცება მოხრილი, ახალი, ხრაშუნა ფოთლებით.

ნიახური საუკეთესოა ორთქლზე მოხარშული – ამ გზით ის ინარჩუნებს გემოს და საკვები ნივთიერებების 99%-საც კი.

ახლად დაჭრილი ნიახური ბევრად უკეთ ინარჩუნებს საკვებ ნივთიერებებს, ვიდრე თუ დაჭრით და საათობით შეინახავთ.

რაც უფრო მუქია ნიახურის ფერი, მით უფრო ძლიერია გემო.

Facebook კომენტარები