ჭინჭრის წვენი – ორგანიზმის ყველაზე სწრაფი დეტოქსიკაცია!!

810

ჭინჭრის წვენი – ორგანიზმის ყველაზე სწრაფი დეტოქსიკაცია!!

ჯანმრთელობის გაუმჯობესების მნიშვნელოვანი ძალა ჭინჭრის ციებაა. ჭინჭრის ჭამა შეიძლება, ხოლო ახალგაზრდა ღეროებიდან და ფოთლებისგან მომზადებული ჭინჭრის წვენი კიდევ უფრო სასარგებლო იქნება.

ჭინჭრის წვენი დადებითად მოქმედებს ორგანიზმის ტოქსინებისგან გაწმენდასა და სისხლში ჰემოგლობინის მატებაზე. წვენს აქვს ორგანიზმში მეტაბოლური პროცესების გააქტიურების უნარი, რის შედეგადაც სისხლი იწმინდება და მდიდრდება, ტოქსინები გამოიყოფა, ყველა ორგანო და სისტემა იწყებს უკეთ მუშაობას.

მკვლევარები გვეუბნებიან, რომ ჭინჭრის წვენი დაგეხმარებათ გათავისუფლდეთ ზამთრის დაღლილობის, ბერიბერის, ანემიის, არაინფექციური წარმოშობის კანის გამონაყარის, თუნდაც შემაწუხებელი შაკიკისგან. დიდი ხნის განმავლობაში ლამაზმანები ინარჩუნებდნენ ჯანმრთელობას და სილამაზეს დღეში 3-4 სუფრის კოვზი ახალგაზრდა ჭინჭრის წვენის დალევით, წყლით გაზავებული 1:3 თანაფარდობით.

ჭინჭრის წვენით ყოველდღიური მკურნალობა ძალზე სასარგებლოა ძვლების გასამაგრებლად (ეს არის ოსტეოპოროზის პროფილაქტიკა), ღვიძლის, შარდის ბუშტის, სასუნთქი გზების გასაწმენდად, კუჭის ტრაქტის აქტივობის ნორმალიზებისთვის, ნერვული სისტემის დასამშვიდებლად.

მატულობს მეტაბოლური პროცესები, ჭინჭრის წვენი აუმჯობესებს ბუასილის, ათეროსკლეროზის, რევმატიზმის, პოდაგრის, დიაბეტის მდგომარეობას. პოლონელი მეცნიერების აზრით, ახალი ჭინჭრის წვენს აქვს სამკურნალო ეფექტი პროსტატის ადენომის ყველა სტადიაზე, რადგან აფერხებს ჰიპერტროფიის განვითარებას.

ჭინჭრის წვენი – ჭრილობების “სასწრაფო დახმარება”: ჭინჭრის ფოთლები უნდა დაჭყლიტოთ მანამ სანამ წვენი არ გამოიწურება და წაისვით ჭრილობაზე. გამოწურულ წვენს იყენებენ ჭრილობების დასამუშავებლად, ასევე ატენიანებენ სახვევებს, რომლებსაც შემდგომ ჭრილობებზე იდებენ..

ხალხურ მედიცინაში ითვლება, რომ ჭინჭარს აქვს ანტიკანცეროგენული თვისებები, ამიტომ რეკომენდებულია ჭინჭრის თაფლის გამოყენება (ჭინჭრის წვენში შერეული ფუტკრის თაფლი და დაქუცმაცებული ჭინჭრის ახალი ფოთლების, აგრეთვე თხილის დამატება) ნეოპლაზმების მქონე პაციენტებისთვის. კუჭის ტრაქტი, პროსტატის ჰიპერპლაზიით. ეს ნარევი ასევე ახდენს არტერიული წნევის ნორმალიზებას.

თუ ყოველდღიურად შეუძლებელია ჭინჭრის ახალი წვენის მომზადება (და უნდა დალიოთ მომზადებიდან არაუგვიანეს 15 წუთისა, წინააღმდეგ შემთხვევაში სარგებელს დაკარგავს), შეგიძლიათ მოამზადოთ წვენის ექსტრაქტი, რომელსაც ასევე აქვს დადებითი, თუმცა სუსტი ეფექტი.

ამისათვის საჭიროა ახალგაზრდა ღეროები 20 სმ სიგრძის ფოთლებით (ყველაზე სასარგებლოა აპრილ-მაისში), კარგად გარეცხოთ, დაჭრათ და მოათავსოთ სამ ლიტრიან ქილაში და დაასხათ ადუღებული და შემდეგ გაცივებული წყალი. ათი საათის ინფუზიის შემდეგ დალიეთ რაც შეიძლება მეტი მიღებული სითხე.

ყურადღება! ჭინჭარი, განსაკუთრებით ახალგაზრდა, არ უნდა დალიოთ ორსულობის პირველ ტრიმესტრში!

Facebook კომენტარები