ჭარხლის კვაზი! ეს ძლიერი სასმელი ერთ-ერთი საუკეთესო პრობიოტიკური საკვებია, პროფესიონალურად აუმჯობესებს ნაწლავის ტრაქტს და აძლიერებს იმუნიტეტს..
ძალზე მნიშვნელოვანია დეტოქსის მნიშვნელობის გაგება და მისი გამოყენება მავნე ტოქსიკური ნარჩენების სისტემის გასაწმენდად.
ოდესმე შეგხვედრიათ სიტყვა “ჭარხლის კვაზი”? მათთვის, ვინც ამას არ აკეთებს, ეს ტერმინი აღნიშნავს ძლიერ სამკურნალო მატონიზირებელს, რომელიც მზადდება პურის დუღილის შედეგად, რის შედეგადაც მიიღება გაზიანი ტონიკი უნიკალური გემოთი და ჯანმრთელობის სასარგებლო თვისებების ფართო სპექტრით.
რაც ამ სასმელს ასე ეფექტურს ხდის არის მასში ჭარხლის ჩართვა. ჭარხალი არის მკვებავი ვეგეტარიანელი, რომელსაც ხშირად იყენებენ სხვადასხვა ბუნებრივ სამკურნალო საშუალებებში. ისინი ხელს უწყობენ ღვიძლისა და თირკმელების დეტოქსიკაციას, ხელს უწყობენ რეგულარულობას და ასტიმულირებენ საჭმლის მონელებას.
ესაა ერთ-ერთი უძველესი სასმელი, რომელიც განსაკუთრებით პოპულარული იყო სლავებში. მას ასევე აქვს შესანიშნავი გამაგრილებელი თვისებები და შესანიშნავად კლავს წყურვილს.
მის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:
1 კგ ჭარხალი. 3,5 ლიტრი წყალი.
ჭარხალს აცლიან კანს და რეცხავენ. ამ გზით დამუშავებული პროდუქტის მეხუთედს ჭრიან თხელ წრეებად და ათავსებენ ტაფის ძირზე. შემდეგ კი ამ ყველაფერს ასხამენ საჭირო მოცულობის წყალს და ადუღებენ. შემდეგ ტაფის შიგთავსს ტოვებენ თბილად, სამი დღის შემდეგ კი ცივ სარდაფში ათავსებენ 10-15 დღის შემდეგ ჭარხლის კვაზი სრულიად მზად არის.
შეჯამებისთვის, ეს ძლიერი სასმელი ერთ-ერთი საუკეთესო პრობიოტიკური საკვებია, პროფესიონალურად აუმჯობესებს ნაწლავის ტრაქტს და აძლიერებს იმუნიტეტს, ხელს უწყობს ღვიძლის დეტოქსიკაციას, აბალანსებს pH დონეს და ასუფთავებს და ატუტეებს სისხლს. უფრო მეტიც, ის მოქმედებს როგორც ბუნებრივი კიბოს სამკურნალო საშუალება ძლიერი ანტიოქსიდანტური და ანთების საწინააღმდეგო თვისებების კომბინაციის წყალობით.