“წნევა ყოველთვის 120/70 ზე რომ იყოს, მიირთვით 1 ჭიქა ეს სასმელი უზმოზე”!

4817

“წნევა ყოველთვის 120/70 ზე რომ იყოს, მიირთვით 1 ჭიქა ეს სასმელი უზმოზე”!

მინდა გაგიზიაროთ ჩემი ისტორია და გამოცდილება წნევასთან დაკაშირებით: არც თუ ისე დიდი ხნის წინ მაღალი წნევა რეგულარულად მაწუხებდა. ბევრი ძებნის და მცდელობის შემდგომ აღმოვაჩინე ერთ ერთი ხალხური ტრადიციული საშუალებას, რომელსაც ასრ ერთი კმაყოფილი მომხმარებელი ჰყავდა. მეც ვცადე რადგან მისი მომზადება უმარტივესი იყო, ხოლო ინგრედიენტები საკმოად ხელმისაწვდომი და უვნებელი.

მინდა გითხრათ, ხანმოკლე დროში მიღებული შედეგით სასიამოვნოდ გაოცებული დავრჩი. მას შემდეგ ჩემს გამოცდილებას ყველას ვუზიარებ!

გაგაცნობთ ჯანჯაფილის, ლიმონისა და ნივრის ნარევს:

რეცეპტში შემავალი თითოეული ინგრედიენტი საოცრად სასარგებლოა ჩვენი ჯანმრთელობისთვის. მათ გააჩნიათ ის უნიკალური ნიშან თვისებები, რომლებიც ზემოთ აღნიშნული პრობლემის დროს ჩვენს ორგანიზმს საოცრად ეხმარება!

მოდით უკეთ განვიხილოთ თითოეული მათგანი:

ნიორი ყველასათვის ცნობილია საკუთარი ანტიბაქტერიული, ანტისეპტიკური და სოკოს საწინააღმდეგო თვისებებით. მის შემადგენლობაში შედის ჩვენი ორგანიზმის გამართული ფუნქციონირებისთვის აუცილებელი შემდეგი მინერალები: ნატრიუმი, კალიუმი, კალციუმი, თუთია, ფოსფორი და სპილენძი. გარდა ამისა, ნიორი მდიდარია C და B6 ვიტამინებით, მანგანუმითა და უჯრედისით.

ჯანჯაფილის ფესვი ცნობილია, როგორც ერთ-ერთი ყველაზე ძლიერი ბუნებრივი ანტიოქსიდანტი. განსაკუთრებით სასარგებლო მოცემული პროდუქტი სწორედ იმ ადამიანებისთვისაა, რომლებიც საჭმლის მონელებასთან დაკავშირებული პრობლემებისგან იტანჯებიან.

ხოლო ლიმონი – მოგეხსენებათ C ვიტამინის უდიდესი ბუნებრივი წყარო. ეს ციტრუსი არეგულირებს pH ბალანსს ორგანიზმში, აძლიერებს იმუნიტეტს, აჩქარებს ნივთიერებათა ცვლის პროცესებს, ათხევადებს სისხლს, აუმჯობესებს მის მიმოქცევას და ა.შ.

ხოლო სწორედ ამ სამი საოცარი ინგრედიენტის ნარევი საოცრად ეფექტური საშუალებაა დაბინძურებული სისხლძარღვების გასაწმენდად და წნევის დასარეგულირებლად.

საჭირო ინგრედიენტები:

  • 4 ლიმონი კანთან ერთად;
  • 4 თავი ნიორი;
  • 2 ს.კ. გახეხილი ჯანჯაფილი;
  • 2 ჭიქა (400 მლ) წყალი.

მომზადება და გამოყენება:

თავდაპირველად კარგად გარეცხეთ ლიმონი და ჯანჯაფილი; შემდგომ დაჭერით ლიმონი თავის კანთან ერთად პატარა ზომის ნაჭრებად; ხოლო გაასუფთავეთ ჯანაჯფილი და ნიორი კანისგან;

თითოეული ინგრედიენტი მოათავსეთ ბლენდერში და ურიეთ მაღალ მაღალ სიჩქარეზე ერთგვაროვანი მასის წარმოქმნამდე. მიღებული ნარევი მოათავსეთ ქვაბში, დაასხით 2 ჭიქა წყალი და მუდმივი მორევის პირობებში მიიყვანეთ დუღილამდე.

გადმოდგით ნარევი ცეცხლიდან, მიეცით დრო გასაგრილებლად და გადაწურეთ, მზა სითხე გაანაწილეთ მინის ქილებში, რომელთაც კარგად ეფარება თავსახური და შეინახეთ მაცივარში.

მიირთვით ეს საშუალება 1 ჭიქის ოდენობით საუზმობამდე 2 საათით ადრე. კურსის ხანგრძლივობა – 3 კვირა. 3 კვირის შემდეგ აუცილებელია 1 კვირიანი შესვენების გაკეთება და შემდეგ მისი გამეორება.

აუცილებლად გაგვიზიარეთ შედეგები!

Facebook კომენტარები