უზმოზე უმი ნივრის ყოველდღიურად მიღების სარგებელი! წარმოუდგენლად სასარგებლოა

266

უზმოზე უმი ნივრის ყოველდღიურად მიღების სარგებელი! წარმოუდგენლად სასარგებლოა

წარმოუდგენლად სასარგებლოა

თუ მძაფრი სუნი ერთადერთი მიზეზია, რაც ამ საშუალების მიღებისგან თავს გარიდებინებთ, მინდა იცოდეთ რომ არსებობს ასობით ჯანმრთელობის სარგებელი, რომელიც მასზე თვალის დახუჭვის საშუალებას მოგცემთ. დიახ! მე ვსაუბრობ ნიორზე, ძლიერ საშუალებაზე, რომელსაც უძველესი დროიდან იყენებდნენ სამკურნალოდ.

როგორ უნდა მივიღოთ უმი ნიორი:

ნიორი ითვლება ერთ-ერთ სუპერ საკვებად უზარმაზარი პოტენციური თვისებებით. მიუხედავად აზრთა სხვადასხვაობისა თუ როდის და როგორ მივიღოთ ნიორი, კვლევებმა აჩვენა, რომ ნიორი საუკეთესოდ მოქმედებს ნედლად მიღების შემთხვევაში. ის მოქმედებს როგორც ბუნებრივი ანტიბიოტიკი თუ საუზმის წინ მიიღებთ. ახალი ნიორი შეიცავს უაღრესად სასარგებლო ნაერთებს, როგორიცაა ალიცინი, რომელიც არ გვხვდება მოხარშულ ნიორს.

უზმოზე ყოველდღიურად უმი ნივრის ჭამის სარგებელი:

უძველესი დროიდან მისი ჯანმრთელობის სარგებლობისდა გამო აიურვედაში ნიორს აქვს სხვადასხვა გამოყენება. აიურვედას მიხედვით, ნიორს აქვს ხუთი გემო: მკვეთრი, მჟავე, მწარე, შემკვრელი და ტკბილი. ხოლო კულინარიულ ხელოვნებაში ნიორი გამოიყენება საკვების გემოს გასაუმჯობესებლად თავისი უნიკალური გემოთა კომბინაციით

მაშ ასე, ვნახოთ, რამდენად სასარგებლოა ეს უნიკალური სუპერ პროდუქტი ჯანმრთელობის სხვადასხვა პრობლემისთვის.

1. ბუნებრივი ანტიბიოტიკები:

ნიორი მოქმედებს როგორც ბუნებრივი ანტიბაქტერიული აგენტი ახალი და უმი სახით. ნედლი სახით შეიცავს ალიცინს, რომელიც კლავს ვირუსებსა და ბაქტერიებს. ამრიგად, უმი ნივრის კბილი საუზმის წინ საშუალებას აძლევს მას მოკლას ინფექციური მიკრობები კუჭში.

2. დაბალკალორიულია:

ნივრის პატარა კბილი ესაა საკვები ნივთიერებების უზარმაზარი საწყობი. ესაა ვიტამინის B6 და C ვიტამინის მდიდარი წყაროა. გარდა ამისა, შეიცავს მინერალებს, როგორიცაა სპილენძს, სელენს და გოგირდის ნაერთებს. ყველა მათგანი კარგია ჯანმრთელობისთვის. ამბობენ, რომ ნიორს აქვს თითქმის 33 სხვადასხვა სახის გოგირდის ნაერთი, ბევრი ფერმენტი, 17 სახის ამინომჟავა და ბოჭკოვანა. სასარგებლო ქიმიური ნაერთების მაღალი პროცენტული არსებობის გამო ნიორი ჯანმრთელობის მრავალი პრობლემის გადაწყვეტას გვაძლევს. მეორეს მხრივ, მისი კალორიული შემცველობა ძალიან დაბალია, ამიტომ მისი ყოველდღიური მოხმარება არ მოქმედებს ჩვენს წონაზე.

3. აუმჯობესებს გულის ჯანმრთელობას:

ნიორი გვეხმარება გულ-სისხლძარღვთა მდგრადი ჯანმრთელობის შენარჩუნებაში. სხვადასხვა კვლევებმა აჩვენა, რომ ნივრის ანტიოქსიდანტური და ანთების საწინააღმდეგო თვისებები ამცირებს სისხლის არტერიებში არასასურველი ანთების რისკს, ვინაიდან ანთებამ შეიძლება დააზიანოს სისხლძარღვების შიდა კედელი.

4. აძლიერებს იმუნიტეტს:

სეზონური ცვლილებების დროს ჩვენ ყველანი მიდრეკილნი ვართ გაციებისა და გრიპისკენ, რაც ფიზიკურად გვასუსტებს კიდეც. დილით უმი ნივრის მოხმარება დაგვეხმარება ამ სიტუაციის წინააღმდეგ ბრძოლაში, რადგან ნიორი აძლიერებს იმუნურ სისტემას, რადგან მას შეუძლია ვირუსებისა და ბაქტერიების წინააღმდეგ ბრძოლა. ამიტომ, იმუნიტეტის გასაძლიერებლად რეკომენდირებულია უმი ნივრის დიეტის ჩართვა, რათა ჩვენს ორგანიზმში არსებული მკვლელი უჯრედები აღმოფხვრას.

5. არტერიული წნევის კონტროლი:

ნიორს აქვს სასარგებლო თვისებების ფართო სპექტრი, რომელიც გვეხმარება შევინარჩუნოთ ჯანმრთელობა. ერთ-ერთი მათგანია არტერიული წნევის კონტროლი. ალიცინი, რომელიც ნივრის სასიცოცხლო ინგრედიენტია, ხელს უწყობს არტერიული წნევის დონის რეგულირებას. კვლევის შედეგები აჩვენებს, რომ სისტოლური არტერიული წნევის მნიშვნელოვანი შემცირება აღინიშნა მათში, ვინც ყოველდღიურად მოიხმარდა ალიცინით გამდიდრებულ საკვებს, როგორიცაა ნიორი. უმი ნივრის ახალი კბილი შეიცავს თითქმის 5-დან 9 მგ-მდე ალიცინს.

Facebook კომენტარები