დაფნის ფოთლის და ვაშლის სამკურნალო ნახარში: როგორ მოვამზადოთ სწორად და გამოვიყენოთ ეს გასაოცარი წამალი
ეს ორი ყველასათვის კარგად ცნობილი პროდუქტი დარწმუნებულნი ვართ, რომ თითქმის ყველას ოჯახში მოიპოვება. თითოეული მათგანი სხვადასხვა დანიშნულებით შეგვიძლია გამოვიყენოთ და მართლაც ამ პროდუქტებს თავიანთი ადგილი უკავიათ კულინარიაში
თუმცა ამ ფაქტის გარდა, ადამიანთა მხოლოდ გარკვეულმა მცირე რაოდენობამ თუ იცის, რომ ამ ორი პროდუქტის ნარევით შესანიშნავი სამკურნალო ნახარშის მომზადებაცაა შესაძლებელი!
ამ ორ ინგრედიენტს დიდი სამკურნალო ძალა აქვს, განსაკუთრებით კი ერთად გამოყენების შემთვევაში. იაფი, მარტივი და ხელმისაწვდომი ნახარში რეგულარული მოხმარებისას არა ერთ დაავადებას კურნავს.
სწორედ ამიტომაც, დღევანდელ სტატიაში გვსურს გაგიზიაროთ ინფორმაცია თუ როგორ მოვამზადოთ და შემდგომ გამოვიყენოთ დაფნის ფოთლებისგან და ვაშლის ძმრისგან სამკურნალო ნახარში!
აქვე რაღა თქმა უნდა გაგიზიარებთ ნახარშის სარგებელს – დაფნის ფოთლის და ვაშლის კომბინაცია ანთებას და ტკივილს აქრობს. ცნობილია შემთხვევები, როცა ამ პროდუქტმა მხედველობა გააუმჯობესა. ირანის ერთ–ერთ უნივერსიტეტში ჩაატარეს კვლევა, რომელმაც დაამტკიცა, რომ დაფნის ფოთოლი თირკმლებიდან კენჭების გამოდევნას ხელს უწყობს და ცხიმის დეპოზიტებს ამცირებს.
ხოლო ვაშლი თავისი სასარგებლო თვისებებით დიდი ხანია ცნობილია. ის საკმაოდ მარტივი და ხელმისაწვდომი ანტიოქსიდანტია. მასში ბევრი С ვიტამინი შედის, რომელსაც ანთების საწინააღმდეგო ეფექტი აქვს. გრიპის ან სურდოს დროს აუცილებელი საშუალებაა!
მეტსაც გეტყვით დაფნის ფოთლის და ვაშლის სამკურნალო სასმელი არტერიულ წნევას და სტრესს ამცირებს, ასევე გულს აძლიერებს და მის ზოგიერთ დაავადებას ებრძვის. თან ნახარში დიაბეტის პროფილაქტიკისთვის შესაფერისია, რადგან სისხლში შაქრის დონეს არეგულირებს.
მაშ საინტერესოა თუ როგორ მოვამზადოთ და გამოვიყენოთ ეს გასაოცარი ნახარში:
- 1 ვაშლი კარგად გარეცხეთ და პატარა ნაჭრებად დაჭერით. შეგიძლიათ არც გათალოთ, შემდგომ უკვე 1 ლ წყალი აადუღეთ, დაფნის ფოთოლი დაუმატეთ და 5 წუთით ხარშეთ.
- ვაშლი დაუმატეთ, ქურა გამორთეთ, თავსახური დაახურეთ და 10 წუთით გააჩერეთ. ბოლოს უკვე ნახარში გადაწურეთ. დილით უზმოზე ან საღამოს ძილის წინ დალიეთ. სრული სამკურნალო კურსი 2 კვირაა.
სურვილის შემთხვევაში მზა ნახარშს ცოტა თაფლი დაუმატეთ, რომ სასმელი არა მხოლოდ სასარგებლო, არამედ გემრიელიც კი იყოს. გარდა ამისა, დაფნის ფოთოლი დარიჩინთან ერთად შეგიძლიათ მოხარშოთ. ასეთი სასმელი ზამთარში შეუცვლელია, რომ იმუნიტეტი გააძლიეროთ და სურდო ახლოს არ მიუშვათ.