ჭარხლის ეს 5 სალათი გააძლიერებს გულსისხლძარღვთა სისტემას. გემრიელი და სასარგებლოა

1998

ჭარხლის ეს 5 სალათი გააძლიერებს გულსისხლძარღვთა სისტემას. გემრიელი და სასარგებლოა

ჭარხლის სალათი მარტივი და გემრიელია. ყოველთვის შეგიძლიათ ერთი ინგრედიენტი ჩაანაცვლოთ მეორეს, დაამატოთ რამე თქვენი გემოვნებით. ჭარხალი მდიდარია ფოლიუმის მჟავით, რომლის თვისებებს აძლიერებს ჩირი (ქიშმიში, ქლიავი და გამხმარი გარგარი). ამ ბოსტნეულის რეგულარულმა გამოყენებამ შეიძლება ხელი შეუშალოს თრომბოზს და გაზარდოს ტვინის აქტივობა. მკურნალობის კურსის ჩასატარებლად აუცილებელია ნედლი ჭარხალის ჭამა 7 დღე გადაბმულად.

აქ არის ყველაზე გემრიელი და ჯანსაღი რეცეფტები:

1. ნედლი ჭარხლის სალათი ნიორითა და თხილით. ჭარხლისა და ნივრის კომბინაცია აუმჯობესებს სისხლის მიმოქცევას და ხელს უწყობს ცხიმიანი საკვების სწრაფ მონელებას. შემადგენლობა: ნედლი ჭარხალი – 1 ცალი; კაკალი – 100 გრ; ნიორი – 3 კბილი; სტაფილო – 1 ​​ც; არაჟანი ან მაიონეზი. ჩვენ ბოსტნეულს ვასუფთავებთ და ვწმენდთ, შემდეგ ავურიოთ ერთმანეთს. ბოსტნეულის მასას დაამატეთ დაჭრილი ნიორი, ბოლოს დაუმატეთ არაჟანი.

2. სალათი “ჭარხალი ვაშლით”. წვნიანი ხილისა და ბოსტნეულის სალათი დაგეხმარებათ ჯანმრთელობისა და კანის მდგომარეობის გაუმჯობესებაში. შემადგენლობა: ნედლი ჭარხალი – 1 ცალი; ვაშლი – 2 ცალი; თაფლი – 1 ს.კ; მცენარეული ზეთი – 1 ს.კ; ლიმონის წვენი – 3 ს.კ; ახალი მწვანილი. გახეხეთ გაწმენდილი ჭარხალი და ვაშლი, დაასხით ლიმონის წვენი და თაფლი. დაელოდეთ 4-5 წუთს, შემდეგ დაასხით ზეთი, მოაყარეთ მწვანილი, დაამატეთ მარილი და კარგად აურიეთ.

3. სალათი “ჭარხალი კომბოსტოთი”. ეს სალათი გაწმენდს ორგანიზმს ტოქსინებისგან. ინგრედიენტები: ჭარხალი – 1 ცალი; კომბოსტო – 200 გ; ვაშლი – 2 ცალი; სელის ზეთი – 3 ს.კ. ლიმონის წვენი – 1 ს.კ. წვრილად დაჭერით კომბოსტო, ხოლო დარჩენილი ბოსტნეული სახეხზე გახეხეთ. შეურიეთ მზა პროდუქტები, მოაყარეთ ლიმონის წვენი, დაუმატეთ ზეთი. გამოყენებამდე დაამატეთ მწვანილი. იდეალურია კუჭ-ნაწლავის დაავადებების დროს.

4. სალათი “ჭარხალი იოგურტით”. ეს სალათი სწრაფად აღადგენს ბუნებრივ ბრწყინვალებას და აუმჯობესებს კანის სიმკვრივეს და ელასტიურობასაც კი. შემადგენლობა: ჭარხალი-1ც; თხილი და ქლიავი – 150 გრ თითოეული; თაფლი – 1 ჩ.კ; იოგურტი – 150 მლ; მომზადება: გახეხილ ჭარხალს დაუმატეთ დაჭრილი ჩირი, მოასხით არაჟანი და თაფლი. კარგად აურიეთ.

5. სალათი “ჭარხალი ყველით”. ეს პიკანტური სალათი ძალიან გემრიელი და არომატულია. შემადგენლობა: ჭარხალი – 1 ც; ყველი 150 გრ; ნიორი – 3 კბილი; სტაფილო – 2 ცალი; არაჟანი – 50 მლ; მარილი და პილპილი გემოვნებით. გახეხეთ ბოსტნეული. დაუმატეთ დაჭრილი ნიორი და ყველი. შემდეგ დაასხით არაჟანი, დაამატეთ მარილი და კარგად აურიეთ.

Facebook კომენტარები