რატომ უნდა მიირთვათ უმი გოგრა: საოცარი სამკურნალო თვისებების მქონე ბოსტნეული!
ცნობილია ფაქტია, რომ უმი გოგრა მეტად გემრიელი და სასარგებლოა, ვიდრე მოხარშული ან გამომცხვარი.
უმი გოგრის მიღება ნებადართულია დღეში 0,5 კგ-მდე, ხოლო მოხარშული ან გამომცხვარი - 2 კგ-მდე. ნედლი გოგრა ინარჩუნებს ბევრად უფრო მნიშვნელოვან ვიტამინს, ამიტომ უფრო სასარგებლოა.
უმი გოგრის კოქტეილის ინგრედიენტები:
გოგრა და სტაფილო:
- 100 გრ სტაფილო
- 150 გრ გოგრა
- 1 ჭიქა იოგურტი დანამატების გარეშე
მომზადების წესი:
დაჭერით გოგრა წვრილ ნაჭრებად და დაუმატეთ მსხვილ სახეხზე გახეხილი სტაფილო, შემდეგ ეს მასა მოათავსეთ ბლენდერში და დაასხით იოგურტი, დააბლენდერეთ. სურვილისამებრ დაამატეთ თაფლი, დარიჩინი ან კურკუმა.
გოგრა + ფორთოხალი:
ინგრედიენტები:
- 200 გრ გოგრა
- 1 ფორთოხალი
- 2 ფინიკი
- 2 ც გარგარის ჩირი
- დარიჩინი გემოვნებით
მომზადების წესი:
გოგრა, ფორთოხალი და ჩირი დავჭრათ კუბიკებად, ყველაფერი მოვათავსოთ ბლენდერში და კარგად ავთქვიფოთ. ბოლოს მოვაყაროთ დარიჩინი.
გოგრა + კოჭა:
ინგრედიენტები:
- 200 გრ გოგრა
- 1 ბანანი
- 2 ჩ.კ დაფქული ჯანჯაფილის ფესვი
- 30 გ დაჭრილი ნუში
- 1 ჩ.კ თაფლი
- დარიჩინი გემოვნებით
მომზადების წესი:
ბანანი და გოგრა დავჭრათ კუბიკებად, მოვათავსოთ ბლენდერში, დავამატოთ კოჭა და ყველაფერი კარგად ავთქვიფოთ. მზა კოქტეილს დაუმატეთ თაფლი, დარიჩინი და დაფქული ნუში.
გოგრა + შვრიის ფაფა:
ინგრედიენტები:
- 200 გრ გოგრა
- 2-3 ს.კ. შვრიის ფაფა
- 200 მლ რძე
- 1 ჩ.კ თაფლი
- 0,5 ჩ.კ დარიჩინი
მომზადების წესი:
გოგრა დავჭრათ პატარა ნაჭრებად, მოვათავსოთ ბლენდერში, შემდეგ დავუმატოთ შვრიის ფაფა, თაფლი, დარიჩინი და რძე. დააბლენდერეთ, რომ მიიღოთ ბლანტი მასა.
არ დაგავიწყდეთ გაუზიაროთ ეს სასარგებლო სტატია მეგობრებს!