რა მოხდება, თუ თქვენ შემთხვევით შეჭამთ ობიანი პროდუქტის ნაჭერს?
თქვენ შეიძლება კვების დროს ვერ შეამჩნიოთ ობიანი პროდუქტი, მაგრამ დიდია შანსი იმისა, რომ ის შემთხვევით შეგყვეთ და შეიძლება ინტოქსიკაციაც მიიღოთ.
რამდენად საშიშია ესეთი პროდუქტი ჩვენი ორგანიზმისთვის?
იმ კითხვაზე, თუ რა მოხდება თუ ობიანი პროდუქტის ნაჭერს შევჭამთ, დიეტოლოგმა ელენა ტიხომიროვამ ინტერვიუში უპასუხა. სპეციალისტმა განმარტა, რომ ასეთი შეცდომის შედეგები 2 გარემოებაზე იქნება დამოკიდებული - იმუნიტეტის სიძლიერეზე და მიღებული ობის რაოდენობაზე.
ტიხომიროვამ განმარტა, რომ თუ ადამიანმა, რომელიც ზოგადად ჯანმრთელია და იშვიათად ავადდება, ანუ იმუნური სისტემა ჯანსაღი აქვს, შემთხვევით შეჭამა ობიანი პურის ნაჭერი, მას ზიანს არ მიაყენებს. მისი იმუნური სისტემა იმდენად ჯანმრთელია, რომ ერთი ობიანი პურის ნაჭერი ზიანს ვერ მიაყენებსმის სხეულს და მარტივად გადამუშავდება.
მაგრამ თუ ობიანი პურის ნაჭერი დიდი რაოდენობით ხვდება სხეულში, ხოლო სხეულის იმუნიტეტი დაქვეითებულია, შეიძლება მოხდეს მოწამვლა, ყველაზე სერიოზული პირობების, სიკვდილის განვითარებამდე.
ამ დიეტოლოგმა გვიამბო სიმპტომების შესახებ, რომლებიც შეიძლება შეინიშნოს ობით ინტოქსიკაციის დროს:
- გულისრევა და ღებინება;
- თავის ტკივილი;
- ტემპერატურის მატება.
ტიხომიროვამ ასევე თქვა, რომელ ადამიანებს შეიძლება ჰქონდეს იმუნიტეტი დაქვეითებული და თქვა, რომ ეს ადამიანები არიან ხანდაზმულები, ჭარბწონიანი ადამიანები, რომლებსაც აქვთ რაიმე სახის ქრონიკული დაავადება.
ამ ადამიანების სხეულმა შეიძლება ვერ აიტანოს ობი და ვერ მოინელოს ის. ეს კი ძალიან საშიშია!