კარტოფილი, ხახვი და ნიორი გაციების და გრიპის სიმპტომებთან საბრძოლველად!!

672

კარტოფილი, ხახვი და ნიორი გაციების და გრიპის სიმპტომებთან საბრძოლველად!!

აუცილებლად დაამატეთ თქვენს რაციონს!

ისეთ საკვებს, როგორიცაა ხახვი, ნიორი და პარკოსნები აქვს ანტივირუსული და ბაქტერიციდული თვისებები. ისინი მოქმედებენ როგორც ბუნებრივი გრიპის საწინააღმდეგო აგენტები და აძლიერებენ ორგანიზმის დაცვას ვირუსის შეტევისგან.

საკვები მნიშვნელოვან როლს ასრულებს გაციების, რესპირატორული ინფექციების და გრიპის, მსუბუქი ვირუსული დაავადების თავიდან აცილებაში, რომელიც ხშირად გვხვდება შემოდგომაზე და ზამთარში. დიეტოლოგების აზრით, ჯანსაღი და დაბალანსებული დიეტა იცავს ორგანიზმს გაციებისა და გრიპისგან და ამ ინფექციების სიმპტომებისგანაც.

კვების ტექნოლოგიის ინსტიტუტი ასევე ანტივირუსულ და ბაქტერიციდულ თვისებებს ანიჭებს ჭარხალს, ბროკოლს, ბრიუსელის კომბოსტოს და მარცვლეულს. ანტიოქსიდანტებით მდიდარი საკვები ხელს უწყობს ინფექციით გამოწვეული ტოქსინების გამოდევნას, აძლიერებს იმუნურ სისტემას და ამცირებს გრიპის ან გაციების ხანგრძლივობას. რეკომენდებულია C ვიტამინით მდიდარი საკვების მიღება (ფორთოხალი, ლიმონი და გრეიფრუტი), მწვანე ფოთლოვანი ბოსტნეული და A ვიტამინით მდიდარი სხვა საკვები (ღვიძლი, სკუმბრია და სტაფილო).

დიეტას ასევე უნდა დავუმატოთ ცილებით მდიდარი საკვები (თხილი, პარკოსნები ან უცხიმო რძე), რადგან ამ ნივთიერებების ნაკლებობამ ან დეფიციტმა შეიძლება გაზარდოს ინფექციის რისკი. სითხის მიღება ასევე მნიშვნელოვანია დეჰიდრატაციის თავიდან ასაცილებლად და დაგროვილი ლორწოსა და ტოქსინების აღმოსაფხვრელად. ბევრი წყლის დალევის გარდა, შეგვიძლია გამოვიყენოთ ანტიოქსიდანტური წვენები პომიდორთან ან ფორთოხლთან ერთად.

ინფექციის შემსუბუქების ეს რეკომენდაციები ვრცელდება მთელ პოპულაციაზე ჯანსაღი დიეტის ფარგლებში და რეკომენდირებული რაოდენობით თითოეული საკვების კალორიული შემცველობის მიხედვით. მათ ყოველდღიურ რაციონში ჩართვით შეგვიძლია შევამციროთ გრიპის სიმპტომები.

Facebook კომენტარები