გემრიელი და სასარგებლო ნარევი ჯანმრთელობის შესანარჩუნებლად!
ნარევი უზრუნველყოფს სიცოცხლისუნარიანობას მთელი დღის განმავლობაში და ასევე კარგია გულის ფუნქციონირებისთვის!
ამასთანავე ნუ დაგვავიწყდებათ, რომ ის ასუფთავებს სისხლს და ძალიან კარგად უწყობს ხელს იმუნური სისტემის გაძლიერებას.
რეცეპტში შემავალი თითოეული კომპონენტი გამოირჩევა სასარგებლო ნივთიერებების სიმრავლით: გამხმარი გარგარი კალიუმის წყაროა, ქლიავი კურნავს ნაწლავებს, ქიშმიში კვებავს ტვინს, თხილი კი პოლიუჯერი ცხიმების წყაროა, რომლებიც ეჭვგარეშე ამცირებს გულის დაავადების რისკს. ახლა კი გავეცნოთ ამ ფასდაუდებელი საშუალების რეცეპტს:
- 300გრ. ნიგოზი.
- 300გრ გარგრის ჩირი; 300გრ ლეღვი.
- 300 ქლიავი, ასევე 300 გრ შავი ქიშმიში.
- 2 ჭიქა თაფლი და 2 ლიმონი
(პროპორციები არც თუ ისე ფუნდამენტურია, შეგიძლიათ დაამატოთ სხვა თხილი და ჩირი, ნებისმიერ შემთხვევაში ეს იქნება ვიტამინებისა და კვალი ელემენტების საწყობი.)
ჩირი კარგად უნდა გაირეცხოს თბილ წყალში და ცოტათი გაშრეს. შემდგომ ხორცსაკეპ მანქანაში ვატარებთ ყველა ჩირს და ლიმონს (ქერქთან ერთად). მიღებული გამოტარებული მასაკი კარგად შეურიეთ თაფლს და ბოლოს გადაიტანეთ ნარევი მინის ქილაში.
ნარევის შენახვა რეკომენდებულია ცივ ადგილას.
გამხმარი ხილის ვიტამინების ნარევი მზადაა, ახლა შეგვიძლია ეს საშუალება რეგულარულად გამოვიყენოთ 1 ჩაის კოვზი კვებათა შორის, 2-3-ჯერ დღეში. შედეგად კი ჩვენ შეგვიძლია გავაძლიეროთ იმუნური სისტემა და დავივიწყოთ გაციება და სხვა სახის დაავადებები 🙂
ამ საშუალებას ვიყენებთ, სანამ არ ამოიწურება, შემდეგ ვისვენებთ 1-2 თვით და შეგიძლიათ ისევ გაიმეოროთ.
***
მოდით შევხედოთ შემოთავაზებული რეცეპტის ინგრედიენტებს და მათ საკვებ თვისებებს.
გამხმარი გარგარი შეიცავს დიდი რაოდენობით მაგნიუმს, კალციუმს, კალიუმს, რკინას, ვიტამინ B5-ს, პექტინს და ორგანულ მჟავებს, რომლებიც აშორებენ მძიმე მეტალებს და რადიონუკლიდებს ჩვენი ორგანიზმიდან. ის ასევე ძალიან მდიდარია ფრუქტოზით, საქაროზათ და გლუკოზით.
გარგრის ჩირი სასარგებლოა გულის დაავადებების, ანემიის, მხედველობის პრობლემების დროს და ძალიან კარგად ეხმარება იმუნური სისტემის გაძლიერებას. გარგრის ჩირს შეუძლია დაარბილოს სიმსივნეები, აღმოფხვრას სისხლძარღვების ბლოკირება, ასევე გაახალგაზრდავოს კანი და გააძლიეროს თმაც.
ქლიავი არანაკლებ სასარგებლოა, ვიდრე გარგარი. შეიცავს ბოჭკოს, ორგანულ მჟავებს (ლიმონის, ვაშლის, სალიცილის, ოქსილის), მინერალებს (კალიუმი, ქლიავი, კალციუმი, რკინა, ფოსფორი, ნატრიუმი) და ვიტამინებს A, B1, B2, C, PP. ეს სამეფო პროდუქტი ბევრ დაავადებას ეხმარება: გულ-სისხლძარღვთა დაავადებები, ონკოლოგია, ჰიპერტენზია. გარდა ამისა, ქლიავი ხელს უწყობს საჭმლის მონელების ნორმალიზებას და აუმჯობესებს წყალ-მარილის ბალანსს.
ქიშმიში ენერგიის იდეალური წყაროა. შეიცავს: კალიუმს, რკინას, მანგანუმს, მაგნიუმს, თიამინს, ბოჭკოვან და ვიტამინებს B1, B2, B5.
ქიშმიშის გამოყენება რეკომენდებულია ნერვული სისტემის და გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების დროს. ფართოდ გამოიყენება, როგორც პროფილაქტიკური და თერაპიული საშუალება ანემიის, ღვიძლის, თირკმელებისა და კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის დაავადებების დროს.
ქიშმიშში შემავალი ორგანული მჟავები სასარგებლოა კბილებისა და ღრძილების გასამაგრებლადაც კი.
ნიგოზი თხილის ყველაზე ჯანსაღი სახეობაა, რომელიც უნდა შეიტანოთ თქვენს ყოველდღიურ კვებაში.
ნიგოზი შეიცავს ყველაზე დიდი რაოდენობით ანტიოქსიდანტებს, რომლებიც ეფექტურად უწყობს ხელს იმუნური სისტემის გაძლიერებას. მეცნიერთა აზრით, ანტიოქსიდანტების სასარგებლო მოქმედება ორგანიზმზე 15-ჯერ უფრო ძლიერია ვიდრე ვიტამინი E.
კაკლის რეგულარული მოხმარება ამცირებს კიბოს, გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების, დიაბეტის და მრავალი სხვა დაავადების რისკს.
ხოლო თხილის კომბინაცია თაფლთან არის ძალიან სასარგებლო და უნიკალური პროდუქტი, რომელიც ააქტიურებს მეტაბოლურ პროცესებს, ატონიზირებს და აძლიერებს ორგანიზმს, ხელს უწყობს ძალების აღდგენას გონებრივი და ფიზიკური სტრესის შემდეგ.
ბევრი რამის თქმა შეიძლება ლიმონის სასარგებლო თვისებების შესახებ. ყველამ იცის, რომ ის ძალიან მდიდარია C ვიტამინით, რომელიც აუცილებელია ორგანიზმის გასაძლიერებლად, განსაკუთრებით გაციების დროს.
ამიტომ, ეჭვგარეშეა, რომ ჩირის, ლიმონის და თაფლის ვიტამინის ნარევი ძალზე ეფექტურია გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების პროფილაქტიკისთვის, სისხლში ჰემოგლობინის ნორმალიზებისთვის, კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის დაავადებებისთვის და რაც მთავარია, ვიტამინის ნარევი ხელს უწყობს გაძლიერებას. იმუნური სისტემა.