ჭარხლის ფოთლები ალცჰეიმერთან და ანემიასთან საბრძოლველად გამოიყენება! იცოდით ამის შესახებ?!
გაგიკვირდებათ და..!
ჩვეულებრივ, ადამიანები ხშირად იყენებენ ჭარხალის ნაყოფს და ყრიან მის ფოთლებს; თუმცა, მათი გამოყენება შესაძლებელია სხვადასხვა გზით; დამატება სალათებში ან სხვა ბოსტნეულთან ერთად. თუ იმ ადამიანთა რიცხვს მიეკუთვნებით, რომლებიც ჩვეულებრივ ჭარხლის ფოთლებს ყრიან, ამ სტატიის წაკითხვის შემდეგ ორჯერ დაფიქრდებით ამ ფაქტზე.
ჭარხლის ფოთლები: სარგებელი
ჭარხლის ფოთლების შემცველობა მათ ძალიან მკვებავ საკვებად აქცევს. ისინი შეიცავს დიდი რაოდენობით ცილებს, მინერალებს, როგორიცაა ფოსფორი, თუთია, კალიუმი, სპილენძი, მანგანუმი, კალციუმი, რკინა და მაგნიუმი. ისინი ასევე შეიცავს ვიტამინ B6-ს, ვიტამინ A-ს, K ვიტამინს და C ვიტამინს. და თუ ეს საკმარისი არ არის, ისინი მდიდარია ბოჭკოებით.
მათში K ვიტამინის მაღალი შემცველობა ხელს უწყობს სისხლის შედედების მხარდაჭერას. მეორეს მხრივ, კალციუმის შემცველობა ხელს უწყობს ძვლის სტრუქტურის გაძლიერებას და ოსტეოპოროზის პრევენციას. გარდა ამისა, ვიტამინი A აძლიერებს იმუნურ სისტემას და ხელს უწყობს სისხლის თეთრი უჯრედების გამომუშავებას.
ბოლო კვლევები ადასტურებენ, რომ ჭარხლის ფოთლებს შეუძლიათ მნიშვნელოვანი როლი შეასრულონ ალცჰეიმერის დაავადების პროფილაქტიკაში. ანალოგიურად, ეს საკვები შეიცავს ძლიერ ანტიოქსიდანტებს, რომლებიც ხელს უშლიან თავისუფალი რადიკალების წარმოქმნას.
ყველა ამ სარგებელთან ერთად, ჩვენ უნდა შევიტანოთ ისინი ჩვენს დიეტაში. ამის შემდეგ ჩვენ გაჩვენებთ უგემრიელეს რეცეპტს, რომელიც შეგიძლიათ გამოიყენოთ.
ინგრედიენტები:
პატარა ჭარხალი ფოთლებით, 60 მლ ზეითუნის ზეთი
ორი კბილი წვრილად დაჭრილი ნიორი
ორი სუფრის კოვზი დაჭრილი ხახვი
კოვზი ღვინის ძმარი, მარილი, წიწაკა
მომზადება:
ჭარხლისთვის: გააცხელეთ ღუმელი 350 გრადუს ტემპერატურაზე, კარგად გარეცხეთ ჭარხალი. შემდგომ მოათავსეთ საცხობ ფორმაში, დაამატეთ ზეითუნის ზეთი და შედგით ღუმელში 45 წუთის განმავლობაში ან სანამ რბილი არ გახდება. ამის შემდეგ დაამატეთ ცოტაოდენი ღვინის ძმარი ან ზეთი, მარილი და პილპილი.
ჭარხლის ფოთლები: კარგად გარეცხეთ ფოთლები და მოაცილეთ მსხვილი ღეროები, ფოთლები დაჭერით 2-დან 3 სმ-მდე ნაჭრებად, ტაფა გააცხელეთ ზეითუნის ზეთით და მოშუშეთ ხახვი და ნიორი დაახლოებით 3 წუთის განმავლობაში. დაუმატეთ ჭარხლის ფოთლები და მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით. დატოვე ფოთლები რამდენიმე წუთის განმავლობაში, სანამ დარბილდება.
გემრიელად მიირთით სუპერ სასარგებლო პროდუქტი!