ნივრის წვნიანის ამ რეცეპტს შეუძლია გაუმკლავდეს გაციებას, გრიპს და ნოროვირუსსაც კი!
დაავადების წინააღმდეგ საბრძოლველად ნიორი 100-ჯერ უფრო ეფექტურია, ვიდრე ორი ყველაზე პოპულარული ანტიბიოტიკი.
ის, რაც ნიორს ასე ეფექტურს ხდის ვირუსების განადგურებაში, არის ალიცინის ძალა, მისი ერთ-ერთი ქიმიური შემადგენელი ელემენტი.
იცოდით, რომ ჯანჯაფილის ნივრის წვნიანს შეუძლია გაციების, გრიპის და ნოროვირუსის წინააღმდეგ ბრძოლა? იგი შედგება 50 კბილი ნივრის, ხახვისა და ლიმონისგან, ძლიერი კომბინაციისგან, რომელიც ანადგურებს ორგანიზმში მოხვედრილ ნებისმიერ ვირუსს.
ის, რაც ნიორს ასე ეფექტურს ხდის ვირუსების განადგურებაში, არის ალიცინის ძალა, მისი ერთ-ერთი ქიმიური შემადგენელი. ამ ნივთიერების შესახებ მეტის გასაგებად წაიკითხეთ:
ალიცინის გასაოცარი სარგებელი:
ვაშინგტონის სახელმწიფო უნივერსიტეტის ბოლო აღმოჩენის თანახმად, ნიორი 100-ჯერ უფრო ეფექტურია, ვიდრე ორი ყველაზე პოპულარული ანტიბიოტიკი დაავადების წინააღმდეგ საბრძოლველად.
ნივრის დაფქვისას ალინი გარდაიქმნება ალიცინად, ნაერთად, რომელიც აჩვენა, რომ ამცირებს ქოლესტერინს და არტერიულ წნევას და ხელს უწყობს სისხლის შედედების თავიდან აცილებას. ნიორი ასევე ამცირებს არტერიების დაბლოკვის რისკს, მდგომარეობას, რომელიც ცნობილია როგორც ათეროსკლეროზი. მის სანათურში შემავალი ნაერთები ანადგურებს ბევრ ორგანიზმს, როგორიცაა ვირუსები და ბაქტერიები, რომლებიც პასუხისმგებელნი არიან გრიპზე, გაციებაზე და ყურის ტკივილზე. მეცნიერულად დადასტურებულია, რომ ის მოქმედებს დიარეისა და საჭმლის მომნელებელი სხვა პრობლემების წინააღმდეგაც. საბოლოო ჯამში, მრავალი გამოკვლევა აჩვენებს, რომ ნიორს შეუძლია კიბოს თავიდან აცილებაც კი.
ჰელენ ბონდის, დერბიშირის კონსულტანტი დიეტოლოგისა და ბრიტანეთის დიეტური ასოციაციის წარმომადგენლის თქმით: „ეს ქიმიური ნივთიერება დიდი ხანია ცნობილია თავისი ანტიბაქტერიული და სოკოს საწინააღმდეგო თვისებებით“.
პატივსაცემი გლობალური კვლევითი ორგანიზაციის, Cochrane Database-ის ბოლო კვლევის თანახმად, ზამთარში და გაზაფხულზე ნივრის მოხმარების გაზრდამ შეიძლება შეამციროს გაციების სიმპტომების ხანგრძლივობა.
ნიორი, როგორც წამალი:
ნიორი სამკურნალოდ გამოიყენებოდა ძველი ეგვიპტელების მიერ, რომლებიც მას იყენებდნენ 22-ზე მეტი დაავადების სამკურნალოდ. ძველი ბერძნები მას ასევე იყენებდნენ უთვალავი მიზნებისთვის, დაწყებული ფილტვებისა და სისხლის დაავადებების სამკურნალოდ, დამთავრებული მწერების ნაკბენის შესამსუბუქებლად და კეთრის სამკურნალოდაც. რომაელ ჯარისკაცებსა და მეზღვაურებს გამძლეობის გასაზრდელად ნიორს აძლევდნენ. შუა საუკუნეებში ნიორი ფართოდ გამოიყენებოდა ჭრილობების მოსაშუშებლად და ინფექციის გავრცელების თავიდან ასაცილებლადაც.
კალიფორნიის უნივერსიტეტის ფარმაკოლოგმა აღმოაჩინა, რომ ალიცინი, ნივრის აქტიური ნივთიერება, მოქმედებს როგორც ძლიერი ინფექციური მკვლელი. გარდა ამისა, ის ასევე აუმჯობესებს სისხლის ნაკადს და ხელს უწყობს მაღალი ქოლესტერინის და გულ-სისხლძარღვთა მსგავსი პრობლემების მკურნალობას.
ნივრის მოხარშვის საუკეთესო საშუალება:
შეგიძლიათ ნივრის კბილის ნახევარი გაფცქვენით და მეორე ნახევარი გახეხეთ. მოკლე სუპის შემდეგ ერთი საათის განმავლობაში მოხარშეთ, ორთქლის თასში დაამატეთ ლიმონის წვენი.
შეცვლილი ნივრის სუპის რეცეპტი
ინგრედიენტები:
26 ორგანული ნივრის კბილი, 26 ორგანული ნივრის კბილი გახეხილი
2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი, 2 სუფრის კოვზი ორგანული ზეთიმ 1/2 ჭიქა ორგანული ბოსტნეულის ბულიონი, 1/2 ქოქოსის რძე, 1/4 ჭიქა დაჭრილი ხახვი, 1/2 ჭიქა ახალი კოჭა, 1/2 ჩაის კოვზი კაიენის ფხვნილი, 4 ლიმონის ნაჭერი
ინსტრუქცია:
გააცხელეთ ღუმელი 180°-ზე და მოათავსეთ 26 კბილი ნიორი პატარა საცხობ ფორმაში. მოაყარეთ ზღვის მარილი და დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი.
დააფარეთ კერძს ფოლგა და გამოაცხვეთ დაახლოებით 45 წუთის განმავლობაში.
შემდგომ გაწურეთ ნიორი და მოათავსეთ პატარა თასში.
გაადნეთ კარაქი საშუალო ცეცხლზე და დაუმატეთ ხახვი, ჯანჯაფილი და კაიენი.
მოხარშეთ დაახლოებით 6 წუთი და შემდეგ ქვაბში ჩაამატეთ შემწვარი ნიორი და 26 უმი ნივრის კბილი, ბოსტნეულის ბულიონის დამატებამდე 3 წუთი ადუღეთ.
შემდეგ ხარშეთ დაახლოებით 20 წუთის განმავლობაში ან სანამ ნიორი ძალიან რბილი არ გახდება.
წვნიანი ბლენდერში დააბლენდერეთ და შემდეგ ისევ ქვაბში მოათავსეთ, დაამატეთ ქოქოსის რძე და ადუღეთ რამდენიმე წუთის განმავლობაში, ბოლოს მოვაყაროთ ზღვის მარილი და პილპილი.
გემრიელად მიირთვით!