ლიმონიანი ჯანჯაფილის ჩაი კურკუმათი: სამკურნალო სასმელი გაციების და გრიპის სამკურნალოდ და პროფილაქტიკისთვის

643

ლიმონიანი ჯანჯაფილის ჩაი კურკუმათი: სამკურნალო სასმელი გაციების და გრიპის სამკურნალოდ და პროფილაქტიკისთვის

გემრიელი და ჯანსაღი პროდუქტია!

დაიწყეთ დღე ლიმონიანი ჯანჯაფილის ჩაით, სამკურნალო სასმელით, ძლიერი ანთების საწინააღმდეგო და დეტოქსიკაციის თვისებებით. ეს ელექსირი გაჯერებულია ანტიოქსიდანტებით, რომლებიც აუმჯობესებენ საჭმლის მონელებას და ახდენენ ღვიძლისა და სისხლის დეტოქსიკაციას.

ეს მრავალმხრივი სასმელი ძალზე ეფექტურია გაციების, ხველების, ყელის ტკივილის, დაღლილობის, გაღიზიანებული ნაწლავის სინდრომის, ქრონიკული ტკივილისა და სეზონური ალერგიის სამკურნალოდ.

სანამ რეცეპტზე გადავიდოდეთ, პირველ რიგში განვიხილავთ მის ინგრედიენტებთან დაკავშირებული ჯანმრთელობის სარგებელი:

ლიმონი: ლიმონს აქვს ძლიერი კვების პროფილი და დაკავშირებულია ჯანმრთელობის სარგებელთან. ზოგიერთი მათგანი მოიცავს ყაბზობის, ყელის ტკივილის, ცხელების, დისპეფსიის, რევმატიზმის, შინაგანი სისხლდენის, ყელის ინფექციების, სიმსუქნის, მაღალი წნევის, ქოლერის და რესპირატორული დარღვევების მკურნალობას. ასევე მას აქვს ძლიერი თერაპიული თვისებები, რაც ხელს უწყობს კუჭის, სისხლის გაწმენდას და იმუნიტეტის გაძლიერებას.

მისი ჯანმრთელობის სარგებელი განპირობებულია მისი კვების ელემენტებით, როგორიცაა ვიტამინი C, ვიტამინი B6, ვიტამინი E, ვიტამინი A, თიამინი, ფოლიუმის მჟავა, პანტოტენის მჟავა, კალციუმი, რკინა, კალიუმი, თუთია, ცილა, ფოსფორი, მაგნიუმი და სპილენძი. ის ასევე შეიცავს ანტიოქსიდანტებს და კიბოს საწინააღმდეგო ძლიერ თვისებებს.

ჯანჯაფილი: მრავალრიცხოვანმა კვლევებმა აჩვენა, რომ ჯანჯაფილი შეიცავს უამრავ ნაერთს და მეტაბოლიტს, რომელთაგან ბევრი ხელს უწყობს განკურნებას და ჯანმრთელობას.

ჯანმრთელობის შესაძლო სარგებელი მოიცავს კუჭ-ნაწლავის გაღიზიანებისგან განთავისუფლებას, კუჭის შეკუმშვის ჩახშობას, ყაბზობისა და მსხვილი ნაწლავის კიბოს პროფილაქტიკას, გულისრევის შემსუბუქებას, გაციების და გრიპის მკურნალობას, ტკივილის შემცირებას (დისმენორეა, მძიმე ტკივილი, რომელსაც ზოგიერთი ქალი განიცდის მენსტრუალური ციკლის დროს. კერძოდ), ანთების შემცირება და ანთებითი პირობების მკურნალობა და ქოლესტერინის დონის შემცირება.

კურკუმა: კურკუმა კაცობრიობისთვის ცნობილი ყველაზე ეფექტური საკვები დანამატია. ის შეიცავს კურკუმინს, ნაერთს ძლიერი ანტიოქსიდანტური და ანთების საწინააღმდეგო თვისებებით. ნაჩვენებია, რომ მისი მოლეკულები თრგუნავს მოლეკულებს, რომლებიც როლს ასრულებენ ანთებაში, რაც მრავალი გავრცელებული დასავლური დაავადების წყაროა. რაც შეეხება მის ანტიოქსიდანტურ შესაძლებლობებს, მნიშვნელოვანია აღინიშნოს, რომ მას შეუძლია როგორც თავისუფალი რადიკალების განეიტრალება დამოუკიდებლად, ასევე ორგანიზმის ანტიოქსიდანტური ფერმენტების სტიმულირება. დამატებითი სარგებელი მოიცავს თავის ტვინში დეგენერაციულ პროცესებთან ბრძოლას, გულის შეტევის რისკის შემცირებას, კიბოს პრევენციას და შესაძლოა მკურნალობასაც კი, ალცჰეიმერის დაავადების პროგრესირების შებრუნებას, ართრიტის სიმპტომების მკურნალობას და მრავალი სხვა.

ინგრედიენტები: 1 ჩაის კოვზი გახეხილი ახალი ჯანჯაფილის ფესვი ან ½ ჩაის კოვზი ჯანჯაფილის ფხვნილი, 1 ჩაის კოვზი გახეხილი ახალი კურკუმას ფესვი ან ½ ჩაის კოვზი კურკუმა, 2-3 მწიკვი შავი პილპილი (კურკუმას ბიოშეღწევადობის გასაზრდელად)

½ ჭიქა გაფილტრული წყალი, ½ ლიმონის წვენი და 2 ჩაის კოვზი უმი თაფლი (სურვილისამებრ)

მომზადება: შეურიეთ ჯანჯაფილი, კურკუმა და გაფილტრული წყალი ქვაბში, დადგით საშუალო ცეცხლზე. ადუღეთ რამდენიმე წუთის განმავლობაში. გაწურეთ სითხე და ჩაასხით ჭიქაში. საჭიროების შემთხვევაში დაამატეთ ლიმონის წვენი და თაფლი

Facebook კომენტარები