ნაცნობი პროდუქტებისგან ბლინების უჩვეულო ვერსიაა ფუმფულა ბლინები კარაქის გარეშე. კერძის საიდუმლო ათქვეფილი ცილების დამატება, რის გამოც ცომი ჰაეროვანია, მზა ბლინები კი რბილი და ნაზი, სუფლეს მსგავსად. Სცადე!
მომზადებისთვის დაგჭირდებათ:
მოზრდილი კვერცი - 2 ც
ხორბლის ფქვილი - 40 გ
რძე - 25გ
შაქარი - 40 გ
გამაფხვიერებელი - 1/2 ჩაის კოვზი
ლიმონის წვენი - 1 ჩაის კოვზი
მცენარეული ზეთი (შესაწვავად) - 1 ჩაის კოვზი
თაფლი გემოვნებით ( დაგემოვნების დროს)
მომზადების წესი:
მოამზადეთ თქვენი ინგრედიენტები.
შეურიეთ ხორბლის ფქვილი და გამაფხვიერებელი.
ცალკე კონტეინერში შეურიეთ კვერცხის ცილა და ლიმონის წვენი. მიღებული მასა ათქვიფეთ მიქსერით დაბალ სიჩქარეზე 2-3 წუთის განმავლობაში, სანამ მდგრადი ქაფი არ მიიღება.
დაუმატეთ შაქარი მცირე ულუფებით, 3-4-ჯერ და განაგრძეთ კვერცხის ცილების თქვეფა „მყარ პიკამდე“ (დაახლოებით 3-4 წუთით მეტი).
გააცხელეთ არაწებოვანი ტაფა საშუალო ცეცხლზე, წაუსვით მცენარეული ზეთი და წაუსვით ზედმეტი ზეთი ქაღალდის პირსახოცით.
შეამცირეთ სითბო მინიმუმამდე, დაამატეთ ცომი 2,5-3 ს/კ. კოვზები თითოეული ბლინისთვის. ტაფის ძირში დაასხით 1-2 ჩაის კოვზი წყალი (რომ ორთქლი მიიღოს ხარშვისას). ტაფას დაახურეთ თავსახური და მოხარშეთ ბლინები დაბალ ცეცხლზე დაახლოებით 5-6 წუთის განმავლობაში, სანამ ცომის ზედაპირი არ დაიწყებს დასვრეტას და ძირი ოდნავ შებრაწული არ გახდება.
შემდეგ ნაზად ამოიღეთ ბლინები და გადააბრუნეთ მეორე მხარეს. ტაფაში ჩაასხით კიდევ 1-2 ჩაის კოვზი წყალი. დააფარეთ ტაფას თავსახური და მოხარშეთ ბლინები კიდევ 5-6 წუთის განმავლობაში. ბლინის გვერდით შეახეთ თითის წვერი: თუ ცომი ზამბარიანია და თითზე არ გეწებება, მზად არის. გაიმეორეთ პროცესი დარჩენილი ტესტით. ამ მასით განოდის დაახლოებით 6 ბლინი
ჰაეროვანი იაპონური ბლინები მზადაა. გადაიტანეთ თეფშზე და სურვილისამებრ მიირთვით თაფლთან ერთად.
Გემრიელად მიირთვით!