ბოსტნეულისა და ქათმის ფილე სიმრავლის წყალობით კერძი არომატული და დამაკმაყოფილებელი გამოდის, თანაც საკმაოდ მსუბუქი და ნაზი.
მაგრამ კერძს განსაკუთრებულ ტონს ანიჭებს ორიგინალური სოუსი, რომელიც დაფუძნებულია სოიოს სოუსზე, თაფლზე და ლიმონის წვენზე სანელებლების დამატებით.
ქათამიც და ბოსტნეულიც სასიამოვნო პიკანტურ არომატს იძენს.
ინგედიენტები:
ქათმის ფილე - 550 გრამი
ყვავილოვანი კომბოსტო - 500-600 გრამი
ტკბილი წითელი წიწაკა - 370 გრამი (2 ცალი)
სოუსის სოუსი - 100 მლ
თაფლი - 1 ჩაის კოვზი
ლიმონი - 60 გრამი (მეოთხედი ლიმონი)
დაფქული ქინძი - 0.5 ჩაის კოვზი
ხმელი ნიორი - 1 ჩაის კოვზი
დაფქული პაპრიკა - 0.5 ჩაის კოვზი
მარილი გემოვნებით
ახალად დაფქული წიწაკა ( წიწაკის ნარევი ) - გემოვნებით
მცენარეული ზეთი - 30 მლ (2 სუფრის კოვზი)
მომზადების წესი ნაბიჯ-ნაბიჯ:
ტაფაზე გააცხელეთ მცენარეული ზეთი და შეწვით ქათამი საშუალო ცეცხლზე 7-8 წუთის განმავლობაში, სანამ არ გახდება ოქროსფერი.
შემწვარ ქათამს დაუმატეთ ყვავილოვანი კომბოსტო, მარილი და პილპილი (თითოეული დაჭერით) და შეწვით 4-5 წუთის განმავლობაში.
ცხარე სოუსის მომზადება. სოიოს სოუსს დაუმატეთ ლიმონის წვენი (მოარგეთ თქვენი სურვილისამებრ), თაფლი, პაპრიკა, ქინძი, ხმელი ნიორი, წიწაკის ნარევი. ყველაფერს ვურევთ.
შემდეგ დაასხით ცხარე სოუსი, ყველაფერი ისევ აურიეთ, დააგემოვნეთ და საჭიროების შემთხვევაში მოაყარეთ მარილი. ტაფას დააფარეთ თავსახური და შიგთავსი 5 წუთის განმავლობაში მოხარშეთ. შემდეგ ახადეთ სახურავი და მოხარშეთ კიდევ 3 წუთი ან სანამ სოუსი არ შეიწოვება.