ფრთხილად! ჩინური ნიორი მავნეა ჯანმრთელობისთვის

814

ფრთხილად! ჩინური ნიორი მავნეა ჯანმრთელობისთვის

საიდუმლო არაა ის თუ რამდენად სასარგებლოა ნიორი ჯანმრთელობისთვის. მაგრამ ეს ეხება მხოლოდ ნიორს, რომელიც მოყვანილია საკუთარ ბაღში და არა იმპორტირებულს. როგორ განვასხვავოთ ეს ერთმანეთისგან, წაიკითხეთ…

ნივრის, როგორც იმუნიტეტის გასაძლიერებლად, გაციების პროფილაქტიკისა და სამკურნალო შესანიშნავი ინსტრუმენტის პოპულარობა დიდი ხანია ცნობილია. ნიორი შეიცავს ანტიოქსიდანტებს, რომლებიც დადებითად მოქმედებს სისხლის მიმოქცევის სისტემის და გულის მუშაობაზე. გარდა ამისა, ამ სასწაულ პროდუქტს შეუძლია შეამციროს სისხლში ქოლესტერინის დონე.

არიან ადამიანები, რომლებიც ნიორს საკუთარ ბაღში ამუშავებენ და დარწმუნებულნიც არიან, რომ მათი ნიორი მაღალი ხარისხის და ეკოლოგიურად სუფთაა. მაგრამ უმეტესობა მაინც ყიდულობს…

ამ შემთხვევაში კი თუ ჩინეთიდან შემოტანილ პროდუქტს იყიდით ნივრის ზიანი შეიძლება უფრო დიდი იყოს ვიდრე მისი სარგებელი. სტატისტიკა კი ამბობს, რომ დღეს ჩინური ნიორი იკავებს მაღაზიებსა და სუპერმარკეტებში მიწოდებული პროდუქციის მთლიანი მოცულობის 80%-ს და ზოგჯერ გვხვდება ბაზრებშიც კი.

როგორც გავარჩიოთ?

თეთრი შეფერილობისაა, მყარია, მსუბუქი წონა აქვს და საერთოდ არ ფუჭდება. Საინტერესოა, რატომ? ისწავლეს ჩინელებმა ამ მოსავლის მოყვანა სხვებზე უკეთ?

პასუხი მარტივი და სამწუხაროა. სინამდვილეში, ასეთი ნიორი ექვემდებარება მავნე ქიმიურ ნივთიერებებს, რომლებიც უარყოფითად მოქმედებს ადამიანის ჯანმრთელობაზე.

ჩინური ნიორი არ შავდება, არ ლპება და დიდხანს ინახება. სწორედ აქაა სასწაული! ამ ეფექტის მისაღწევად, მას ამუშავებენ ქლორით. პროდუქტის მიმზიდველი გარეგნობა უპირველეს ყოვლისაა, ხოლო ბოლოს – მისი უსაფრთხოება ადამიანებისთვის.

ასეთი ნიორი, როგორც ჩანს, მინიშნებაა. ყველა თავი არა მხოლოდ ერთი ფერისაა, არამედ ერთი და იგივე ტონისაც. ეს შემაშფოტებელიაა. ყოველივე ამის შემდეგ, შეუძლებელია ამის გაშენება ბუნებრივ პირობებში.

ჩინური ნიორი ასევე არასოდეს ყვავის, რაც საკმაოდ უცნაურია. ჩვენი ხახვი და ნიორი, თბილ ოთახში დიდი ხნის განმავლობაში ყოფნის შემდეგ, იწყებს ზრდას. იგივე ხდება კარტოფილზე, რომელიც სარდაფებში ინახება. წინააღმდეგ შემთხვევაში, ეს ყველაფერი უბრალოდ იშლება. მაგრამ ჩინურ ნიორთან, არც ეს ხდება, რადგან ის ექვემდებარება გამა გამოსხივებას.

რამდენად მომგებიანია ჩინელებისთვის ფულის დახარჯვა ნივრის ყველანაირი შხამით გადამუშავებაზე, თავად განსაჯეთ. ყოველწლიურად უფრო და უფრო მეტი პროდუქტი გადის ექსპორტზე. იზრდება ნივრის მოსავალი, ისევე როგორც მისი გაყიდვით მიღებული თანხა.

როგორ განვასხვავოთ ჩინური ნიორი შინაურისგან? ჩინური ძალიან მსუბუქია, ზემოდან მშვენივრად გამოიყურება, ყველა თავი ერთნაირია. და მთავარი გარეგანი თვისება ის არის, რომ მისი ფესვი მთლიანად ამოჭრილია.

Facebook კომენტარები