რატომ უნდა დალიოს ყურძნის წვენი, ვისაც შაკიკი აწუხებს. აქაა მისი შედეგები!
სამუდამოდ დაივიწყეთ ტკივილგამაყუჩებლები!
რატომ უნდა დალიოს ყურძნის წვენი, ვისაც შაკიკი აწუხებს. აქაა მისი შედეგები!
შაკიკით დაავადებულმა ნებისმიერმა იცის, რამდენად დამამშვიდებელი შეიძლება იყოს ტკივილი! სიმპტომები, რომლებიც შეიძლება გავლენა იქონიოს დაავადებულთა უმეტესობაზე, მოიცავს ღებინებას, სინათლისა და ხმის მიმართ მგრძნობელობას და გულისრევას. შეტევებმა შეიძლება გამოიწვიოს დამამშვიდებელი ტკივილი საათობით ან დღის განმავლობაში და შეიძლება იყოს უკიდურესად მძიმეც.
ხშირად, საკვებმაც კი, რომელსაც მიირთმევთ ან სვამთ, შეიძლება გამოიწვიოს შაკიკის შეტევა. თუ გაწუხებთ შაკიკი, ესაუბრეთ თქვენს ექიმს კონკრეტული მიზეზებზე, შაკიკის ტიპზე და რა შეგიძლიათ გააკეთოთ ამის შესახებ.
ქიმიური და ბუნებრივი მიზეზები:
მაიოს კლინიკის თანახმად, შაკიკით დაავადებულთა უმეტესობას ტვინში ქიმიური ნივთიერებების დისბალანსი აქვს. უფრო კონკრეტულად, მათი სეროტონინის დონე ძალიან დაბალია, რაც იწვევს ძლიერ ტკივილს. სხვა მიზეზებია ალკოჰოლი, შოკოლადი, კვების ნაკლებობა, კოფეინი, სტრესი.
კვების მიზეზები:
ნებისმიერ დროს, როცა გამოტოვებთ საკვებს, უფრო სავარაუდოა, რომ გამოტოვებთ იმ საკვებ ნივთიერებებს, რომლებიც თქვენს სხეულს სჭირდება თქვენი სხეულის კონტროლისთვის. რაც შეეხება შაკიკს, ძალიან ძლიერი კავშირია ორგანიზმში რიბოფლავინის და/ან B12-ის ნაკლებობასთან. მეცნიერულად დადასტურებულია, რომ შაკიკი შემცირდება 50%-ით, თუ პაციენტი იღებს რიბოფლავინის რეგულარულ რაოდენობას.
რატომ მოქმედებს ყურძნის წვენი შაკიკის წინააღმდეგ:
მიუხედავად იმისა, რომ ღვინო შეიძლება იყოს შაკიკის პოტენციური გამომწვევი, ყურძნის წვენი რეალურად არის ერთ-ერთი ყველაზე ეფექტური გზა ტკივილის შესამსუბუქებლად და შაკიკის განვითარების თავიდან ასაცილებლად. ყურძენი მდიდარია ვიტამინებით C, B12 და რიბოფლავინით. ამიტომ, მისი ეფექტურობა შაკიკის განმუხტვაში გასაკვირი არ არის. გარდა ამისა, ყურძენი ბევრად მეტს აკეთებს ორგანიზმისთვის, მაგალითად, ეხმარება ღვიძლს მისი ძირითადი ფუნქციების შესრულებაში.
რეკომენდებულია სუპერმარკეტებში ნაპოვნი რეგულარული ყურძნის წვენის თავიდან აცილება, რადგან მას აკლია რიბოფლავინის შემცველობა თესლებში. გარდა ამისა, ხშირად შეიცავს შაქარს. ამიტომ, ოპტიმალური შედეგისთვის, უპირატესობა უნდა მიანიჭოთ საკუთარ დაწურულ ყურძნის წვენის წარმოებას.