ეს მდგომარეობა თითქმის ყველა მეორე ადამიანს აწუხებს!! საუკეთესო საშინაო საშუალებები კუჭში მჟავა გარემოს კონტროლისთვის

881

ეს მდგომარეობა თითქმის ყველა მეორე ადამიანს აწუხებს!! საუკეთესო საშინაო საშუალებები კუჭში მჟავა გარემოს კონტროლისთვის

სასარგებლო რჩევები!

მჟავიანობა ესაა პრობლემა, რომელიც გავლენას ახდენს მოსახლეობის მნიშვნელოვან ნაწილზე. ეს არ არის ძალიან სერიოზული დაავადება, მაგრამ მაინც ქმნის პრობლემებს ყოველდღიურ ცხოვრებაში. ასევე, თუ ეს ხდება რეგულარულად, ეს პატარა დაავადება შეიძლება გადაიზარდოს დიდ დაავადებად, როგორიცაა GERD (გასტროეზოფაგური რეფლუქსი). ეს კი შეიძლება იყოს მრავალი მიზეზისდა გამო. შესაძლოა, საკვები არ იყო კარგად მონელებული, ან შესაძლოა თქვენი კუჭი ძალიან ბევრ საჭმლის მომნელებელ მჟავას გამოიმუშავებდეს.

შეიტყვეთ მჟავიანობის კონტროლის საშინაო საშუალებების შესახებ აქ:

1. ზეთი

მჟავიანობის კონტროლისთვის საუკეთესო საშინაო საშუალებების სიის სათავეში დგას ზეთი.

მარტივი ნაბიჯები გამოსაყენებლად: აიღეთ სუფრის კოვზი ფენგრიკის თესლი და გააკეთეთ პასტა ცოტაოდენი წყლის დამატებით. შემდეგ აიღეთ ჭიქა ზეთი და დაუმატეთ ფენგრის თესლის პასტას. დალიეთ ეს დღეში სამჯერ.

2. ტულსის ფოთლები:

ტულსის ფოთლები ზრდის ლორწოს გამომუშავებას, რაც საბოლოოდ იწვევს მჟავიანობის შემსუბუქებას კუჭის მჟავის ეფექტის შემცირებით.

ინდოეთში ტულსი შეგიძლიათ ნახოთ ყველა სახლში და მარტივად შეგიძლიათ იპოვოთ სხვა ქვეყნებშიც. ტულსის ფოთლებს აქვთ ანტიმიკრობული თვისებები, რაც უზრუნველყოფს მყისიერ განთავისუფლებას მჟავიანობისგან.

ტულსის ფოთლები ასევე სასარგებლოა სხვა სიმპტომების სამკურნალოდაც, როგორიცაა გულისრევა და გაზები. გარდა ამისა, ტულსის ფოთლები მყისიერად გვეხმარება არასასიამოვნო სუნის მოშორებაშიც კი.

მარტივი ნაბიჯები გამოსაყენებლად:
• მდუღარე წყალს დაუმატეთ ტულსის ფოთლები, ადუღეთ ცოტა ხნით და შემდეგ გააგრილეთ. დალიეთ ეს ნარევი დღეში სამჯერ.

3. ბანანი: ბანანი დაგეხმარებათ დაძლიოთ მჟავიანობა. ბანანი მდიდარია კალიუმით, რომელიც გვეხმარება მჟავიანობის შემსუბუქებაში.

გამოყენება: უბრალოდ აიღეთ ბანანი და მიირთვით. ეს აუცილებლად გაამარტივებს კუჭში მჟავას გადინებას. ბანანი ასევე ხელს უწყობს კუნთების განვითარებას და კარგია საჭმლის მომნელებელი სისტემისთვის.

4. ცივი რძე: მჟავიანობის კონტროლის საშინაო საშუალებები ასევე შეიცავს ცივ რძეს. იმის გამო, რომ ცივია, რძე მყისიერად ამშვიდებს წვის შეგრძნებას კუჭში.

ცივი რძე ასევე კალციუმის მდიდარი წყაროა. კალციუმი ხელს უშლის მჟავას წარმოქმნას და ასევე შთანთქავს კუჭში წარმოქმნილ ჭარბ მჟავასაც კი.

5. კოჭა:  წლების განმავლობაში ჯანჯაფილმა გააუმჯობესა საჭმლის მონელება. როდესაც ჩაიში ჯანჯაფილს უმატებთ, ის მოქმედებს როგორც წყლულებისგან კუჭის დამცავი საშუალება. ეს ამცირებს მჟავების მოქმედებას კუჭში და ათავისუფლებს მჟავიანობას. ჯანჯაფილი ასევე მოქმედებს საყლაპავის სამკურნალოდაც.

ჩაიში ჯანჯაფილის დამატების გარდა, ჯანჯაფილის ღეჭვა უფრო ეფექტური საშინაო საშუალებაა მჟავიანობის კონტროლისთვის.

Facebook კომენტარები