თუ ჯერ კიდევ არიცით მიხაკის წარმოუდგენელი შესაძლებლობების შესახებ, მაშინ ახლავე გაეცანით ამ ინფორმაციას! მან მე ნამდვილად გადამარჩინა. .
დღევანდელ სტატიაში გიზიარებთ საკუთარ გამოცდილებას, რომელიც ვფიქრობ ბევრს გამოგადგებათ!
15 წლის წინათ მქონდა ძლიერი ასთმური შეტევები. ერთმა მედიცინის მუშაკმა შემდეგი რამ მირჩია:
25 ცალ მიხაკს დავაყაროთ 15 ჩ/კ შაქარი და დავასხათ 200 მლ მდუღარე წყალი. მორევით გავადნოთ შაქარი, დავახუროთ და 12 საათის შემდეგ წამალი მზადაა. 4-5 დღის შემდეგ მიხაკები ამოვიღოთ. წამალი შევინახოთ გრილ ადგილას. მივიღოთ დღეში სამჯერ თითო სუფრის კოვზი (შეტევის დროს დამატებით 1 ჩ/კ).
მისი მოქმედების "მექანიზმი" შემდეგია:
წამლის მიღების შემდეგ გამოიყოფა ბლანტი სითხე და ნახველი ადვილად ამოიღება. 7-8 წელია შეტევა აღარ მქონია, წამალი ამჟამად მზად მაქვს ყოველი შემთხვევისათვის. სცადეთ, იქნებ თქვენც გიშველოთ, სხვა შემთხვევაში კი ნარევი უვნებელია ჯანმრთელობისთვის, ამიტომ ამით ნამდვილად არაფერს დაკარგავთ!
ექიმის კომენტარი: მიხაკის სახელით ცნობილი სანელებელი, რომელიც კულინარიაში გამოიყენება, მიხაკის ხის გამომშრალი კოკორია. შეიცავს 20% ეთერზეთს, რომლის მთავარი კომპონენტებია ევგენოლი და მთრთიმლავი ნივთიერებები. ცნობილია, რომ ჩინეთის იმპერატორის კარზე არსებობდა ჩვეულება:
იმპერატორთან წვეულთ პირში გამუდმებით მიხაკი უნდა ჰქონოდათ, რათა უსუფთაო სუნთქვით არ წაებილწათ მბრძანებელი. მას შემდეგ მიხაკის ეთეროვანი ზეთი გამოიყენება, როგორც ანტისეპტიკური და ტკივილგამაყუჩებელი საშუალება სტომატოლოგიაში.
მიხაკის გამოყენების ჩვენებას წარმოადგენს: ინსულტის წინა და ინსულტის შემდგომი მდგომარეობები, მეხსიერების ასაკობრივი დაქვეითება, გაფანტული სკლეროზი. მას უნიშნავენ იმპოტენციის და ქრონიკული ალკოჰოლიზმის დროს. მიაჩნიათ, რომ მიხაკი განწყობილების ამაღლებას უწყობს ხელს.
ასევე მიხაკის გამოყენება რეკომენდებულია ქრონიკული დაღლილობის, დაბალი წნევის, სასუნთქი სისტემის დაავადებათა და სხვა პათოლოგიების დროს. ამიტომ არ უნდა დავივიწყოთ ამ სანელებლის გამოყენება ყოველდღიურ კულინარიაში. მიხაკი უხდება ცომეულს, ტკბილეულს, ხორცს, თევზს, ბოსტნეულს და ა.შ