ეს კურკები არავითარ შემთხვევაში არ გადაყაროთ! გააშრეთ, მოხარშეთ რძეში და მიიღეთ უზმოზე”

1995

“ეს კურკები არავითარ შემთხვევაში არ გადაყაროთ! გააშრეთ, მოხარშეთ რძეში და მიიღეთ უზმოზე”

ყველა მიჩვეულნი ვართ ხილის თუ კენკრის მირთმევის დროს მათი კურკების მოცილებას და გადაყრას. თუმცა უნდა გითხრათ რომ, ყველაზე ძვირფასი, რასაც წვნიანი ნაყოფი ინახავს, სწორედ მისი თესლის შიგნითაა მოთავსებული. კურკების შემადგენლობაში არამხოლოდ მინერალები და ვიტამინებია, არამედ პროტეინები, ეთერზეთებიც, ცხიმები, ნატურალური მჟავებია, რომლებსაც ანტიპარაზიტული და ანტიბაქტერიული თვისებები აქვს.

საოცარია თუმცა ორგანიზმის გაწმენდა კურკებით ნამდვილად შესაძლებელია:

დღევანდელ სტატიაში გაგაცნობთ იმ ღირებულ ინფორმაციას, რომლის საფუძველზეც ლიმონის კურკები არავითარ შემთხვევაში არუნდა გადაყაროთ!

რაღა თქმა უნდა თუ ორგანიზმის საშინაო პირობებში გაწმენდის პროგრამა გაინტერესებთ, ამისთვის ლიმონის კურკები ერთ ერთი შესანიშნავი ვარიანტია. ის თქვენს ორგანიზმს ბუნებრივად წმენდს და გაშორებთ ინფექციებს, რომლებზეც ანტიბიოტიკები არ მოქმედებს.

ამასთან, კურკების შემადგენლობაში არსებული სალიცილის მჟავის წყალობით, ისინი უმკლავდება კბილისა და თავის ტკივილებს, ამსუბუქებს წელის და სახსრების ტკივილებსაც. ეთერზეთებისა და ლიმონინის შემცველობა კი კურკებს შესანიშნავ საშუალებად აქცევს ნაწლავების არასასურველი ბინადრების წინააღმდეგ.

ჯერ კიდევ წლების წინ ციტრუსის თესლის შემთხვევით ჩაყლაპვისაც კი ეშინოდათ, რადგან ინფორმაციის ნაკლებობის ფონზე მას შხამიანად მიიჩნვდნენ. ასეთი აზრი მის შესახებ კი გაჩნდა უსიამოვნო მომწარო გემოსდა გამო, რომელიც ლიმონინის(ციტრუსისა და სხვა მცენარეების შემცველი ნივთიერება) დამსახურებაა.

თუმცა უკვე დღესდღეობით არსებული არაერთი კვლევით დამტკიცდა, რომ მაშინაც კი, თუ ლიმონის რამდენიმე კურკას ყოველდღიურად მიიღებთ, არავითარი მოწამლვა არ განვითარდება. თუმცა რაღა თქმა უნდა როგორც ყველაფერში, აქაც სასურველია რომ იგი ზომიერად მიიღოთ. კურკა სქელ კანს მოიცავს, რაც მის ათვისებას ართულებს. ამიტომ, კურკის მთლიანად გადაყლაპვა არაა რეკომენდებული.

გახსოვდეთ ისიც, რომ 5-6 დაუღეჭავი კურკა ერთ მიღებაზე შეიძლება ყაბზობის მიზეზი გახდეს. დიდი დოზით ლიმონის კურკების მიღება არ შეიძლება! ასევე, დაუშვებელია მისი მოხმარება ლაქტაციის პერიოდში მყოფი ქალებისთვის, 12 წლამდე ბავშვებისა და მათთის, ვისაც გაღიზიანებული ნაწლავის სინდრომი ან ციტრუსზე ალერგია აქვთ.

ამიტომ, კურკების მიღებამდე მას კანი უნდა გააცალოთ ან გამომშრალი კურკა დააფქვათ. სამკურნალო მასის მოსამზადებლად გამოიყენეთ მხოლოდ მწიფე და ჯანსაღი ნაყოფის კურკები.

და მაინც რაში მდგომარეობს ლიმონის კურკების სასარგებლო თვისებები?

დეტოქსიკაცია:

ტანინები და ეთერზეთები ლიმონის კურკაში ტოქსინების გამომდევნი თვისებებით გამოირჩევა. ორგანიზმის გასაწმენდად, მიირთვით 1 მწიკვი ფხვნილი დილით უზმოზე და დააყოლეთ 1 ჭიქა წყალი. მკურნალობის კურსი 7-დღიანია, მეორდება თვეში ერთხელ. ამ დროისთვის რაციონიდან ცხარე,ტკბილი და ცხიმიანი საკვები უნდა ამოიღოთ.

გაუტკივარება:

ლიმონის კურკა შეიცავს სალიცილის მჟავას, რომელსაც ტკივილგამაყუჩებელი და ანთებისსაწინააღმდეგო მოქმედება აქვს. ამასთან, სალიცილის მჟავა გამოიყენება კანის ისეთი დაავადებების სამკურნალოდაც, რომლებიც პათოგენური ფლორის (სოკოების,ბაქტერიების) მიერაა გამოწვეული. ტკივილის მოსახსნელად აიღეთ 0.5 ჩ.კ. კურკების ფხვნილი და დააყოლეთ 150 მლ წყალი. 15 წუთში ტკივილი ჩაცხრება.

Facebook კომენტარები