როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი “აჩმა” 30 წუთში

1290

ინგრედიენტები

  • სომხური ლავაში – 4-6
  • სულგუნი ან სხვა რბილი ყველი – 600 გრ
  • კვერცხი – 3 ცალი
  • კეფირი
  • კარაქი – 70-100 გრ
  • კვერცხი გადასასმელად

ყველი გავხეხოთ. კვერცხი ავთქვიფოთ და შევურიოთ კეფირი. შემდეგ ყველი და კვერცის მასა ერთმანეთს შევურიოთ. კეფირის რაოდენობა თავად განსაზღვრეთ, ისე რომ მასა ოდნავ თხელი გამოვიდეს. გვერდებიან ფორმას ცხიმი წავუსვათ და ჩავაფინოთ ლავაში. დავადოთ ყველის ნაწილი, ისევ ლავაშის ფენა, კვლავ ყველი და ბოლოს ლავაში. ზემოდან ჩავჭრათ ცომი, ნაჭრებში ჩავასხათ დადმდნარი კარაქი, გადავუსვათ ათქვეფილი კვერცხი და 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 25 წუთი ვაცხოთ.

Facebook კომენტარები