მიირთვით ნიახური ერთი კვირის განმავლობაში ყოველდღე და ნახეთ რამდენ სარგებელს მიიღებს თქვენი ორგანიზმი!
ნიახური არის მცენარე, რომელიც ცნობილია ძლიერი კვების პროფილით და ჯანმრთელობისთვის სასარგებლო თვისებებით. იგი შეიცავს მინერალებს, მაგნიუმს, კალციუმს და კალიუმს, ასევე ვიტამინებს, როგორიცაა A, B, C და K.
იგი ასევე შეიცავს ფიტოელემენტებს, რომლებსაც აქვთ ძლიერი ანთების საწინააღმდეგო და ანტიოქსიდანტური თვისებები, რომლებიც ცნობილია იმუნიტეტის ასამაღლებლად, უჯრედშიდა კომუნიკაციის გასაუმჯობესებლად და ტოქსინებით გამოწვეული დნმ-ის დაზიანების გამოსასწორებლად. ფიტოელემენტების რეგულარული ჭამა ასევე აღმოჩნდა, რომ ხელს უშლის კიბოს და გულის დაავადებებს.
ნიახურის უპირატესობები: არეგულირებს pH დონეს; ამშვიდებს ნერვულ სისტემას და აუმჯობესებს ძილს; აუმჯობესებს მხედველობას A ვიტამინის შემცველობის წყალობით, რომელიც იცავს რქოვანს და კურნავს თვალების სიმშრალეს.
ამცირებს კუჭის წყლულისა და გასტრიტის რისკს; საჭმლის მონელების გაუმჯობესება ბოჭკოვანი ნივთიერებების მაღალი შემცველობის წყალობით, რომელიც მკურნალობს კუჭ შეკრულობას და კუჭის პრობლემებს.
წონის დაკლება, რადგან იგი დაბალკალორიულია და ბოჭკოვანი; არეგულირებს ქოლესტერინს და არტერიულ წნევას; მკურნალობს გულძმარვას და მჟავა რეფლუქსს.
აუმჯობესებს მამაკაცის ნაყოფიერებას სპერმის რაოდენობისა და ჰორმონის ალდოსტერონის დონის გაზრდით.
დატენიანება- ნიახური 96 პროცენტი წყალია, ამიტომ ატენიანებს სხეულს მთელი დღის განმავლობაში.
მკურნალობს საშარდე გზების ინფექციებს შარდმდენი მოქმედების გამო, რაც ხელს უწყობს ჭარბი სითხის აღმოფხვრას კალიუმის დაკარგვის გარეშე.
სხვა მნიშვნელოვანი სარგებელი მოიცავს ღვიძლის, კანის, თვალისა და კოგნიტური ჯანმრთელობის გაუმჯობესების შესაძლებლობას. ნიახური ასევე ცნობილია, როგორც ბუნებრივი სტომატოლოგიური ძაფი, უბრალოდ კარგად დაღეჭეთ ის და თქვენი კბილები ეფექტურად გასუფთავდება. გარდა ამისა, ღეჭვა ასტიმულირებს პირში ნერწყვის გამომუშავებას, რაც კბილების ხელახლა მინერალიზაციას ახდენს.
ნიახური ძალიან მრავალფეროვანია, ასე რომ თქვენ შეგიძლიათ მიირთვათ იგი უმი, მოხარშული ან ტოპინგებთან ერთად.
რჩევები ნიახურის გამოყენების შესახებ: მოამზადეთ ჩაშუშული ნიახური; ასევე ნიახურის წვნიანი; დაამატეთ თქვენს სალათებს; ნიახური ჩაყარეთ სხვადასხვა სოუსებსა და ზეთებში; შეუთავსეთ ის არაქისის კარაქს. ნიახური ჩაყარეთ კრემ ყველში ან იოგურტში, ყველის სოუსში; დალიეთ მისი წვენი. ჭამეთ ნიახური უმი.